Creatin bırakılırsa bir sorun olur mu?

2 3 aydır Proteinocean 1 kg creatine kullanıyordum. İçinde de bayağı vardı, 700 gramdan fazla vardı. Ama ne yazık ki ailem çöpe attı. Bırakılınca gelişim yavaşlar mı ya da güç azalır mı? Yemek ve antrenman düzeyim iyi.

Bir şey olmaz gücünde hafiften düşme olabilir ve görünüş olarak biraz küçülebilirsin ama abartılı değil tabii bende bırakmıştım ona rağme 100kg bench rahat atıyordum. Beslenmene dikkat et yine karbonhidratını, proteinini, yağını al yeteri kadar yeter

Bıktım bu sorundan okumuyorum çalışıyorum ama gene çocukmuşum gibi davranıyorlar. Ayrı eve çıkmak şart gibi :/

Maalesef öyle aileler çok karşı çıkıyor protein tozuna, creatine falan hatta ağırlık kaldırma boyun kısalır, belin sakatlanır diye ama doğru yapılırsa bu spor veya doğru şekilde kullanılırsa tozlar hiçbir şey olmaz neyse ki benim ailem öyle değil sporuma destek veriyor fitnessi seyrek yapıyorum ama artık çünkü box ve güreşle uğraşıyorum tam bu sporlar için bir vücut yapacağım.

Bırakılınca gelişim yavaşlar mı ya da güç azalır mı?

Kendini bunların olacağına şartlandırıp ağırlık miktarlarını düşürme, ben de uzun süre kullanıp bıraktım ve hiçbir eksikliğini hissetmedim, ama beslenmem çok iyiydi.

Bıktım bu sorundan okumuyorum çalışıyorum ama gene çocukmuşum gibi davranıyorlar. Ayrı eve çıkmak şart gibi :/

Her ailede var bunun gibi sorunlar benim ailede de var ben spor salonunda dolap kiraladım BCAA glutamin creatine ZMA protein tozu bir de su koydum keyfime bakıyorum kimsenin haberi yok en iyisi.

Geçmiş olsun, aileler bu konularda çok bilinçsiz maalesef. Hiçbir supplement vücudunuzda inanılmaz bir değişikliğe neden olmaz. Gelişiminiz çok az da olsa yavaşlar ama aşırı bir değişim olmaz.

2 3 aydır Proteinocean 1 kg creatine kullanıyordum. İçinde de bayağı vardı, 700 gramdan fazla vardı. Ama ne yazık ki ailem çöpe attı. Bırakılınca gelişim yavaşlar mı ya da güç azalır mı? Yemek ve antrenman düzeyim iyi.

Kişinin günlük alması gereken creatin miktarı 2.5-3 grm kadardır.

Kişi eğer hayvansal ürünleri yeterince ve bilinçli bir şekilde tüketiyorsa en az 2.5 grm alıyordur bu da sendanter ve fitness yapan bir bireyin alması gereken miktar.

O yüzden korkmana gerek yok eğer profesyonel bir hedefin yoksa suplement yerine yemeğine ayır.

Ayrıyeten besin takviyelerini fitness hayatın boyunca 1 yılı aşmadığın sürece kullanmana gerek yok.

Eğer body bulding yapıyorum bu sporda ilerleyeceğim de dersen eğer o zaman aileni bir şekilde ikna etmen gerekiyor.

NOT: Fitness bir spor değildir. Bir tıbbi yardımdır. Fakat ülkemizde bir ticaret amacı için kullanılmaktadır. O yüzden kalifiye antrenörler sıklıkla yetişmemektedir.

Gene aldım iş yerimde falan içerim en kötü.
Ya vallahi tek sevdiğim hobim spor ve bilgisayarda vakit geçirmek, dışarı hayatım yok, akşam dışarı çıkıp gezmem, sigaradan nefret ederim, alkol içmem, benimle konuşmadıkça kimseyle konuşmam. Kısaca kendi halimde biriyim ama canım çok sıkıldı.
Yaşıtlarım türüyle alkol içiyor madde kullanıyor sigara içiyor ben alt tarafı spor yapıyorum diye zorluk çıkarıyorlar. Bilgisayara da karışıyorlar işten sonra spora gidiyorum eve geliyorum yorgun argın bilgisayara oturmama bile karışiyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı