Creatine saç döker mi?

Benim iddia etmediğim şeyleri sanki ben iddia etmişim gibi konuşuyorsun. Ben zaten direkt dökmez dolaylı döker diyorum bana direkt döktüğünü gösteren araştırma at diyorsun zaten bunu savunmuyorum ki niye atayım? Attığım fotoğrafta uzama hızını azaltır gibi bir şey yazmıyor kelliğe yol açtığı yazıyor. Kellik saçın uzama hızının azalmasıyla olmaz saç köklerinin yeniden çıkmamasından ve hasar görmesinden dolayı olur. Hala aynı şeyi diretiyorsun mesela. Dht yüzünden uzama hızını azaltması diyorsun böyle bir şey yok ki. Dht saç foliküllerine zarar veriyor. Uzama hızına bir etkisi yok. Saç foliküllerine zarar vererek kelliğe yol açıyor oluşu saçın uzama hızını azalttığı anlamına gelmez. İkisi farklı şeyler. Hem güçsüzleştirmesi hem hızını azaltması diyorsun aynı şeyler mi sence?

Tamam da hocam ağırlık kaldırmak başlı başına dht yi oldukça arttırıyor zaten. Vücudun ne kadar çok testosteron salgılarsa dht o kadar çok artıyor çünkü dht, testosteronun 5-alfa redüktaz enzimiyle dönüştürülmesiyle oluşuyor. Genetik olarak testosteronun ve bu enzimin fazlaysa dht zaten havalarda geziyor buna da genetik yatkınlık diyoruz. dht de saç köklerine bağlandığında, özellikle genetik yatkınlık varsa, saç köklerini küçültür ve dökülmeyi hızlandırır.
Yoğun ağırlık çalışmak, sağlıklı diyet, kaliteli uyku gibi unsurlar testosteronu arttırdığı için dhtyi de arttırıyor. Bunları yapıyorsan zaten creatininin yükselttiği dhtyi (çok çok minimal arttırıyor çünkü antrenmanda daha ağır giriyorsun daha çok testo salgılanıyor bu yüzden dht minimal artıyor) ciddiye almana bile gerek yok. Ki dhtnin artması sanıldığı kadar kötü bir şey değil ki testosterondan yaklaşık 5 kat daha güçlü. Daha fazla kas, libido artışı ve erkeklik özellikleri için dhtnin yüksek olması daha iyi.

Sonuç olarak ağırlık kaldırmak creatinden kat be kat daha çok saç döker

Son düzenleme:

Bunu savunmuyorsan ne için bana benim dediklerimi yazıyorsun? Benim tam tersimi savunduğuna göre onu iddia ediyorsun?

Ben ilk hadi diyelim 2. mesajımdan beri direkt dökmez yazıyorum, direkt dökmez dediğime göre dolaylı olarak döker diyorum? Boşa mı benim dediklerimi bana yazma diyorum?

Farklı şeyler mi? DHT saç uzamasını azaltır, DHT duyarlı birisi olmadığı sürece böyle bir şey yaşanmayacak.

Ağırlık kaldırarak arttırdığın dht kreatin kullandığın zamandaki kadar artmıyor ama. Total testosteron ağırlık kaldırmaya başlanıldığı zaman ortalama %15 civarı falan artıyor. Yani ağırlık kaldırarak vücudun arttırdığı dht seviyesi doğal sınırlar içerisinde ama sen kreatinle normal bir insana göre ortalama 2.5 kat falan daha fazla kreatin alıyorsun bu da Dht'yi anormal şekilde arttırıyor. Yani ben aynı etkiye sahip olacaklarını zannetmiyorum ama şu konuda haklısın Dht'nin yüksek olması erkeklik açısından daha iyi.

Evet saç uzamasını azaltır bu konuda haklısın fakat saç uzamasını azalltmasıyla saç uzama hızını azaltması aynı şey değil. Birinin saçı aynı hızda uzamaya devam etse bile saçlarının uzaması azalabilir ileride de saçı dökülür. Bağımsız şeyler. İlk mesajından bahsedip şimdi de hadi ikinci mesajımdan itibaren olsun diyemezsin çünkü ilk mesajına ben beğenmedime bastıktan sonra profiline beni etiketleyip niye beğenmedime bastın diye hesap soruyorsun bana sonrasında onu silip 2. mesajını buraya yazıyorsun. Aynı şey değil ki. Daha da uzatmıyacağım haklısın sen ne düşünüyorsan da o şekilde devam et.

Hocam, kreatini normal birine göre 2.5 kat fazla almak bir şeyi değiştirmiyor çünkü kreatin doğrudan testosteron üretimini tetikleyen bir supplement değil. Ama ağırlık çalışmak, sistematik şekilde testosteronu %15 civarında artırıyor. Dışarıdan steroid gibi sentetik bir şey almadığın sürece, sadece kreatinle testosteron veya DHT seviyesinin antrenmanla sağlanan artışı geçmesi mümkün değil hatta belki %3 anca etkiliyordur.
Zaten böyle bir etkisi olsa, herkes kreatini doğal testosteron boosteri olarak kullanırdı.
Creatin, Dht yi arttırması için önce testoyu dhtye göre daha fazla arttırması lazım.
Varsayalım ki (kabaca) antrenman %15 testo artışı sağladı: Eğer başlangıç seviyen 500 ise 575 oldu. Creatin testoyu daha fazla arttırması lazım dht yi anormal arttırması için antrenmandan daha çok arttırdı ve %20 testo artışı sağladı oldu 700. Böyle bir matematik söz konusu değil.
Şahsen ben yükleme yaparak 1 hafta 25 gr sonra 6 gr olarak kullanıyorum ne bir sorun oldu nede 200 testo arttıracak kadar fazla bir etki gördüm.

Sonuç olarak zaten ağırlık kaldırıp, düzgün beslenen ve uykusuna dikkat eden bireyde DHT oldukça fazladır. Creatinin arttırdığı dht bunların yanında bir etki göstermez.

Son düzenleme:

Ne desem 1. mesajında bunu dedin diyorsun çünkü? Ne desem yok öyle demedin diyorsun az önce konu sahibi dolaylı yoldan sormuş olabilir diyordun ben de dolaylı yoldan söylemişim yani sana.

Sana hesap sorduğum falan yok, merak ediyorum soruyorum sana, eski sayfalara gidip bunun sana özel olmadığını görebilirsin.
Konu sahibi döker mi diye soruyor, ben dökmez diyorum, sen DHT'yi araya katıp dolaylı olarak döker diyorsun, saç uzamasını azaltması onu dökmesi anlamına gelmiyor.

Umarım yeterli olur artık, kreatin doğrudan yani direkt olarak saç dökmez.

Hocam benim bildiğim normal ağırlık kaldırmak testesteronu sizin de dediğiniz gibi %15 civarlarında arttırdığı gibi dht yi de ortalama %5 falan arttırıyor ama 3 haftalık rugby oyuncularına sizin yaptığınız gibi yükleme yapıldığında dht seviyeleri 3 hafta önceye göre %50 civarlarında artmış fakat o araştırmada Total testoyu da serbest testoyu da ölçmemişler. Diğer killoki adlı arkadaşın attığı araştırmada vardı o.

Daha fazla tartışmayacağım senle kanka sen ne diyorsan o. Bana özel olmadığını gördüm diğer arkadaşlara da aynısını yapmışsın merak ediyorsan konuya yaz neden profiline etiketliyorsun normal konuya yaz. Yaptığın hoş değil. Direkt dökmez zaten bunu bende savunuyorum. Arkadaş döküp dökmediğini merak ettiğinden dolayı dolaylı yoldan dökme ihtimali olduğu için o olasılığı da göz önünde bulundurması gerektiğini ona göre alması gerektiğini belirtmek için dolaylı yoldaki olasılıktan da bahsettim.

Attığım rehbere göz atmanı öneriyorum.
Kuralları saymama gerek yoktur umarım, buraya yazmamamın bir sebebi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…