Creality k1C filament ipleniyor ve katmanlarda boşluk kalıyor

milkshake

Hectopat
Merhaba Creality k1C yazıcısına sahibim. Kutunun içerisinden çıkan Hyper PLA bitti. Creality Ender-PLA+ filament aldım fakat baskı almaya çalıştığım ipleniyor. Bazı katmanlarda boşluk falan bırakıyor (Creality print uygulamasını kullanıyorum) uygulamada filament seçme kısmında ender-PLA+ yok cr-PLA, generic PLA ve Hyper PLA VA. R genericte de crde de baskı hatalı oluyor. Acaba filament uyumsuz falan mı ya da gözümden kaçan bir şey mi var? Benchy bastığımda da kalitesi düşük hatalı oluyor eğer filament uyumlu değilse cr-PLA mı Hyper-PLA almak mı kalite açısından daha mantıklı?

Bu ayarları dene k dediği ise pa ayarı oluyor. Bunlar olmaz ise kalibrasyon ayarı yapman lazım oda olmaz ise tabla ayarı gerekiyor. Deneme yanılma yolu ile bulabilirsin nette de çok video var.

Dosya Ekleri

• IMG_20250210_145910_edit_939814480126852.jpg
    IMG_20250210_145910_edit_939814480126852.jpg
    107,8 KB · Görüntüleme: 59
Bu ayarları dene k dediği ise pa ayarı oluyor. Bunlar olmaz ise kalibrasyon ayarı yapman lazım oda olmaz ise tabla ayarı gerekiyor. Deneme yanılma yolu ile bulabilirsin nette de çok video var.

Kalibrasyon pek bir işe yaramadı. Isı kulesi bastım hepsi aynı şekilde berbattı. Şu an akış hızı için baskı alıyorum oda berbat gözüküyor. Sanırım filament uyumlu falan değil anlamadım ne olur ne olmaz Creality Hyper PLA sipariş ettim bakalım onu kullanınca ne olacak.

Kalibrasyon pek bir işe yaramadı. Isı kulesi bastım hepsi aynı şekilde berbattı. Şu an akış hızı için baskı alıyorum oda berbat gözüküyor. Sanırım filament uyumlu falan değil anlamadım ne olur ne olmaz Creality Hyper PLA sipariş ettim bakalım onu kullanınca ne olacak.

Filament uyumsuzluğu diye bir şey yok doğru profil bulman lazım o da olmaz ise yazıcı tabla kalibre etmen gerekiyor. Nozul ne tablaya yakın ne de uzak olmalı. Filamentin uzun süredir açık ortamda kaldı ise o zaman baskın düzgün çıkmaz.

Filament uyumsuzluğu diye bir şey yok doğru profil bulman lazım o da olmaz ise yazıcı tabla kalibre etmen gerekiyor. Nozul ne tablaya yakın ne de uzak olmalı. Filamentin uzun süredir açık ortamda kaldı ise o zaman baskın düzgün çıkmaz.

Aslında açalı çok olmadı bir gün falan oldu. O zaman profil bulmam lazım ama doğru düzgün bir kaynak bulamadım zaten Creality print slicerında da pek ayar falan bulamadım yazıcının kendi ekranında da öyle detaylı ayar sekmesi yok. Ben tabla kalibrasyonuyla profil işine detaylı bakayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı