Creality Ender-3 V3 Corexz alınır mı?

Antinquintin

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır 3D yazıcı alma düşüncem vardı ama hangi modeli alacağım konusunda emin değildim. Tam V3 ke alacakken corexz çıktı ve ikisinin arasında kaldım. Alan tecrübe eden oldu mu acaba?

Merhabalar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın lütfen. Yazıcıyı aldınız mı ? Bende aynı durumdayım, tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Hocam açıkçası ilk kez tecrübe edeceğim için Ke model mi yoksa corexz model mi konusunda karar veremiyorum. Uzun zamandır takip etmediğim için teknolojilere de genel olarak hakim değilim. Siz genel tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

Ben de yazıcı işine direkt bir giriş yaptım açıkçası. Hiçbir tecrübem yoktu daha öncesinde. Çok fazla bilgim de yoktu açıkçası. Aynı sekilde ben de ilk Ke modelini alayım diye düşünmüştüm. Sonrasında BİM'de uzun zamandır duran bir K1 gördüm. Ama satışa kapalı olduğu için alamadım. İyi de olmuş. K1 modelinde extruder sorunu varmış, özellikle ilk çıktığı zamanlar. Neyse, onu da pas geçtim. Sonra hem fiyat hem yenilik hem de özellik olarak optimum olarak gördüğüm Ender 3 V3 Corexz modelinde karar kıldım.

Genel olarak modelden memnunum. Ben de yapa yapa öğrendim. İnternette bir sürü video ve içerik var ama insan bazı şeyleri tecrübe etmeden bilemiyor yine de. Benimki de öyle oldu. İnternette olmayan ya da eksik veya yanlış olan bir sürü şey de var. Aynı bilgisayar sektörü gibi, bir sürü yanlış veya zaten olan bilinen şeylerin süslü anlatımları var.

Yazıcı, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile zaten beğenilen bir model olmuş artık. Bilinen kronik bir sorunu ve hatası yok. Baskıları hızlı, kaliteli. Bunda kullanılan filamentin ve modelin de etkisi büyük tabii. Baskı ve dilimleme detaylarını kullandıkça öğrenebilirsiniz. Ben 5-6 aydır halen yeni şeyler öğreniyorum. Şu an benim için en büyük eksisi sesi diyebilirim. Oturma odasında kullanmak için çok sesli. Tabii daha önceki cihazlardan ve birçok cihazdan sessiz ama yine de sesli. İkinci olarak da açık yapıda olduğu için ABS ve ASA gibi daha teknik filamentler için yine nispeten uygun değil. Hepsini basabiliyor ama onun için iyi havalandırması olan bir oda tahsis etmek gerekiyor çünkü onlar baskı alırken solumanın zararlı olduğu koku salıyorlar.

İlk aklıma gelen şeyler bunlar. Merak ettiğin daha spesifik sorular varsa cevaplamaya çalışırım.
@Red Kit

Ben de yazıcı işine direkt bir giriş yaptım açıkçası. Hiçbir tecrübem yoktu daha öncesinde. Çok fazla bilgim de yoktu açıkçası. Aynı sekilde ben de ilk Ke modelini alayım diye düşünmüştüm. Sonrasında BİM'de uzun zamandır duran bir K1 gördüm. Ama satışa kapalı olduğu için alamadım. İyi de olmuş. K1 modelinde extruder sorunu varmış, özellikle ilk çıktığı zamanlar. Neyse, onu da pas geçtim. Sonra hem fiyat hem yenilik hem de özellik olarak optimum olarak gördüğüm Ender 3 V3 Corexz modelinde karar kıldım.

Genel olarak modelden memnunum. Ben de yapa yapa öğrendim. İnternette bir sürü video ve içerik var ama insan bazı şeyleri tecrübe etmeden bilemiyor yine de. Benimki de öyle oldu. İnternette olmayan ya da eksik veya yanlış olan bir sürü şey de var. Aynı bilgisayar sektörü gibi, bir sürü yanlış veya zaten olan bilinen şeylerin süslü anlatımları var.

Yazıcı, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile zaten beğenilen bir model olmuş artık. Bilinen kronik bir sorunu ve hatası yok. Baskıları hızlı, kaliteli. Bunda kullanılan filamentin ve modelin de etkisi büyük tabii. Baskı ve dilimleme detaylarını kullandıkça öğrenebilirsiniz. Ben 5-6 aydır halen yeni şeyler öğreniyorum. Şu an benim için en büyük eksisi sesi diyebilirim. Oturma odasında kullanmak için çok sesli. Tabii daha önceki cihazlardan ve birçok cihazdan sessiz ama yine de sesli. İkinci olarak da açık yapıda olduğu için ABS ve ASA gibi daha teknik filamentler için yine nispeten uygun değil. Hepsini basabiliyor ama onun için iyi havalandırması olan bir oda tahsis etmek gerekiyor çünkü onlar baskı alırken solumanın zararlı olduğu koku salıyorlar.

İlk aklıma gelen şeyler bunlar. Merak ettiğin daha spesifik sorular varsa cevaplamaya çalışırım.
@Red Kit
İlgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Benim için Youtube'da bulunan videolardan çok daha aydınlatıcı oldu. Sizin şeffaf yorumlarınız ve kendi araştırmalarım doğrultusunda bende Corexz modelde karar kıldım diyebilirim.

Son olarak, Robolink Market güvenli midir? Şuan piyasada en ucuz orada sanırım.

Daha önce alışveriş yapmadım oradan ama güvenilirdir diye düşünüyorum. Şu an n11'de bir satıcıda daha da ucuz hatta. Ben Porima üzerinden almıştım. Kargoya direkt tedarikçi ana firma göndermişti. Yanında da 3 paket filament gelmişti hediye olarak. Ama şu an orada pahalı. Şu an ben Robo90'da satılan Microzey marka PLA filament ve Robo90'ın kendi markası ile sattığı PETG filamentleri kullanıyorum, memnunum.

Ankara'da bulunan Robolink Market ofisine gitmek mümkün benim için. Sanırım öncelikli ve en mantıklı seçenek o olacak. Olumsuzluk halinde süreci hızlandırmak ve kargoyla uğraşmamak adına Robo90'a da uğrayabilirim videolarındaki davetlerine istinaden. Size de ayriyeten ve tekrar teşekkür ederim, çok sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı