@Viktor Reznov hocamın da dediği gibi, crackerlar bağış toplayıp oyun/program kırabiliyorlar. Ayrıca birbiri ile yarışan da crack toplulukları var. Sırf itibar için birbirleri ile crack yarışına giriyorlar. Güvenilir kaynaklardan indirildiği sürece bunların bir zararı olmaz. Para kazanmaları için bir sürü yol var. Evet, siz farkında olmadan arkada çalışıp mining yapan ya da veri toplayan kötü amaçlı crackerlar da var fakat bilinçli bir kullanıcı iseniz zaten bunun farkına kolayca varabiliyorsunuz. Para kazanmaları için bunları yapmalarına da gerek kalmıyor aslında. Bağış ve link geçme sitelerinden para kazanıp ayakta duranlar da çok. Bunlar güvenilir olanlar zaten. Dikkatli olursanız emeğe para vermemek dışında size bir eksisi olmaz cracklerin. Ben senelerdir gücümün yettiği oyunları/programları satın alıyorum, yetmeyenleri de crack kullanıyorum. Bir kez de bir sorunla karşılaşmadım.
Virüs yayanlar crack sonucu oluşan açıkları kullanan yayıncılar, kıranların kendisi değil. Crack yapan kişinin virüs yerleştirmesi, itibarının yerle bir olması demek.
Virüs yayanlar crack sonucu oluşan açıkları kullanan yayıncılar, kıranların kendisi değil. Crack yapan kişinin virüs yerleştirmesi, itibarının yerle bir olması demek.
Biraz garip olacak ama kusura bakmayın, merak ettim. PC mühendisi sektörde ciddi derecede aktif biri olursa bu tür şeyler yapabilir mi? Sonuçta teorik araştırma yapan kendisi. Ne düşünürsünüz?
Tersine mühendislikte tecrübe gerektiriyor kırma işlemi. Bilgisayar çok geniş bir alan, bir şeyi çok iyi bilsen de başka bir şey hakkında hiç fikrin olmayabilir; sektörde aktif olmak fazla sığ bir terim olur.
Tersine mühendislikte tecrübe gerektiriyor kırma işlemi. Bilgisayar çok geniş bir alan, bir şeyi çok iyi bilsen de başka bir şey hakkında hiç fikrin olmayabilir; sektörde aktif olmak fazla sığ bir terim olur.
Bir konuyu çok iyi bilirken, diğer şeyi hiç bilmemek konusunda kafam da bir soru işareti kaldı.
Soracak olursam: Mesela üniversite kaliteli bir yer olsun. ODTÜ Lisans derslerine hocalar giriyor ya. Hepsi ayrı ayrı giriyor diye biliyorum. Yani kendi alanlarına göre mi derse giriyor?
Yani ODTÜ tüm hocaların araştırma alanları farklı olur diye düşünüyorum. Doğru mudur?
E tabii ki. Bağlantılı konular hakkında bilgi sahibi olabilirler ama herkes kendi alanına yoğunlaşır, uçlara gidildikçe fikir sahibinden öteye gitmez kimse. Bilmediği konular da olabilir, doğal bir şey.
Her şeyi ben çözeyim kafasından çok işi bilene bırak, ben seni yönlendireyim daha etkili bir yoldur.
ODTÜ dedim ya; tüm hocalar gerekli donanım oluyor mu?
Daha açıklayıcı olacak olursam, müfredata ne varsa hepsini kendi alanında hocalar dersi anlattıktan sonra başka bir hoca giriyor gibi düşündüm. Doğru mudur?