Crack yüzünden bilgisayarda sorunlar oldu

Merhaba. Öncelikle sistemde bir zararlı yok. Unrealcefsubprocess.exe işlemi Unreal Engine'ye ait. Valorant bu motoru kullanıyor, yani dosya Valorant ile alakalı.

İsimdeki CEF'in açılımı, "Chromium Embedded Framework". Bu işlem GPU'yu kullanıyor, bu sebeple "DirectX Graphics Kernel" ve "DirectX Graphics MMS" sürücülerinde DPC sayısını yükseltmesi normal bir durum.

HDD'i taktığın an aynı zamanda OneDrive harekete geçmiş. HDD üzerinde bulunan pagefile dosyasından veri aktarımı yapmış. Depolama ile alakalı sürücülerde DPC sayısının artmasının sebebi bu. SSD kullanmadığın için de performansa gecikme olarak yansımış olabilir. Belleğin 8 GB olduğu için oyun oynarken arkaplanda minimum sayıda program çalıştırmanda fayda var. OneDrive'i görev yöneticisinden devre dışı bırak.

Ayrıca aşağıdaki raporu atmanı isteyeceğim.

Çok teşekkür ederim ilgili olduğun için. Gerçekten 2 seneye yakındır değiştirmediğim donanım kalmadı. İşte artık kendi çapımda mantık kurmaya çalışıyorum. 2. disk ve 1. disk de dahil 3-4 defa değiştirdim. Ama değiştirdiğim 2. diskler arasında sakladığım o lanet olası verilerin aktarımını yaptım her zaman. Yani başka bir şey olamaz. Bir şey var kesin virüs ile alakalı diye düşünüyorum. Şimdi 2. disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sadece fotoğraflarım kaldı .jpeg ve jpg formatları vb...Bunları önce C: sürücüsüne kopyalayacağım, daha sonra komple disk'e format atacağım. Ardından tüm anti-virüs programları ne varsa taratıp teyit edeceğim. Şimdi bitdefender da bir virüs buldu. Kaspersky ile daha az önce yine tam ve derin tarama yaptım. Bulmadı, ama bitdefender bir tane buldu. Onuda sildim, ve dediğim gibi artık manuel olarak disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sanırım virüs yoktur artık. Bu arada ben ilerleyen zamanlarda istediğin taramayı yapıp sonuçları paylaşacağım. Önce şu işleri ardından da yine format atayım :)
@acv Dostum bu arada benim sistem disk'im ve kurulu olan CS:GO + Valorant oyunu her zaman NVme SSD içine kurulu oldu. Yani şu an da sistem için takılı olan 1. disk NVme SSD.

Çok teşekkür ederim ilgili olduğun için. Gerçekten 2 seneye yakındır değiştirmediğim donanım kalmadı. İşte artık kendi çapımda mantık kurmaya çalışıyorum. 2. disk ve 1. disk de dahil 3-4 defa değiştirdim. Ama değiştirdiğim 2. diskler arasında sakladığım o lanet olası verilerin aktarımını yaptım her zaman. Yani başka bir şey olamaz. Bir şey var kesin virüs ile alakalı diye düşünüyorum. Şimdi 2. disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sadece fotoğraflarım kaldı. Jpeg ve JPG formatları vb...bunları önce C: Sürücüsüne kopyalayacağım, daha sonra komple Disk'e format atacağım. Ardından tüm Anti-Virüs programları ne varsa taratıp teyit edeceğim. Şimdi BitDefender'da bir virüs buldu. Kaspersky ile daha az önce yine tam ve derin tarama yaptım. Bulmadı, ama BitDefender bir tane buldu. Onuda sildim, ve dediğim gibi artık manuel olarak disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sanırım virüs yoktur artık. Bu arada ben ilerleyen zamanlarda istediğin taramayı yapıp sonuçları paylaşacağım. Önce şu işleri ardından da yine format atayım :)
Virus bastan beri yok zaten, arkadas da bunu anlatmis. Olmayan seyi niye taratiyorsun anlayamadim.

Rica ederim. Sorunun sebebini bulduğumu düşünüyorum, muhtemelen o işlemdeki bir bellek sızıntısı Windows'un diğer uygulamaların bellekteki verilerini swap'e kaydırmasına sebep oluyor. Tahminim doğruysa bu senin çözebileceğin bir sorun değil. Valorant'ı kaldırmak dışında elbette.

Önceden yaşanmış bir durum anlaşılan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani şu an da sistem için takılı olan 1. disk NVme SSD.
HDD sanmıştım, yine de sebebi aynı olsa gerek. Her iki depolama türü de belleklere göre epey yavaş.

Son düzenleme:
Rica ederim. Sorunun sebebini bulduğumu düşünüyorum, muhtemelen o işlemdeki bir bellek sızıntısı Windows'un diğer uygulamaların bellekteki verilerini swap'e kaydırmasına sebep oluyor. Tahminim doğruysa bu senin çözebileceğin bir sorun değil.

Önceden yaşanmış bir durum anlaşılan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HDD sanmıştım, yine de sebebi aynı olsa gerek. Her iki depolama türü de belleklere göre epey yavaş.

Dostum açıkcası bu kullandığın terimler hakkında pek bilgim yok. Mesela bellek sızıntısı Windows'un diğer uygulamaların bellekteki verilerini swap'e kayrdırması ne demek ? Eğer sorunun düşük RAM olduğunu söyleyeceksen şöyle bilgi vermek isterim. Bu sistemden önce başka donanımlara ait sistemlerde kullandım. 2 seneye yakındır tam olarak bu sıkıntıyı yaşıyorum. Yani sorunum özellikle yüksek FPS rekabetçi oyunlarda canımı sıkıyor. Normal Windows kullanımında, ya da ağır hikayeli oyunlarda böyle takılmaları hissedemiyorum. İşlemci/ekran kartı kullanımları MSI Afterburner programında normaldi. Yani yaşadığım sorun micro stuttering. Bunun için bin tane çözüm denedim ama olmadı. Eski kullandığım sistemlerde 16GB RAM kullandım, ki bu sistem de şu an 8GB RAM var evet, ama yakın zaman önce Dual yapmayı da denedim, ama bu problem için değil. İşlemcim Ryzen 5 5600X ekran kartım RX 550 şu an. CS:GO'da eskiden 1280x960 oynardım, ama şimdi ki sistem zorlanıyor CS:GO'da. Bu yüzden 800x600 oynuyorum. Yüksek FPS almam gerek, çünkü monitör'üm 3 senedir 240Hz. Eğer seni yanlış anladıysam kusura bakma, ama daha basitçe bana anlatır mısın. Depolama birimleri RAM'lere göre yavaş olmasının sebebi nedir ? :( 16GB RAM'de yaptım bu sistemde. Ayrıca NVme SSD toplamda 3 defa değiştim. Buna ek olarak Sata 3 SSD bile denemiştim. Bu sorun abartmıyorum 2 seneye yakın değiştiğim tüm donanımlara rağmen birebir aynı şekilde devam ediyor. Son günlerde sorunu bu şekilde biraz azalttım hatta sorunumu düşününce iyi oldu bile diyebilirim. Fakat D sürücüsü takılı olmadığı zaman oynadığım oyunlarda takılmalar gidiyor. Bu Plasebo etkiside değil. Bundan eminim, arada ciddi şekilde bir fark var.

manuel olarak disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim
WizTree programını tavsiye ederim Windows Explorer'a alternatif olarak.

@acv Dostum orda mısın ? Windows sistem bilgisi kısmında "Donanım kaynakları" adı altında "Çakışmalar/Paylaşım" kısmında çakışan donanımlarım var. Rica etsem sana .nfo dosyasını paylaşsam gözlemleyebilir misin ? Bu arada sistem bilgisini dışarı aktardım mı bilemiyorum işte masa üstüne bir tane .nfo dosyası oluştu ben açabiliyorum, yüklesem sen açabilir misin ?
Vanguard yükleyince bende de donanım çakışması oluyor ve laptop ön kenardaki LED şerit ışığını kapatılıp açılabilme ayarı ulaşılamaz oluyor. Mesela LED şeridi açık konumuna getirip Vanguard kurarsam öyle kalıyor, ışığı kapatma ayarı programı silene kadar erişilemeyecek şekilde kayboluyor.
1645027091187.png

Çakışan donanım sizde de LED kontrolcü kartı olabilir. Vanguard bunu donanım türü hile zannedip engelliyor.

Son düzenleme:
@acv Dostum orda mısın ? Windows sistem bilgisi kısmında "Donanım kaynakları" adı altında "Çakışmalar/Paylaşım" kısmında çakışan donanımlarım var. Rica etsem sana .nfo dosyasını paylaşsam gözlemleyebilir misin ? Bu arada sistem bilgisini dışarı aktardım mı bilemiyorum işte masa üstüne bir tane .nfo dosyası oluştu ben açabiliyorum, yüklesem sen açabilir misin ?

WizTree programını tavsiye ederim Windows Explorer'a alternatif olarak.

Vanguard yükleyince bende de donanım çakışması oluyor ve laptop ön kenardaki LED şerit ışığını kapatılıp açılabilme ayarı ulaşılamaz oluyor. Mesela LED şeridi açık konumuna getirip Vanguard kurarsam öyle kalıyor, ışığı kapatma ayarı programı silene kadar erişilemeyecek şekilde kayboluyor.
Eki Görüntüle 1306857
Çakışan donanım sizde de LED kontrolcü kartı olabilir. Vanguard bunu donanım türü hile zannedip engelliyor.

Ben de LED var ama kontrolcüsü yok. Yani PSU'dan çıkan HDD için molex güç kablosu ile bağlantı kuruyorum. O yapıyor olabilir mi ? Şimdi bir de Vanguard silip deneyim. Hem bu LED ışığıda çıkarayım. Döneceğim. Farklı gelişmelerim var, ama bunlar tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum.
LED ışığı powerdan çıkardım. Vanguard sildim, ve sanıyorum biraz daha etkili oldu. Bu arada bilgisayarımda virüs yokmuş :) Bu problem kesinlikle bir çakışma ile alakalı. Ama bu problemim Valorant oyunu daha çıkmadan önceden vardı. Ve o zamanlar tüm donanımlarım farklıydı, monitör ve mouse'a kadar. Yani bu durumda yeni aldığım donanımlarda mı eskisi gibi çakışmadan dolayı oldu, yani bu tamamen benim şanssızlığım ile mi alakalı bir durum ? Şu an LatencyMon programı değerlerim çok iyi. Oyun açtıktan sonra LatencyMon ile test başlayınca gecikme değerlerim çok yüksek oluyordu birden bire. Masa üstünde herhangi bir programı açsam bile anlık olarak bu LatencyMon'da yüksek gecikme olduğunu görüyordum. Şimdi CS:GO açtım ve 3 dakikaya yakın DM oynadım. Mermiler çok iyi. Şu 64 tick bile bana çok farklı ve iyi geldi eski haline göre.

Bu arada Timer Resolution programını çalıştırdığım zaman default current Resolution değeri 1.000 oldu az önce, o daha önce hep 15.625 idi, "Maximum" yaptığım zaman 0.500 oluyordu. Ama şimdi hiçbir şeye basmadım ve kendi kendine default değeri 1.000 oluyor ?
2.jpg
1.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı