Quarit
Kilopat
- Makaleler
- 1
Merhaba. Öncelikle sistemde bir zararlı yok. Unrealcefsubprocess.exe işlemi Unreal Engine'ye ait. Valorant bu motoru kullanıyor, yani dosya Valorant ile alakalı.
İsimdeki CEF'in açılımı, "Chromium Embedded Framework". Bu işlem GPU'yu kullanıyor, bu sebeple "DirectX Graphics Kernel" ve "DirectX Graphics MMS" sürücülerinde DPC sayısını yükseltmesi normal bir durum.
Valorant unrealcefsubprocess.exe kapanmıyor
Selamlar herkese, bilgisayarımda Valorant'a girince GPU'da unrealcefsubprocess.exe dosyası çalışıyor ve GPU'ya yük bindiriyor, oyunda FPS düşüşü oluyor. Bir türlü kapatamadım Görev Yöneticisi'nden dosya konumunu açıp siliyorum ama oyuna girince geri indiriyor. Nasıl silebilirim bu dosyayı?www.technopat.net
HDD'i taktığın an aynı zamanda OneDrive harekete geçmiş. HDD üzerinde bulunan pagefile dosyasından veri aktarımı yapmış. Depolama ile alakalı sürücülerde DPC sayısının artmasının sebebi bu. SSD kullanmadığın için de performansa gecikme olarak yansımış olabilir. Belleğin 8 GB olduğu için oyun oynarken arkaplanda minimum sayıda program çalıştırmanda fayda var. OneDrive'i görev yöneticisinden devre dışı bırak.
Ayrıca aşağıdaki raporu atmanı isteyeceğim.
Rehber: HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir...www.technopat.net
Çok teşekkür ederim ilgili olduğun için. Gerçekten 2 seneye yakındır değiştirmediğim donanım kalmadı. İşte artık kendi çapımda mantık kurmaya çalışıyorum. 2. disk ve 1. disk de dahil 3-4 defa değiştirdim. Ama değiştirdiğim 2. diskler arasında sakladığım o lanet olası verilerin aktarımını yaptım her zaman. Yani başka bir şey olamaz. Bir şey var kesin virüs ile alakalı diye düşünüyorum. Şimdi 2. disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sadece fotoğraflarım kaldı .jpeg ve jpg formatları vb...Bunları önce C: sürücüsüne kopyalayacağım, daha sonra komple disk'e format atacağım. Ardından tüm anti-virüs programları ne varsa taratıp teyit edeceğim. Şimdi bitdefender da bir virüs buldu. Kaspersky ile daha az önce yine tam ve derin tarama yaptım. Bulmadı, ama bitdefender bir tane buldu. Onuda sildim, ve dediğim gibi artık manuel olarak disk içinde ki tüm .exe dosyalarını sildim. Sanırım virüs yoktur artık. Bu arada ben ilerleyen zamanlarda istediğin taramayı yapıp sonuçları paylaşacağım. Önce şu işleri ardından da yine format atayım
@acv Dostum bu arada benim sistem disk'im ve kurulu olan CS:GO + Valorant oyunu her zaman NVme SSD içine kurulu oldu. Yani şu an da sistem için takılı olan 1. disk NVme SSD.