Creality Official Ender 3 Pro nasıldır?

Mithrandir41

Hectopat
Yer
Barking
Arkadaşlar merhaba, 3D printer almak istiyorum uzun zamandir ama cok fazla bilgi sahibi degilim. Hobi amacli kullanacagim ama ilerleyen zamanlarda proje olarak da calisma yapabilecegim bir şey istiyorum. Bütçe sinirim yok ama fiyat performans bir ürün ariyorum. Amazon UK'de en cok linkteki ürün satilmis sizce nasildir. Benim evimde bunu koyabilecegim pek bir alan yok o yuzden ofise koymayi dusunuyorum.

Fiyatına göre sunduğu baskı kalitesi iyi, çok satmasının sebebi o. Ama imzandaki donanım düşünülürse Prusa vb daha rafine printerlar üreten dolayısıyla daha pahalı makinelere yönelip çok daha yumuşak ve konforlu bir başlangıç yapabilirsin. Ucu açık bütçen varsa Voron da toplayabilirsin tabii.

Pro'nun çalışması seslidir, ofis tamamen senin de olsa sesten kafan şişer. Bu tip giriş seviyesi makinelere upgrade yapmadan keyfini süremezsin. Uğraşmayı seviyorum diyorsan kaçırma. 😇
Neler yapılmalı dersen nette tonla yayına ulaşabilirsin.

Hafızam beni yanıltmıyorsa Ender serisinde Pro'dan sonra V2, Max ve en son ise S1 çıktı yani makine biraz da eski kaldı yani Amazon UK seni yanıltmasın.

Son düzenleme:
Fiyatına göre sunduğu baskı kalitesi iyi, çok satmasının sebebi o. Ama imzandaki donanım düşünülürse Prusa vb daha rafine printerlar üreten dolayısıyla daha pahalı makinelere yönelip çok daha yumuşak ve konforlu bir başlangıç yapabilirsin. Ucu açık bütçen varsa Voron da toplayabilirsin tabii.

Pro'nun çalışması seslidir, ofis tamamen senin de olsa sesten kafan şişer. Bu tip giriş seviyesi makinelere upgrade yapmadan keyfini süremezsin. Uğraşmayı seviyorum diyorsan kaçırma. 😇
Neler yapılmalı dersen nette tonla yayına ulaşabilirsin.

Hafızam beni yanıltmıyorsa Ender serisinde Pro'dan sonra V2, Max ve en son ise S1 çıktı yani makine biraz da eski kaldı yani Amazon UK seni yanıltmasın.
Bundan mı bahsedıyorsunuz? Voron hakkinda bilgim yok aydinlatir misin Ingilterede var mi acaba? Onun haricinde siz ne tavsiye edersiniz? Butce belirlemedim ama cokta ucuk bir fiyat ayiraramam acikcasi.

Bildiğim kadarıyla Voron bilinen anlamda ticari bir firma değil; "Voron printer" tasarımlarının ücretsiz paylaşıldığı bir oluşum. Sitelerindeki donate kutusu şimdi anlam kazanmıştır sanırım.

Opsiyonlar dahilindeki istenilen tasarımı istenilen konfigürasyonda seçince somununa kadar liste (BOM) oluşturuyor, sen de ister parça parça, ister kit halinde alıp topluyorsun. UK'de var mı sorusunun cevabı bu.

Sitelerinde sourcing linki de mevcut: VORON Design - Sourcing Guide

Bunlar kaliteli ve pahalı ürünler yani toplama olması yanıltmasın.

Bende Ender 3 V2 var, 1.5 sene önce 2000TL gibi bir fiyata aldım, sunduklarına göre fiyatı iyiydi. (Kur sebepli fiyatı şimdi 3500TL civarında) Sevdiğim objeleri ya da evde kırılan döküleni tamir etmek için parça basmada benim beklentilerimi çok rahat karşılıyor.

O da Ender 3 Pro gibi bazı upgradeleri yaptıktan sonra keyif veren bir makine. Upgradelerin ucu açık, ben fanları daha sessiz olanlarla değiştirip, yay vb. şeylere ufak tefek harcamalar yaptım, şimdi yapsam o masraflar totalde 500-600TL civarıdır. Direct drive ext, xx hotend, xx motor, kapalı hazne vs tarzı makineyi baştan yaratanlar için durum çok farklı tabii.

S1, yukarıda makineyi baştan yaratanların versiyonuna kısmen benziyor. Verdiğin linkteki yorumlar da seni yanıltmasın, makine yeni çıktı; hatta satışı bile çoğu yerde başlamadı. Amazon markaların serilerini tek başlıkta topladığı için oradaki yorumlar eski Ender serilerine ait. S1 fiyatı $429.

Ben V2 kullanıcısı olarak beklentilerimi karşıladığı için o parayı o makineye vermezdim. Ama parça parça o upgradeleri kesin yapacak biri için baştan yapılmış olması cezbedici olabilir. (Gene de fanlar hala upgrade ister)

Alternatiflere giremiyorum, o tip bir arayış içinde olmadığımdan takipte değilim. Şu rakamın üstünü printera vermem diyeceğin rakamı saptaman ilk adım olsun, o şekilde konuyu okuyup öneri verecek başkaları da yazabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşın dediklerine katılıyorum ayrıca istersen bi Artillery X1 veya X2'ye bakabilirsin baya sessizdi ofiste sessiz olması işine yarar.(X2 daha iyi bakacaksan ona bak ama x1 daha ucuz) Enderleri de uğraşırsan sessizleştirebilirsin sanırım ama X2 kadar olur mu? O konuda benden iyi bilenler cevap versin çünkü bilmiyorum.

Yeni başlayan birinin Voron gibi karmaşık montaj aşamaları içeren bir yazıcı ile başlaması bu mecradan soğutacaktır. Benim tavsiyem Two Trees Bluer'den yana olacaktır. Hem ender e göre daha sessiz (kullandığı motor sürücüler ile) hem de daha uygun fiyatlı. Eğer bütçe sıkıntısı yok ise Zaxe'nin ürünlerine de bakılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı