Crack yüzünden bilgisayarda sorunlar oldu

Quarit

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Bugün itibari ile artık crack işlemi yapılmış programlar kullanmamaya karar verdim. Bu forumda da her zaman bir nebze de olsa savundum. 2 sene olacak ve kullandığım birden fazla donanımlara ait bilgisayarımda tıpatıp aynı sorunlar yaşadım. FPS konusunda bir sorunum yoktu. Tamamen oyunlarda gecikme/delay ile alakalı sorunlar yaşadım. Bunun için bilgisayarımı komple 2 defa değiştirdim. Değiştirmediğim tek şey 2. depolama biriminde bulunan sakladığım programlar/oyun dosyaları ve fotoğraflardı :) bu arada 2. depolama olan harddiskimide daha önce değiştim. Yalnız içindekileri kopyaladım her zaman. 2. depolama birimi olmadan sadece Windows kurulum yaptığım disk için format atmadım. Kısacası her zaman 2. depolama takılı iken 1. diske format attım. Arada bir bazen 2. depolama birimini anakarttan çıkarttım, fakat 2. depolamada bulunan virüs kendisini direkt Windows'da çalışan servis uygulamalarına zarar veriyormuş. Bunu bugün latencymon programı ile anladım. İşin pis tarafı 2. depolama birimine çeşitli Anti-Virüs programları ile tarama yaptığım zaman virüs bulunmuyordu. Kaspersky ve Malwarebytes denemiştim ama bulmamıştı. Bir başka işin pis tarafı, bu .exe dosyası Windows'un görev yöneticisinde de belirmiyor. Latencymon programında "processes (işlemler)" ve "drivers" bölümü altında belirdiğini, ve ms değerleri, hataların çok fazla sayıda oluştuğunu görebiliyorum ama. Bununla birlikte 2. depolama birimini çıkardığım zaman bu .exe dosyası kayboluyor. Neyse, siz siz olun gerçekten crack işlemi yapılmış programlardan ve uygulamalardan uzak durun.

Bilgisayarımda en çok gecikmeye neden olan virüs'ün adı; "unrealcefsubprocess.exe"
Bu bildiğiniz gibi Epic Games'e ait olan bir şey. Ama ben bugüne kadar bilgisayarıma Epic Games kurmadım bile. Üstelik bu virüs'ün D sürücüsü ile yani depolama birimi ile alakalı olduğuna adım gibi eminim. Bu virüs hakkında araştırmalarım sonucunda da bulaşmasına yol açan program da "nlite" programı, yani crackli olanı :)

Dün geceden beri sorunun asıl kaynağını bulmaya çalıştım, aslında daha önce dediğim gibi, sorunu 2 sene olacak ve devam ediyordu, ve ben sürekli anlamaya çalışıyordum, dün gece buldum. Ve artık CS:GO ve Valorant gibi gecikme konusu hassas olan oyunlarda 1 gram bile takılma yaşamıyorum. Şimdilik bu kadar. Ekran görüntülerini paylaşmak isterdim, daha detaylı ve anlaşılır şekilde, ama çok yoruldum. Sadece benden örnek alın, crackli oyun ve programlar için indirilen sitenin ve Torrent sitelerinin güvenliğini savunurdum, bilinçli bir kullanıcı iseniz sorun olmaz derdim, ama oluyormuş :) şimdi işe gitmek zorundayım. Yazanlar olursa akşam cevaplayacağım. Bu arada latencymon programı ile geniş kapsamlı bir rehber hazırlayacağım. Virüs olmasa bile, her konuda çok iyi bir program.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bugün itibari ile artık crack işlemi yapılmış programlar kullanmamaya karar verdim. Bu forumda da her zaman bir nebze de olsa savundum. 2 sene olacak ve kullandığım birden fazla donanımlara ait bilgisayarımda tıpatıp aynı sorunlar yaşadım. FPS konusunda bir sorunum yoktu. Tamamen oyunlarda gecikme/delay ile alakalı sorunlar yaşadım. Bunun için bilgisayarımı komple 2 defa değiştirdim. Değiştirmediğim tek şey 2. depolama biriminde bulunan sakladığım programlar/oyun dosyaları ve fotoğraflardı :) bu arada 2. depolama olan harddiskimide daha önce değiştim. Yalnız içindekileri kopyaladım her zaman. 2. depolama birimi olmadan sadece Windows kurulum yaptığım disk için format atmadım. Kısacası her zaman 2. depolama takılı iken 1. diske format attım. Arada bir bazen 2. depolama birimini anakarttan çıkarttım, fakat 2. depolamada bulunan virüs kendisini direkt Windows'da çalışan servis uygulamalarına zarar veriyormuş. Bunu bugün latencymon programı ile anladım. İşin pis tarafı 2. depolama birimine çeşitli Anti-Virüs programları ile tarama yaptığım zaman virüs bulunmuyordu. Kaspersky ve Malwarebytes denemiştim ama bulmamıştı. Bir başka işin pis tarafı, bu .exe dosyası Windows'un görev yöneticisinde de belirmiyor. Latencymon programında "processes (işlemler)" ve "drivers" bölümü altında belirdiğini, ve ms değerleri, hataların çok fazla sayıda oluştuğunu görebiliyorum ama. Bununla birlikte 2. depolama birimini çıkardığım zaman bu .exe dosyası kayboluyor. Neyse, siz siz olun gerçekten crack işlemi yapılmış programlardan ve uygulamalardan uzak durun.

Bilgisayarımda en çok gecikmeye neden olan virüs'ün adı; "unrealcefsubprocess.exe"
Bu bildiğiniz gibi Epic Games'e ait olan bir şey. Ama ben bugüne kadar bilgisayarıma Epic Games kurmadım bile. Üstelik bu virüs'ün D sürücüsü ile yani depolama birimi ile alakalı olduğuna adım gibi eminim. Bu virüs hakkında araştırmalarım sonucunda da bulaşmasına yol açan program da "nlite" programı, yani crackli olanı :)

Dün geceden beri sorunun asıl kaynağını bulmaya çalıştım, aslında daha önce dediğim gibi, sorunu 2 sene olacak ve devam ediyordu, ve ben sürekli anlamaya çalışıyordum, dün gece buldum. Ve artık CS:GO ve Valorant gibi gecikme konusu hassas olan oyunlarda 1 gram bile takılma yaşamıyorum. Şimdilik bu kadar. Ekran görüntülerini paylaşmak isterdim, daha detaylı ve anlaşılır şekilde, ama çok yoruldum. Sadece benden örnek alın, crackli oyun ve programlar için indirilen sitenin ve Torrent sitelerinin güvenliğini savunurdum, bilinçli bir kullanıcı iseniz sorun olmaz derdim, ama oluyormuş :) şimdi işe gitmek zorundayım. Yazanlar olursa akşam cevaplayacağım. Bu arada latencymon programı ile geniş kapsamlı bir rehber hazırlayacağım. Virüs olmasa bile, her konuda çok iyi bir program.

Teşekkür ederim.
Doğru siteden indirirsen bir şey olmaz, yine de çözdüyseniz sorun yok.

Dogru yerlerden proprietary olan neredeyse her şeyi korsan indiriyorum, hiçbir sorun cikmiyor.

Kaspersky ve Malwarebytes anti-virüs programları hiçbir şey bulmadı. Üstelik ilk yorumumda belirttiğim gibi Windows görev yöneticisinde de görünmüyordu bu .exe dosyası. LatencyMon programı ile çok fazla sayı da hatalarla karşılaşıyordum özellikle bu .exe dosyasında, ve aktif iken diğer uygulamalar/oyunlar/driverlar ve servis de çalışan Windows uygulamalarında. İndirdiğim yerlerin ben de sağlam olduğunu düşünüyordum. Nitekim ne anti-virüs buluyor virüsü, ne görev yöneticisinde görebiliyorsun. Ancak oyunlarda micro stuttering denilen sorun oluşuyordu. 2. depolama birimini, yani virüs olan disk'i çıkardığım zaman bahsedilen .exe dosyası yok oluyor, ve bunun üzerine gecikme yaratan diğer uygulamalar/oyunlar/driverlar ve servis de çalışan Windows uygulamaları gecikme süreleri aşırı derecede azalıyor. Bilmem anlatabildim mi ? :)

NOT: Virüslerin çeşitleri vardır. Şimdi bunları sıralamanın anlamı yok. Ama kabaca bazı virüsler vardır .exe dosyalarına kendini klonlar, ve o .exe dosyaları çalışmaz. Bazı virüsler fidye içindir. Benim yaşadığım virüs ise tamamen gecikme ile alakalıydı. Çünkü 2 sene olacak o virüslü dosyaları saklıyordum. Bugüne kadar fidye olsun ya da başka bir şey algılamadım. Tamamen gecikmeyi bozan bir virüs. Diğer uygulamaları, driver gecikme süresini, Windows servislerini fazlasıyla kötü yönde etkileyen bir virüs bu.

Kaspersky ve Malwarebytes Anti-Virüs programları hiçbir şey bulmadı. Üstelik ilk yorumumda belirttiğim gibi Windows görev yöneticisinde de görünmüyordu bu .exe dosyası. Latencymon programı ile çok fazla sayıda hatalarla karşılaşıyordum özellikle bu .exe dosyasında, ve aktif iken diğer uygulamalar/oyunlar/driverlar ve servis de çalışan Windows uygulamalarında. İndirdiğim yerlerin ben de sağlam olduğunu düşünüyordum. Nitekim ne Anti-Virüs buluyor virüsü, ne görev yöneticisinde görebiliyorsun. Ancak oyunlarda Micro stuttering denilen sorun oluşuyordu. 2. depolama birimini, yani virüs olan Disk'i çıkardığım zaman bahsedilen .exe dosyası yok oluyor, ve bunun üzerine gecikme yaratan diğer uygulamalar/oyunlar/driverlar ve servis de çalışan Windows uygulamaları gecikme süreleri aşırı derecede azalıyor. Bilmem anlatabildim mi? :)
Antivirus programlari gercek crackleri buluyor anca zaten, ben indirdigim sitelere dikkat ediyorum sadece. Bilgisayarimda antivirus olmamasina ragmen hiçbir sekilde bir viruse veya bu tur bir sorunla karsilasmadim.
Ayrica neden bir virusun pinginizi arttirabilecegi mantiksiz geldi açıkçası. Bir virusun tonla yapabilecegi ve para kazandiran islem bulunuyorken neden virus gidip de pinginizi arttırsin, stutter sorunu olustursun?

