Bildiğim kadarıyla Voron bilinen anlamda ticari bir firma değil; "Voron printer" tasarımlarının ücretsiz paylaşıldığı bir oluşum. Sitelerindeki donate kutusu şimdi anlam kazanmıştır sanırım.
Opsiyonlar dahilindeki istenilen tasarımı istenilen konfigürasyonda seçince somununa kadar liste (BOM) oluşturuyor, sen de ister parça parça, ister kit halinde alıp topluyorsun. UK'de var mı sorusunun cevabı bu.
Sitelerinde sourcing linki de mevcut:
VORON Design - Sourcing Guide
Bunlar kaliteli ve pahalı ürünler yani toplama olması yanıltmasın.
Bende Ender 3 V2 var, 1.5 sene önce 2000TL gibi bir fiyata aldım, sunduklarına göre fiyatı iyiydi. (Kur sebepli fiyatı şimdi 3500TL civarında) Sevdiğim objeleri ya da evde kırılan döküleni tamir etmek için parça basmada benim beklentilerimi çok rahat karşılıyor.
O da Ender 3 Pro gibi bazı upgradeleri yaptıktan sonra keyif veren bir makine. Upgradelerin ucu açık, ben fanları daha sessiz olanlarla değiştirip, yay vb. şeylere ufak tefek harcamalar yaptım, şimdi yapsam o masraflar totalde 500-600TL civarıdır. Direct drive ext, xx hotend, xx motor, kapalı hazne vs tarzı makineyi baştan yaratanlar için durum çok farklı tabii.
S1, yukarıda makineyi baştan yaratanların versiyonuna kısmen benziyor.
Verdiğin linkteki yorumlar da seni yanıltmasın, makine yeni çıktı; hatta satışı bile çoğu yerde başlamadı. Amazon markaların serilerini tek başlıkta topladığı için oradaki yorumlar eski Ender serilerine ait. S1 fiyatı $429.
Ben V2 kullanıcısı olarak beklentilerimi karşıladığı için o parayı o makineye vermezdim. Ama parça parça o upgradeleri
kesin yapacak biri için baştan yapılmış olması cezbedici olabilir. (Gene de fanlar hala upgrade ister)
Alternatiflere giremiyorum, o tip bir arayış içinde olmadığımdan takipte değilim. Şu rakamın üstünü printera vermem diyeceğin rakamı saptaman ilk adım olsun, o şekilde konuyu okuyup öneri verecek başkaları da yazabilir.