Creality K1C Karbon 3D yazıcı alınır mı?

Merhaba,

3D yazıcı almayı planlıyorum ve henüz ilk deneyimim olacak. 3D yazıcı almak istememin nedeni; belli başlaca parça/lar ve detaylı olmayan/minimal figürler bastırmak istiyorum. Araştırmalarımın sonucunda K1C modeli hoşuma gitti. Aramızda bu modeli kullanan varsa önerebilir mi? İlk kez kullanacaklar için dikkat edilmesi gereken hususlar, kullanılması gereken uygulamalar, önerilen rehberler, 3D model siteleri (Thingiverse, Creality Cloud gibi) nelerdir?

Saygılarımla.

K1lerin hotendi biraz sıkıntılı, ben olsam almazdım.

Minimal figür kısmı soru işareti, modele göre basamayacakların olabilir, aklında birkaç model ve basmak istediğin ölçüler varsa onları herhangi bir dilimleyiciye yükleyip istediğin kalite ayarlarını seçip ön izleme alabilirsin.

Slicer kullanımı için Prusaslicer'ın dökümanları mevcut, diğerlerinde de muhtemelen vardır, oradan temel oluşturulabilir.

K1'lerin hotendi biraz sıkıntılı, ben olsam almazdım.
Pekala, öneriniz nedir? Pek çok yabancı kaynaklarda önerildiğini belirtilmiş ancak elbet sizin de fikirleriniz benim için önemli olacaktır.

Minimal figür kısmı soru işareti, modele göre basamayacakların olabilir, aklında birkaç model ve basmak istediğin ölçüler varsa onları herhangi bir dilimleyiciye yükleyip istediğin kalite ayarlarını seçip ön izleme alabilirsin.
K1C modeline uygun figür modellerinden kastediyordum açıkçası çok da önemli değil. Asıl olan clipper, vazo ve vazo için duvar tutamaçları, kullanmış olduğum Dyson süpürgelerinin stokta olmayan/bulunmayan aparaktları gibi benzer modellerini basmak istiyorum. Bunun için ise hazır örnekleri mevcut Creality Cloud sitesinde. Tabii ilerleyen zamanda 3D modelleme tasarımını öğrenmeye çalışacağım.

Slicer kullanımı için Prusaslicer'ın dokümanları mevcut, diğerlerinde de muhtemelen vardır, oradan temel oluşturulabilir.
Not ettim, teşekkür ediyorum.

P1S daha az problemli benim takip ettiğim kadarıyla ama aynı fiyat bandında değiller.

Yakın zamanda Creality K2 Plus modeli çıktı, daha ufak baskı alanına sahip olacak K2 modelini de çok bekletmeden çıkarırlar diye düşünüyorum yani K1C'yi almayı düşünüyorsan olası yeni modeli ıskalayabilirsin.

Bu arada, K1C'nin yarı fiyatından da ucuza alınabilecek açık FDM printerlar da beklentilerini karşılar aslında.

Son düzenleme:
K1lerin hotendi biraz sıkıntılı, ben olsam almazdım.

Slicer kullanımı için Prusaslicer'ın dökümanları mevcut, diğerlerinde de muhtemelen vardır, oradan temel oluşturulabilir.
Merhaba K1'lerin hottendi sıkıntı doğru ama K1C ile aynı değil. O yüzden tabla boyutu ihtiyacınızı karşılıyorsa K1C alabilirsiniz. Güzel yazıcıdır. Aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam K1 ve K1 Max için başvuruda bulunup yenilenmiş hottendi alabiliyorsunuz. Ama tabla boyutu yetiyorsa K1C almanızı tavsiye ederim. Bütçeniz yetiyorsa kısa süre sonra K2 Plusta gelecek onuda inceleyebilirsiniz. K1, K1 Max ve K1C için karşılaştırma linkini buraya bırakıyorum. https://store.creality.com/blog/k1-vs-k1-max-vs-k1c . Ek olarak K1C kullanıyorum. Yaklaşık 5 aydır kullandığım süre içerisinde 2 si benden 1 taneside bayat filamentten kaynaklı olarak toplamda 3 kere filament sıkıştı. İç yapısı metal olduğu için tıkalı kısımları açmam ortalama 5 dakikamı aldı. O yüzden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tavsiye etmediğim filament markaları microzey, abg, robonio. Arada kalarak tavsiye ettiğim robo90. Şiddetle tavsiye ettiğim markalarda Esun, Creality ve Porima.

Son düzenleme:
Merhaba halen daha K1C kullanıyor musunuz? Konu ile alakasız ama K1C kullanan arkadaşlara ulaşmaya çalışıyorum. Ben cihazımı Creality Cloud'a bağlayamıyorum bunun hakkında konu oluşturdum, siz bağlayabiliyor musunuz?
Kullanıyorum. Creality clouda bağlı cihazım. Bu konu bununla ilgili değil o konudan @nick_yazarak gibi alıtılayıp insanları çağırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı