Crackli yazılımlar gerçekten sisteme zarar verir mi?

nurey

Centipat
Daha fazla  
Çocukluğumdan beri oyunları crackli indirir oynarım. Şimdi ilk defa sağlam bir PC aldım ve sağlıklı şekilde kullanmak istiyorum. Crackli yani lisanslı olmayan yazılımlar gerçekten sisteme zarar verir mi?
(Not: Torrent'ten virüs bulaştırırsınızcılar gelmesin, bu işe dün başlamadık.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bir şey olmayacağının garantisini kimse veremez ama yüklenen yazılımın içinde virüs falan yoksa sorun mantıksal açıdan çıkamaz.

Çocukluğumdan beri oyunları crackli indirir oynarım. Şimdi ilk defa sağlam bir PC aldım ve sağlıklı şekilde kullanmak istiyorum. Crackli yani lisanslı olmayan yazılımlar gerçekten sisteme zarar verir mi?
(Not: Torrent'ten virüs bulaştırırsınızcılar gelmesin, bu işe dün başlamadık.)
Nereden indirdiğine bağlı, ayrıca linux kullanırsan tamamen kafan rahat eder. Flatpak üzerinden lutris kurarsın sandbox bir ortam ile win oyunlarını çalıştırırsın,

Bu işe dün başlamadıysanız sorduğunuz sorunun cevabını biliyor olmanız gerekirdi.
Düzgün bir kaynaktan indirildiği sürece bir sorun olmaz.
hocam biraz agresif durmuş yazdığım cümle 😅 bu crack işinin dillendirildiği an şak diye otomatik bu cevap veriliyor ona istinaden yazdım. Çok da bir bilgim yok açıkcası. Korsanı indir, sistemi tarat, trojen yakala, imha et. Şeklinde geçti çocukluğum tüm bilgim bu.

@nurey indirip sistemi taratıp trojani yakalayıp imha etmekle uğraşmak yerine köklü sitelerden indirmeniz daha iyi olacaktır.

Bir süredir uğraşmadım bu işlerle ama yanlış hatirlamiyorsam “torrent-oyun” diye bir siteden indiriyordum. Nedir köklü siteler ve Torrent indirirken nelere dikkat edilmeli, bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz?

Bir süredir uğraşmadım bu işlerle ama yanlış hatirlamiyorsam “torrent-oyun” diye bir siteden indiriyordum. Nedir köklü siteler ve Torrent indirirken nelere dikkat edilmeli, bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz?
Aydınlatmam Sosyal gereği etik olmayacaktır ancak dediğiniz site gibi Türk sitelerinden indirmek yerine direkt kaynaklarından indirmenizi öneririm. Dediğiniz site gibi siteler kırık dosyaları kaynaktan alıp kendi sitelerinde paylaşıyorlar. Bu sitelerden indirmek yerine direkt ana siteden indirmeniz daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00