Hotend fix'in belli bir amacı var, aslında o yaklaşım başka printerların standart tasarımında var yani Chep ya da Luke'un bulduğu bir şey değil. Gene de Capricorn diğer stock hortum gibi yanmayacaktır, sendekinde yanmalar başlamış. Ben makarayı sadece yan parçayı basana kadar üstte kullandım, birkaç gündür maks. Rulmanlı bir göbek kullanmanı da tavsiye ederim makara için, daha rahat akar.
Capricorn çapı daha dar old. için e-step değerini gözden geçirmen iyi olmuş. Bendekinde sadece hotend fix var ve e-step değeri 106, sapma daha büyük sendekine göre.
Nozülü ben prinç fırçaya benzeyen bir el motoru ucu ile temizliyorum, sendeki ağlıyor.
Baskı öncesi her zaman temizlemeni tavsiye ederim.
Daha önce paylaştığım heat tower dosyasında aslında hepsinin köprülemesi neredeyse çok iyi oluyor çünkü mesafe kısa. Bendeki mevcut duct ve fanla zaten belli sarkmalar olsa da 15-20 cm basabiliyor makine, ben heat towerda overhang bölgesindeki köşeye bakıyorum, orada farklılık oluyor genelde. Microzey, Robobloq, Porima'da 205'e 60 üzerinden gidiyorum. CCtree'de 215 kullanmıştım sanırım.
Açıkçası ben ilk katmanda genelde sıcaklığı değiştirmiyorum, daha ziyade fanı kapatıyorum. 2D duvar süsleri için ilk katmanlarda sıcaklığı yükseltiyorum, sonra standart sıcaklık. Voronoi tarzı baskılarda tüm baskıda normalin üzerinde sıcaklık kullanıyorum. Soruna cevaben, evet baskıya göre sıcaklıkları değiştirebiliyorum, Voronoi özel bir durum, diğerlerinde sadece ilk katmanlarda daha üstten gidiyorum ama genel baskı sıcaklığı en kaliteli baskı sıcaklığı ne ise o oluyor.
A bölgesinden duvara yandan bakıyorum, oralarda noktalanma var mı diye. B tarafındaki testere ağzı gibi olan overhang bölgesinde köşelere bakarsan noktalanma farkedersin yüksek ısılarda, ben olmayanı seçiyorum. Bazen 2 sıcaklık değerinde aynı görsel oluşuyor, 205/215 gibi, o zaman da düşük olanı seçiyorum, sağlam olmasını istiyorsam yüksek olanı, daha da sağlam olmasını istiyorsam ve görsellik çok önemli değilse daha agresif değerler de filament izin veriyorsa kullanılabilir.
Tabla ayarı konusunda biraz daha yol var sanki. Raftı ben genelde yüzey alanı dar parçalarda ve/veya supportlar için kullanıyorum. Özel durum olarak da çok uzun süren baskılarda kötü sürprizler olmasın diye. Duct ile ilgili attığım görsellerde basılmakta olan parçadaki raftın sebebi o, 25 saat olunca insan ister istemez korkuyor.
Not: Çizdiğin dirsekte ve benzer ürünlerde sert geçişler parçayı daha dayanıksız yapar, fillet ile birleşme noktalarına kavis vererek gerilmeleri azaltabilirsin.