Antivirus programlari gercek crackleri buluyor anca zaten, ben indirdigim sitelere dikkat ediyorum sadece. Bilgisayarimda antivirus olmamasina ragmen hiçbir sekilde bir viruse veya bu tur bir sorunla karsilasmadim.
Ayrica neden bir virusun pinginizi arttirabilecegi mantiksiz geldi açıkçası. Bir virusun tonla yapabilecegi ve para kazandiran islem bulunuyorken neden virus gidip de pinginizi arttırsin, stutter sorunu olustursun?

Akşam geldiğim zaman bu detaylarıda yazacağım. Şimdi kısadan ping konusuna değinmek istiyorum. Şimdi interneti ben nasıl alıyorum ? Anakart üzerinde bulunan ethernet ile, bu ethernet direkt olarak Windows kurulum sırasında zaten bilgisayara kendini tanıtıyor, ve Windows üzerinde LatencyMon programı ile ağ bağlantısını ilgilendiren driver, CPU işlem gecikme/hata gibi ayrıntıları gözlemliyebiliyorsun. Mesela basit bir örnek vereyim sana, bazı kullanıcılar ekran kartı driver kurduğu zaman güncel bi driver sorunlu olabiliyor. İşte daha önce dediğim gibi, bu virüs hem kendisi aşırı gecikme ve hatalara sahip, hemde Windows servislerinden tut, donanımların driver gecikme sürelerine kadar etkiliyor. Kısacası ethernet kartıma ait driver ve cpu işlem kullanımı sorunları oluşuyor. Bunu download ederken anlayamazsın, oyun oynarken çok iyi anladım. Bu konular hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsin. Google üzerinden LatencyMon araştır. Umarım bi tık daha iyi anlamışsındır sorunumu ? Ethernet driver gecikme süresi artıyor, CPU işlem hataları da bi o kadar artıyor Windows üzerinde. Bu durumda bir şekilde sana bu olumsuz şekilde yansıyor. Akşam daha detaylı anlatacağım.

Param olmadıkça crack oyunlar, programlar indirdim, hiçbir sorun yaşamadım. Çünkü bilindik sitelerden indirirdim. Şu an güvendiğim Türk siteler emekliliğe ayrıldığı için artık yabancı kaynaktan indiriyorum. Bunu yazarken de Fry Cry 5 indireceğim :D.

Crack oyunlar güvensizdir fakat ben şimdiye kadar hiç virüsle karşılaşmadım, doğru siteyi bulursan virüs kaptırmazsın.

Akşam geldiğim zaman bu detayları da yazacağım. Şimdi kısadan ping konusuna değinmek istiyorum. Şimdi interneti ben nasıl alıyorum? Anakart üzerinde bulunan Ethernet ile, bu Ethernet direkt olarak Windows kurulum sırasında zaten bilgisayara kendini tanıtıyor, ve Windows üzerinde latencymon programı ile ağ bağlantısını ilgilendiren driver, CPU işlem gecikme/hata gibi ayrıntıları gözlemliyebiliyorsun. Mesela basit bir örnek vereyim sana, bazı kullanıcılar ekran kartı driver kurduğu zaman güncel bir driver sorunlu olabiliyor. İşte daha önce dediğim gibi, bu virüs hem kendisi aşırı gecikme ve hatalara sahip, hem de Windows servislerinden tut, donanımların driver gecikme sürelerine kadar etkiliyor. Kısacası Ethernet kartıma ait driver ve CPU işlem kullanımı sorunları oluşuyor. Bunu download ederken anlayamazsın, oyun oynarken çok iyi anladım. Bu konular hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsin. Google üzerinden latencymon araştır. Umarım bir tık daha iyi anlamışsındır sorunu mu? Ethernet driver gecikme süresi artıyor, CPU işlem hataları da bir o kadar artıyor Windows üzerinde. Bu durumda bir şekilde sana bu olumsuz şekilde yansıyor. Akşam daha detaylı anlatacağım.
Anladim hocam sorununuzu da neden bir virus gidip te boyle bir şey yapar ben o mantigi anlayamadim. Genellikle virusler para ya da veri calmak amaci ile kullaniliyor, kar amacli yani fakat sizde olusan sorunda boyle bir amac yok ki bu bana garip geliyor biraz.