Quarit
Kilopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar merhaba. Bugün itibari ile artık crack işlemi yapılmış programlar kullanmamaya karar verdim. Bu forumda da her zaman bir nebze de olsa savundum. 2 sene olacak ve kullandığım birden fazla donanımlara ait bilgisayarımda tıpatıp aynı sorunlar yaşadım. FPS konusunda bir sorunum yoktu. Tamamen oyunlarda gecikme/delay ile alakalı sorunlar yaşadım. Bunun için bilgisayarımı komple 2 defa değiştirdim. Değiştirmediğim tek şey 2. depolama biriminde bulunan sakladığım programlar/oyun dosyaları ve fotoğraflardı
bu arada 2. depolama olan harddiskimide daha önce değiştim. Yalnız içindekileri kopyaladım her zaman. 2. depolama birimi olmadan sadece Windows kurulum yaptığım disk için format atmadım. Kısacası her zaman 2. depolama takılı iken 1. diske format attım. Arada bir bazen 2. depolama birimini anakarttan çıkarttım, fakat 2. depolamada bulunan virüs kendisini direkt Windows'da çalışan servis uygulamalarına zarar veriyormuş. Bunu bugün latencymon programı ile anladım. İşin pis tarafı 2. depolama birimine çeşitli Anti-Virüs programları ile tarama yaptığım zaman virüs bulunmuyordu. Kaspersky ve Malwarebytes denemiştim ama bulmamıştı. Bir başka işin pis tarafı, bu .exe dosyası Windows'un görev yöneticisinde de belirmiyor. Latencymon programında "processes (işlemler)" ve "drivers" bölümü altında belirdiğini, ve ms değerleri, hataların çok fazla sayıda oluştuğunu görebiliyorum ama. Bununla birlikte 2. depolama birimini çıkardığım zaman bu .exe dosyası kayboluyor. Neyse, siz siz olun gerçekten crack işlemi yapılmış programlardan ve uygulamalardan uzak durun.
Bilgisayarımda en çok gecikmeye neden olan virüs'ün adı; "unrealcefsubprocess.exe"
Bu bildiğiniz gibi Epic Games'e ait olan bir şey. Ama ben bugüne kadar bilgisayarıma Epic Games kurmadım bile. Üstelik bu virüs'ün D sürücüsü ile yani depolama birimi ile alakalı olduğuna adım gibi eminim. Bu virüs hakkında araştırmalarım sonucunda da bulaşmasına yol açan program da "nlite" programı, yani crackli olanı
Dün geceden beri sorunun asıl kaynağını bulmaya çalıştım, aslında daha önce dediğim gibi, sorunu 2 sene olacak ve devam ediyordu, ve ben sürekli anlamaya çalışıyordum, dün gece buldum. Ve artık CS:GO ve Valorant gibi gecikme konusu hassas olan oyunlarda 1 gram bile takılma yaşamıyorum. Şimdilik bu kadar. Ekran görüntülerini paylaşmak isterdim, daha detaylı ve anlaşılır şekilde, ama çok yoruldum. Sadece benden örnek alın, crackli oyun ve programlar için indirilen sitenin ve Torrent sitelerinin güvenliğini savunurdum, bilinçli bir kullanıcı iseniz sorun olmaz derdim, ama oluyormuş
şimdi işe gitmek zorundayım. Yazanlar olursa akşam cevaplayacağım. Bu arada latencymon programı ile geniş kapsamlı bir rehber hazırlayacağım. Virüs olmasa bile, her konuda çok iyi bir program.
Teşekkür ederim.
Bilgisayarımda en çok gecikmeye neden olan virüs'ün adı; "unrealcefsubprocess.exe"
Bu bildiğiniz gibi Epic Games'e ait olan bir şey. Ama ben bugüne kadar bilgisayarıma Epic Games kurmadım bile. Üstelik bu virüs'ün D sürücüsü ile yani depolama birimi ile alakalı olduğuna adım gibi eminim. Bu virüs hakkında araştırmalarım sonucunda da bulaşmasına yol açan program da "nlite" programı, yani crackli olanı
Dün geceden beri sorunun asıl kaynağını bulmaya çalıştım, aslında daha önce dediğim gibi, sorunu 2 sene olacak ve devam ediyordu, ve ben sürekli anlamaya çalışıyordum, dün gece buldum. Ve artık CS:GO ve Valorant gibi gecikme konusu hassas olan oyunlarda 1 gram bile takılma yaşamıyorum. Şimdilik bu kadar. Ekran görüntülerini paylaşmak isterdim, daha detaylı ve anlaşılır şekilde, ama çok yoruldum. Sadece benden örnek alın, crackli oyun ve programlar için indirilen sitenin ve Torrent sitelerinin güvenliğini savunurdum, bilinçli bir kullanıcı iseniz sorun olmaz derdim, ama oluyormuş
Teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: