Creality ender 3 V3 SE filament tablaya yapışmıyor

Yer
Hatay/Antakya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 LAPTOP GPU i7-13650HX CPU 16GB 4800MHZ DDR5 RAM 512GB NVMe M.2 SSD
Merhaba yakın zamanda creality ender 3 V3 SE aldım. İlk baskılarım güzeldi ancak şu an filament tablaya yapışmıyor. Cihazın tabla ayarını yapamadım. Aşağıya nasıl bastığını ve tabla ayarını koyuyorum.
@Siyah Martı
@207061
@Salih Gürbüz
@NothingGood

Dosya Ekleri

• IMG-20231111-WA0002.jpeg
    IMG-20231111-WA0002.jpeg
    78,9 KB · Görüntüleme: 228
  • IMG-20231111-WA0000.jpeg
    IMG-20231111-WA0000.jpeg
    67,8 KB · Görüntüleme: 194
Nette modelin tabla ayarına ait videolar mevcut, printerın tabla ayarının en kolay olduğu modellerden aslında. Videoyu baştan sona izleyip sendekine uygularsın, eski firmwareli ise onu da güncelleyebilirsin, onun da videosu vardır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tablayı da ara ara sıcak su bulaşık deterjanı ile yıkaman gerek, yüzeyini elleme, ciltteki yağ tablaya geçer.

Nette modelin tabla ayarına ait videolar mevcut, printerın tabla ayarının en kolay olduğu modellerden aslında. Videoyu baştan sona izleyip sendekine uygularsın, eski Firmware'li ise onu da güncelleyebilirsin, onun da videosu vardır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tablayı da ara ara sıcak su bulaşık deterjanı ile yıkaman gerek, yüzeyini elleme, ciltteki yağ tablaya geçer.

Hocam şu tabla sonucu ekte paylaştığım gibi. Bunu nasıl düzeltirim?

Dosya Ekleri

• 1699686173640.jpg
    1699686173640.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 215
Montajda bir sıkıntı yoksa videoda gereken bilgi var. Önce otomatik, sonra baskı testi, sonrasında da özel ayar. Sadece otomatik ayar yapıyorsan eksik iş yapmış oluyorsun.

Şimdiye kadar hiç kendim ayar yapmadım hep otomatik. O videodaki ayarlamaları yapayım size dönerim hocam.

Kanka neredeyse 1 yıl olacak memnun musun makinedan?

Hocam cihazı aldığımdan bu yana saatlerce baskı aldım ve gerçekten memnunum şu an aktif olarak kullanmaya devam ediyorum her gece 10-15 saatlik baskılar veriyorum. İlk başlarda filamentin tablaya yapışmama durumunu yaşamıştım ancak filament ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Daha hiç yapıştırıcı uhu tarzı bir şeye de gerek kalmadı. Makinedan genel olarak memnunum sorun varsa cevaplayabilirim.

Hocam cihazı aldığımdan bu yana saatlerce baskı aldım ve gerçekten memnunum şu an aktif olarak kullanmaya devam ediyorum her gece 10-15 saatlik baskılar veriyorum. İlk başlarda filamentin tablaya yapışmama durumunu yaşamıştım ancak filament ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Daha hiç yapıştırıcı uhu tarzı bir şeye de gerek kalmadı. Makinedan genel olarak memnunum sorun varsa cevaplayabilirim.
Hocam bende yeni aldımda kullanıyorum. Ancak destekli baskı aldığımda desteğin üstte temas ettiği yüzey baya bozuluyor kalitesiz çıkıyor. Acaba sende karşılaştınmı nasıl düzeltebilirim.

Hocam bende yeni aldımda kullanıyorum. Ancak destekli baskı aldığımda desteğin üstte temas ettiği yüzey bayağı bozuluyor kalitesiz çıkıyor. Acaba sende karşılaştınmı nasıl düzeltebilirim?

Bu destek yüzünden çöpe giden bayağı baskım oldu. Destekleri genelde görünmeyen yüzeyden atmaya çalışıyorum. Bazen ayarlarda değişiklik yapınca bazı baskılarda rahatça destekler çıkıyor ama genel olarak görünen yüzeylere destek atmadan baskıyı almaya çalışıyorum.

Bu destek yüzünden çöpe giden bayağı baskım oldu. Destekleri genelde görünmeyen yüzeyden atmaya çalışıyorum. Bazen ayarlarda değişiklik yapınca bazı baskılarda rahatça destekler çıkıyor ama genel olarak görünen yüzeylere destek atmadan baskıyı almaya çalışıyorum.
Düzeltmenin bir yolu yokmu acaba. Şuanda da bazı şeyleri değiştirip deniyorum bulabilirsem bende cevap veririm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı