CRC hataları için normal değerler nedir?

Research

Decapat
Katılım
13 Aralık 2021
Mesajlar
311
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merak ettiğim bir konu, CRC hataları hangi sayılar içinde normal sayılır? Misal 1 günde, 1 ayda, 1 yılda gibi bir standart kullanıcının alması gereken CRC hataları ne kadardır? Benim modemimdeki CRC hatalarım ise şu şekilde ve tabi ki hat değerlerim.


Bazı ek bilgiler:
Ankastreden modemime kadar 52M CAT 6 Reçber UTP kablo ile bağlanıyorum, modemimin arkasına bağlanan RJ11 girişi için ankastreden modemin RJ11 girişine girecek CAT 6 kabloyu kesip Türk telekomun telefon kablosunu 600cm tutup bu telefon kablosuyla YAK ile birleştirdik, ucuna RJ11 çakıp telefon kablosunun modeme öyle bağlayınca hat gürültüsü 14,5 değerinden 13,7'ye ve SNR değeri 8 db değerinden 14.4 değerine çıktı.

En önemlisi, bina içi tesisatı yenilemeden önce SNR 8db değerindeydi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerleriniz öncekine göre iyileşmiş. Hatalar milyonları bulmadıkça pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. 1-2 bekleyin kaç hata almış bakın, buraya da atın bakarız. Ping dalgalanmanız ne durumda?
 


Tamamdır bakacağım değerlere, "1-2 bekleyin" derken 1-2 gün mü demek istediniz? Teşekkürler.

Ping dalgalanması düzelmiş görünüyor, sorun dün akşam 20:00 kadar vardı sonra talep oluşturdum işte o saatlerde, dün akşam 23:12'de mesaj gelmiş "arıza sorununuz çözülmüştür, çözülmediyse şu numaraya çözülmedi diye sms atın". Bu mesaja daha yanıt vermedim çünkü sabah 6'da kalktım o zamandan beri test ediyorum. Ancak öyle 500-600ms pinge dek gelmedim daha, kaç defa test ettim speed test sitesi, diğer hız testi sitelerinden ve sonra netflix sunucularından gibi. Hepsi iyi değerler veriyor gibi görünüyor şuan itibariyle.
Bu değerlerin standartı yok. CRC hataları modemi şişirmez ancak anlık kullanımda sorunlara yol açar. Bu değerler 0 a ne kadar yakın olursa o kadar iyi.
0 CRC hatası olmadı nedense benim hat bir türlü ama şuan kopma veyahut ping değerimde herhangi bir fırlama yok gibi görünüyor. İnşallah nazar değmez
Bu değerlerin standartı yok. CRC hataları modemi şişirmez ancak anlık kullanımda sorunlara yol açar. Bu değerler 0 a ne kadar yakın olursa o kadar iyi.
Evet standartı yok ama en azından bu durumu iyi tecrübe etmiş, fazla maruz kalanların yorumlarını merak ettiğim için soruyorum aslında. Ona göre anlam yükleyeceğim aldığım değerlere. Bilmediğim bir konu CRC hatası, şimdiye kadar fiber kullandığım için xD

Her ikinize de teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için.
 
Son düzenleme:
Evet 1-2 gün demek istedim yazmamışım. Kopma, dalgalanma vb. yoksa sıkıntı etmeyin, yine de aralıklı olarak test edin. Hatta steam gibi yerlerden indirme yapın, orda aldığınız indirmeye de bakın dalgalanma olacak mı ya da tam verim alacak mısınız? Bunları dediğim gibi 1-2 gün test edin, geri dönüş sağlayın. Bu arada Adsl-Vdsl olsun crc hatası almamanız mümkün değil.
 
Anladım hocam, Steam kullanmıyorum ancak youtube sitesinden test ediyorum ayrıca google drive ile de test ederim film indiririm olmassa. Teşekkürler ilginiz için.

Hocam şunu tespit ettim indirme konusunda, ne zaman Upload yaparken youtube sitesinden 4k bir video indirmeye kalksam indirme değeri 9,5MB/s değerinden 1,5MB/s değerine düşüyor. Ama Upload yapmazken tam hızda indirme sağlıyor alt yapım. Upload pert ediyor anladığım kadarıyla niyeyse. Daha yeni denedim bunu öyle tespit ettim.

Ayrıca Bufferfloat değerim ne zaman modem üzerinden bilgisayarımın Down 70MB Up 6 MB ile sınırlayınca iyi çıkıyor yani Upload gecikme 1-2ms oluyor. Ancak böyle modem üzerinden Upload hızını kısıtlamadan önce 560ms gibi değerler çıkıyordu, gene çıkar muhtemelen kısıtlamayı kaldırırsam da.

Hattıma 75 MB Down 8 MB Up geliyor bu arada normalde.

70 MB Up 6 MB Up kısıtladığım test değerlerim:
 
2.paragraftan itibaren yazdıklarınızdan bilgim yok maalesef bişey demem doğru olmaz kusura bakmayın. @Ulunay @erengore daha iyi bilirler, yardımcı olacaklarına eminim.
 
Böyle bir standart maalesef yok çünkü kabul edilen değer 0 olmalıdır. TR'de altyapının durumu belli olduğundan bazı noktalarda değerlere göre fikir üretiyoruz. Yapılan rehberlerin çoğu EU ülkelerini baz aldığından söylenen rakamların TR'de önemi kalmıyor.

Modem çalışma süresi alıntıda gözükmüyor. Bu kadar hatayı kaç saat veya günde aldığınız önemli. 1-2 saat içinde aldıysanız ileride büyük sorun yaratacak.

Şimdi burada bir hatanız var. CAT-6 kabloya ek yapmadan RJ-11 montajı yapıp kullanmalıydınız. YAK-1 için konu açmış olsam bile bu konektörün mecburiyet dışında kullanılmaması gerekiyor. Her daim tek parça kablo önerdim. Arada 6 metrelik bir ek var. Bu kabul edilemez.

Sadece SNR'a göre karar verilmez. Hat zayıflamasına bakmak gerekiyor. Power değerlerine bakmak gerekiyor. Kısacası eski değerlerin olduğu alıntıya ihtiyacımız var.
 
2.paragraftan itibaren yazdıklarınızdan bilgim yok maalesef bişey demem doğru olmaz kusura bakmayın. @Ulunay @erengore daha iyi bilirler, yardımcı olacaklarına eminim.
Anladım hocam teşekkür ederim.
Bu kadar hatayı hocam aynen 1-2 saat içinde aldım.

CAT 6 kabloya ek hocam 6 metre değil 600cm, fotoğrafını atıyorum bu ekin. Bu eki yapmadan önce TT elamanı direk CAT 6 kabloya RJ-11 çaktı ve aldığımız hat zayıflaması 37.4 ve snr 4 oldu, RJ-11 CAT 6 kabloya tam oturmadığı için, TT'nin bana verdiği telefon kablosuyla CAT 6 kabloyu YAK ile bu fotoğraftaki gibi birleştirip RJ-11 girişine bu sefer takınca hat zayıflaması 13.7 ve SNR 14.4 oldu.






Dün saat gündüz saat 12'de SNR değerim 14.4db değerinden 12db değerlerine düşünce hemen çekmiştim, ve bu sefer çalışma saatini de çektim, CRC hataları bu şekildeydi.


Ben modemimi her cuma saat 00:00 yeniden başlatmaya ayarlamıştım daha önce, o yüzden cuma 00:00 gibi modem yeniden başladığı için CRC hataları bilgisi yenilendiği için gitmiş oldu, o yüzden ne yazık ki dün 12'deki değerleri koyuyorum buraya. Ama çok daha önce bu bina içi tesisatı yenilemeden önceki değerlerin fotoğrafları da var isterseniz onları da atarım.

 
Son düzenleme:
600cm, 6m yapıyor mm ile karıştırmışsınız. 600mm veya 60cm olmalıydı. Olur öyle. 60cm ek sorun yaratmaz.


6 saat içinde 2000 CRC fazla. İç tesisatı yenilediğinize göre bina ankastresi ve saha dolabı arası kontrol yapılması gerekiyor. Tabii CRC zamanla arttığı için sorun yok deyip geçeceklerdir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…