Crack Nedir?

Cem Argun

Kilopat
Bu oyunları Crack yapıyorlar internette araştırdım saçma sapan şeyler çıktı, bunu nasıl yapıyor oyun orijinal alıp oyun dosyalarının içinde değişiklik mi yapıyorlar? Sahte dosya mı ekliyorlar? Bilgisi olan bana kısaca açıklayabilir mi?

Oyun dosyalarının içine Steam ile ilgili dosyalar ekliyorlar. Sadece bu kadarını biliyorum.

Artı -1 Eksi

Orijinal oyunun kırılması işlemine deniyor.

Oyunların paralı olması sebebi ile belli bir insan grubu (hacker grubu gibi) bu oyunları sahte bir şekilde yayınlamayı hedeflerler. Fakat oyunda bazı eksiklikler olur online gibi. Ama bütün sahteleştirilmiş dosyalar güvenli değildir aslında hepsi güvenli değildir. Bunu yapan kişiler içlerine bir tür virüs koyabilir.
Bazı oyunların sahteleştirmek uzun sürer. Kısa süren ama değişik olaylar içeren bir oyun mesela, GTA IV.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkçe alt yazı var.

Oyun dosyalarında değişiklik, sahte program gibi birçok şey evet yapılıyor amaç DRM denilen kopya koruma sistemini aşmak "bürokrasiyi aşmak" bunun için gruplar kendi sistemlerini bile geliştiriyorlar geliştirmek zorundalar Denuvo gibi kırılması zor sistemler de her geçen gün güçleniyor.

Mesela GTA V satın aldın Rocstar Games Launcer üzerinden, oyunu açtığında senin hesabında lisans anahtarı olduğu için oyuna girebiliyorsun, Crack bu lisans anahtarı ve RS kullanıcı hesabı edinmeyi baypas ederek senin oyuna girmeni sağlıyor.

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör kulağınız çınlasın abi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hepinize teşşekkür ederim biraz daha bilgi sahibi olmuş oldum yazan herkes görüşlerini güzel şekilde aktarmış sağolun.
Zamanım yoktu video'yu izlemek için bilgin varsa yazı ile yaz yazmak istemiyorsan bas git dimi yağcılık yapınca Yönetici olmucaksın siteye bilgin olsun

Zamanım yoktu video'yu izlemek için bilgin varsa yazı ile yaz yazmak istemiyorsan bas git dimi yağcılık yapınca Yönetici olmucaksın siteye bilgin olsun
Sayfalarca random gülmek isterdim, ama yeri değil. Mesajımda en ufak yağcılık yok, yönetici olunmuyor kanaldan alıntı yapınca da. Siz yokken biz vardık, onu söyleyeyim ufaklık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…