Creality K1 hotend kit değişimi için termal macun önerisi

sucuklupilav

Hectopat
Daha fazla  
Bugün garantiyle yenisi gönderilen hotend kiti aldım ama bu ve bu videoda yenisini takarken silikon gres sürün yazıyor. 2. videonun 3.saniyesinde detaylı olarak yazmışlar ama ben tam anlayamadım. Bir şey sürmeden de takmak istemiyorum, elimde PC için termal macun var ama maksimum140 derece çalışıyor. Öyle 300 derecelik silikon gres veya termal macunda bulamadım bir yardım etseniz ne yapmam gerekiyor? Uzun zamandır yeni parça bekliyordum buna da yazık etmek istemiyorum. @Siyah Martı hocam bir bakarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olun hocam hemen bakıyorum, bir de videoda sürmemizi istedikleri şey silikon gresmi yoksa termal macunmu yani benim tam olarak ne sürmem gerekiyor onu çok anlamadım.

Önemli değil.

İki ifade de kullanılıyor, aynı şey.

Bu da Reddit'den:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Önemli değil.

İki ifade de kullanılıyor, aynı şey.

Bu da Reddit'den:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığını link üzerinden Reddit'deki çoğu konuyu inceledim ve genellikle bor nitrür macun kullanın yazmışlar onun ne olduğunu biliyor musunuz?

Bir de söylediğiniz termal macunları satın alabileceğim bir yer bulamadım başka ürün önerebilir misiniz?

Bor nitrür içeriğidir de onlara takılmana gerek yok, senin için önemli olan ısı iletkenlik katsayısı ve çalışma sıcaklık aralığı.

Başka marka öneremem çünkü fazla mesai harcamam gerekir.

Yurtdışından sipariş verip beklemek istemiyorsan: Termal macun üreten firmaların sitelerindeki en iyi ürünlerin özelliğine bakıp TR'de var mı diye bakabilirsin ama normalde PC için o denli iyi ürün gerekmeyeceğinden çok da fazla karşına ürün çıkmayabilir. Makineyi aldığın firma da belki yönlendirebilir.

Senin belirttiğin kaynaklardaki termal ısı iletkenliği ve çalışma sıcaklığını karşılıyor, benlik bir şey kalmamış.

Üst seviye ürünler bu fiyatlarda, bilindik yerlerden almanı tavsiye ederim, sahtesi var çünkü.
tamamdır hocam saolun

Senin belirttiğin kaynaklardaki termal ısı iletkenliği ve çalışma sıcaklığını karşılıyor, benlik bir şey kalmamış.

Üst seviye ürünler bu fiyatlarda, bilindik yerlerden almanı tavsiye ederim, sahtesi var çünkü.

Hocam bakarken heatsink içinde hala macun olduğunu görüp denemek için hotendi taktım. Isınma soğuma akış çok iyi ama extrude olayı bitmesine rağmen motor kilitli olmasına rağmen hala filament akmaya devam ediyor filament yavaş yavaş incelip en sonunda kopunca akması duruyor. Tahminimce motor dişlileri filamenti tam tutamıyor ben bu hatayı internette ne olarak araştırabilirim ve bildiğiniz bir çözümü var mıdır?

Son düzenleme:
Baskı sonrası nozzle belli bir sıcaklığa düşene kadar heatsink fanı çalışıyor olmalı, o zamana kadar makineyi açık bırakıyorsun değil mi?

Evet ise:
Kullandığın filament daha önce kullandığın filament ile aynı ve daha önce bu tip bir şey olmuyorsa fikrim yok. Ama Hyper PLA'ya geçtiysen onun viskozitesi düşüktür yani akmaya direnci daha azdır, ondan olabilir belki. Bahsettiğin akma bence hazne içindeki kalan erimiş filament, dişlilerle ilgisi bence yok, öyle bir düşüncen varsa baskı sonrası baskı kafasının üstünden filamenti tutup ya da mandalla sabitleyip test edebilirsin.

Hayır ise:
Açık bırak.

Genel bir tanımlaması var mı bilmiyorum, mevcut tanımlamalarla ortak ifadeler aklıma geliyor sadece, onlar da aslında seninkinden farklı durumlar için kullanılmakta: Leak, ooze, flow ve bunların çekimli halleri.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı