Crack Neden Tavsiye Edilmez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
M

Mehmet Unsal

Ziyaretçi
Çoğu kişi crack zararlıdır diyor ama birçok kişi de crack'li yazılım kullanıyor Windows'undan antivirüsüne kadar. İşin emek verme ve bedeli bir yana, bu zamana kadar sağlam crack kullanan kimsenin sıkıntı yaşadığını görmedim, bilgisayarcılar falan hep crack, serial, patch kullanıyor hiçte sıkıntı olduğunu görmüyorum, neden zararlı kesinlikle kullanmayınız diyorsunuz? Örneğin Windows 8.1 KMSpico ile crack yapan ile orijinal kullanan arasında ne fark var(hak yeme ve emek hırsızlığı konusu haricinde)? Birde bu serialleri falan adamlar kendisi uydurmuyordur karışık bir durum, yazılım üreticisi de taviz veriyor sanırsam.

Bazılarına karşı olsam da bazılarına forumda karşı olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin windows ta crack' e karşıyım. Bul bir tane öğrenci, dreamsparktan orjinal 8.1 indir. Bazı oyunlar çok pahalı olabiliyor. Bilgisayarının kaldıramayacağı oyuna da para vermek istemiyorsun. Test için crack indirmek suç değil bana göre. Ha oyunun demosu vardır tamam onu indir.

Gta v de mesela 160-170 lira civarı steamde ve indirimli hali bile benim için çok fazla. mecburen crackli kullanıyorum.

Lisanslı oyunlar pahalı olduğundan tercih ediliyor. Tercih edilmemeli konusuna gelir isek emek hırsızlığına giriyor düşünsene sen güzel bir oyun yapıyorsun yada program emek harcıyorsun ve emeğinin karşılında para kazanmak istiyorsun ama insanlar senin emek harcadığın programa oyuna her ne ise bedava sahip oluyorlar. Bence adil değil.

+ Crack neden tavsiye edilmez?
- "Onca emeği ben vermiş olsam" sorusunu kendinize sorduğunuzda cevabını almış oluyorsunuz. Ki zaten konuda da belirtmişsiniz.

@Silinen üye, markete gidip bir ürünü mideye indiriyoruz sonra mide o besini kaldırmıyor biz de onun parasını ödemiyoruz, gibi bi yorum yapmışsınız.
Her oyun, uygulamanın sistem gereksinimi zaten yazıyor. Beğenip beğenmeme olayını da varsa demosunu ya da inceleme videolarına bakarak karar vermemiz mümkündür.

100 tane lisanslı oyun sahibi biri olarak söylüyorum almayın arkadaş para vermeyin değmiyor. Crackli kullanın paranız cebinizde kalsın yemişim emeğini. Hayvan gibi ücret istiyorlar alıyorsun 4-5 saate bitiyor oyun online moduna giriyorsun hilesi oluyor bug oluyor lag oluyor.

Haydi herkes bir tane Bugatti çalsın...
O kadar para (7-8 milyon TL) verilir mi yahu?

Şahsen ben de çok Crack kullandım ama kimseye tavsiye etmedim, adı üstünde hırsızlık!
Pahalıya, sorunluysa almayız olur biter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…