Creality Hi Combo vs Bambu Lab A1

Bütçe
30000

Denizobus

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, küçük bir iş başlatmak ve kişisel kullanımım için yazıcı almayı düşünüyorum.

Trendyol'dan 29 bin TL'ye Creality Hi Combo ile 3dteknomarket'den 24 bin TL'ye Bambu Lab A1 arasında kaldım.

Önemli farkları Creality'nin 5 santim daha yüksek baskı alması ve filamenti havadan koruması. 3dteknomarket'ten ürün alınır mı?

A1 Combo daha mantıklı olacaktır. Ayrıca 29 bine Hi Combo asla alınmaz, ederi en fazla 22 bin TL. 30 civarına çıkabiliyorsanız 3 bin daha koyup P1S Combo bakın.

A1 combo daha mantıklı olacaktır. Ayrıca 29 bine hi combo asla alınmaz, ederi en fazla 22 bin TL. 30 civarına çıkabiliyorsanız 3 bin daha koyup p1s combo bakın.

Creality'yi Kurumsalit'de 22 bine buldum. Bu şekilde karşılaştırdığımızda Creality mi derdiniz?

Creality'yi Idefix'de 22 bine buldum. Bu şekilde karşılaştırdığımızda Creality mi derdiniz?
24 bine A1 Combo daha mantıklı her türlü. Ayrıca beklemek sorun değilse buradan alın:

Merhabalar, öncelikle 29bin tl Hi Combo için çok yüksek bir fiyat robolinkmarket'te 19bin tl ye satılıyor. İki yazıcı için karşılaştıracak olursak evet kapalı kutu cfs filamentleri havadan koruyor ancak bu tip renk değişim metodlarında P1S in AMS si gibi veya Anycubic Ace Pro gibi "kutu" ünitelerde renk değiştirmek için filament tamamen geri çekilip aynı borudan yeni filament nozula ittiriliyor ancak A1 Combo'nun AMS Lite modelinde renkler kafada beklediği için nispeten daha çabuk renk değişimi yaptığı için özellikle çok fazla filament değiştirildiği senaryoda vakit açısından A1 ünitesi sebebiyle daha mantıklı.

Olay sadece çok renkli baskı yapmaksa "kutu" üniteler gerçekten çok verimsiz bu sebeple P1S gibi bir modeli renkli baskı yapmak için alınmasını tavsiye etmem. A1 Combo'da olduğu gibi çalışan sistemler daha verimli ki Creality'de aynı sisteme geçtiği yeni modeli duyurdu demek ki "kutu" sistem çok da mantıklı değil.

A1 ve Hi kıyaslayacak olursak tek renk baskıda üç aşağı beş yukarı aynı makineler baskı anlamında bir fark olmayacaktır.

Ek olarak bu "kutu" tiplerde filament kırılırsa tamamını söküp parçalamak gibi eylemlere girmeniz gerekecek.

Kısaca;
Ben sürekli çok renkli baskılar alacağım: A1 Combo
Renkli baskıyı 20 baskıda 1 eğlencesine yapacağım üniteyi genel olarak otomatik filament yükleme sürekli filament değiştirmekle uğraşmamak için kullanacağım: Creality Hi

Merhaba, öncelikle 29bin TL hi combo için çok yüksek bir fiyat robolinkmarket'te 19bin TL'ye satılıyor. İki yazıcı için karşılaştıracak olursak evet kapalı kutu cfs filamentleri havadan koruyor ancak bu tip renk değişim metodlarında p1s in ams si gibi veya anycubic ace Pro gibi "kutu" ünitelerde renk değiştirmek için filament tamamen geri çekilip aynı borudan yeni filament nozula ittiriliyor ancak A1 Combo'nun ams Lite modelinde renkler kafada beklediği için nispeten daha çabuk renk değişimi yaptığı için özellikle çok fazla filament değiştirildiği senaryoda vakit açısından A1 ünitesi sebebiyle daha mantıklı.

Olay sadece çok renkli baskı yapmaksa "kutu" üniteler gerçekten çok verimsiz bu sebeple p1s gibi bir modeli renkli baskı yapmak için alınmasını tavsiye etmem. A1 Combo'da olduğu gibi çalışan sistemler daha verimli ki Creality'de aynı sisteme geçtiği yeni modeli duyurdu demek ki "kutu" sistem çok da mantıklı değil.

A1 ve hi kıyaslayacak olursak tek renk baskıda üç aşağı beş yukarı aynı makineler baskı anlamında bir fark olmayacaktır.

Ek olarak bu "kutu" tiplerde filament kırılırsa tamamını söküp parçalamak gibi eylemlere girmeniz gerekecek.

Kısaca;
Ben sürekli çok renkli baskılar alacağım: A1 combo.
Renkli baskıyı 20 baskıda 1 eğlencesine yapacağım üniteyi genel olarak otomatik filament yükleme sürekli filament değiştirmekle uğraşmamak için kullanacağım: Creality hi.

Çok bilgilendirici oldu bu, teşekkür ederim. Sanırım A1 Combo'ya karar verdim ama hiçbir yerde stok bulamadım. Robotistan gibi tech marketleri vs sadece ön sipariş sunuyordu. Bunun nedeni var mıdır, nereden bulunur?

Çok bilgilendirici oldu bu, teşekkür ederim. Sanırım A1 Combo'ya karar verdim ama hiçbir yerde stok bulamadım. Robotistan gibi tech marketleri vs sadece ön sipariş sunuyordu. Bunun nedeni var mıdır, nereden bulunur?
Markaya olan talep, markanın üretim kapasitesi ve Türkiye'ye gelen cihaz miktarı diyelim. Bambulab benim bildiğim Genix ve Metatech tarafından Türkiye'ye getiriliyor. Metatech zaten ön siparişte o yüzden Genix firmasının web sitesinden resmi Bambu Lab satıcılarına bakarak çok popüler olmayan satıcılarda kalan stok var mı diye kontrol edebilirsiniz.

Bu model yanmayı seviyor gibi görünüyor. 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı