Creatine saç döker mi?

Hocam benim bildiğim normal ağırlık kaldırmak testesteronu sizin de dediğiniz gibi %15 civarlarında arttırdığı gibi dht yi de ortalama %5 falan arttırıyor ama 3 haftalık rugby oyuncularına sizin yaptığınız gibi yükleme yapıldığında dht seviyeleri 3 hafta önceye göre %50 civarlarında artmış fakat o araştırmada Total testoyu da serbest testoyu da ölçmemişler. Diğer killoki adlı arkadaşın attığı araştırmada vardı o.
Evet, 2009’daki rugby çalışmasında DHT %50 civarında artmıştı ama o çalışmada total ve serbest testosteron ölçülmediği için DHT artışının bağlamı net değil. Ayrıca örneklem küçük, kontrolsüz çalışma. Denkler takip bile edilmemiş. Denekler testten önce sevişmişlerse de testo artışına bağlı böyle bir sonuç çıkmış olabilir. Bu yüzden çok güvensiz bir test.

Attığım rehber üzerinde var, arkadaş güzelce açıklamış tartışmaya gerek yok.
Hocam bu 2025 çalışması üstteki mesajlarda göremedim. Creatinin saç dökülmesi konusunda baz aldığım ve en güvendiğim çalışma bu.

Son düzenleme:
Evet, 2009'daki rugby çalışmasında dht %50 civarında artmıştı ama o çalışmada Total ve serbest testosteron ölçülmediği için dht artışının bağlamı net değil. Ayrıca örneklem küçük, kontrolsüz çalışma. Denkler takip bile edilmemiş. Denekler testten önce sevişmişlerse de testo artışına bağlı böyle bir sonuç çıkmış olabilir. Bu yüzden çok güvensiz bir test.

Hocam bu 2025 çalışması üstteki mesajlarda göremedim. Creatinin saç dökülmesi konusunda baz aldığım ve en güvendiğim çalışma bu.

Haklısın çok etken var. Bana kalırsa bunun tam olarak netleşmesi için daha çok araştırma lazım ama biraz daha genetiğe bağlı bir durum olduğunu düşündüğüm için hiçbir zaman net bir sonuç bence çıkmayacak. Belki de dökmediğini iddia eden araştırmalarda deneklerin hiçbirinin genetiğinde saç dökülme yoktur ve bu dökülme olayı genelde uzun periyotta gerçekleşiyor. Bence daha önünde çok yol var bu dökülme olayının. Kişinin risk alıp denemesi lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı