Hocam evet bence kreatin kullanmadan önce doktora danışmak lazım çünkü ben mesela kan degerlerim kotu gelince spora basladim kreatine başladım sonra doktor aradı değerler cok kotu dahiliye git deyince gittim trigliserit cok yuksekti dahiliyeci 1 hafta diyet yap kreatinide bırak dedi(trigliserit yükleğimin kreatinle alakası yok karaciğer hormonlarımda yüksek diye bırakmamdı belirtti doktor) daha sonra dedikleri gibi 1 hafta diyet yaptım ve diyetten önce yani doktorla konusmadan önce 10 gün kreatin kullanmıştım , 1 hafta diyet sonrası trigliseritim düştü fakat hiç et yemememe rağmen ürik asitim ve feritin değerlerim uçmuş, ilk trigliseritimin yüksek olduğu zaman verdigim kanda o degerler normaldi ve kreatin kullanmıyordum, doktorda yüksek ihtimalle kreatinden dolayı artmıştır dedi 2 ay sonra tekrar kan vercem , yani o yüzden doktora danışmadan başlamayın bence.Saç dökülmesine bizzat etkisi yok. Ayrıca akademik makaleleri de taradığımızda kreatinin saç dökülmesiyle alakalı bir etkisi olduğu görülmez.
Kreatin kullanımı öncesinde testesteron, DHT gibi testlerinizi yaptırın, kreatini aktif kullanıyorken bir süre geçtikten sonra (7. gün ve 21. gün gibi) tekrar test yaptırın. Eğer DHT seviyesinde artış gözlemleniyorsa bu da genetik olarak kelliğe yatkınlığınız varsa tetikleyebilir sadece. Nihayetinde DHT erkek tipi saç dökülmesindeki ana etkenlerden biri.
Hocam evet bence kreatin kullanmadan önce doktora danışmak lazım çünkü ben mesela kan degerlerim kotu gelince spora başladım kreatine başladım sonra doktor aradı değerler cok kotu dahiliye git deyince gittim trigliserit cok yuksekti dahiliyeci 1 hafta diyet yap kreatini de bırak dedi(trigliserit yükleğimin kreatinle alakası yok karaciğer hormonlarımda yüksek diye bırakmamdı belirtti doktor) daha sonra dedikleri gibi 1 hafta diyet yaptım ve diyetten önce yani doktorla konusmadan önce 10 gün kreatin kullanmıştım, 1 hafta diyet sonrası trigliseritim düştü fakat hiç et yemememe rağmen ürik asitim ve feritin değerlerim uçmuş, ilk trigliseritimin yüksek olduğu zaman verdigim kanda o degerler normaldi ve kreatin kullanmıyordum, doktorda yüksek ihtimalle kreatinden dolayı artmıştır dedi 2 ay sonra tekrar kan vereceğim, yani o yüzden doktora danışmadan başlamayın bence.
Hocam dediğim gibi trigliseritle alakasi yok ztn kreatinin, zaten trigliserit yuksek cikinca spora basladim kreatine basladim, sonraki kan verisimde dediğim 2 deger yüksek cikinca doktor kreatinden olabilir dedi, ben zaten farkindaysanız boyle boyle demedim doktorun bana dediğini belirttim, kimseninde 6 sene tıp okuyup üstüne 5 6 yılda özel alanından eğitim alan işi sağlık olan insanlardan daha iyi bilebileciğini sanmıyorum , ve kimseyede kullanmayın demiyorum, demek istediğim bir hastalığı vardır bir organında sorunu vardır ama haberi yoktur üstünede kreatin alınca fazla yük binebilir, bu yüzden bence doktora danışmak gerekir. Zaten sağlıklı birisi ise bir sıkıntı olmaz.Kreatinin trigliserit, ürik asit veya ferritin üzerinde hiçbir etkisi olamaz. Ürik asit yoğun egzersizlerle, daha fazla kas kütlesiyle normal değerlerden fazla olabilir ya da yeterince sıvı almıyorsan ürik asit değerin gene artar ki bunun sebebi de kreatin değil. Rica ediyorum bilginiz olmayan konularda insanları korkutacak şeyler yazmayın. Yıllarca protein tozu için aynı algılar yapıldı, sıra kreatine mi geldi?
Arkadaşın farketmediği bir kalp rahatsızlığı da olabilir, o zaman okulunda top peşinde de koşturmasın kardiyolog görmeden. Yahu böyle bir mantık mı var ? Böbrekleri ile ilgili ciddi bir rahatsızlığı olsaydı bunun etkilerini çoktan yaşardı. Bir süre yeterli sıvı tüketme, gider böbrek taşı düşürürsün bir gece ansızın gelen karın ağrısıyla. Senin yazdığın mesajda spesifik olarak böbreklerin sağlığına dair bir şey de yok. 2 tane kreatin ile tamamen alakasız değerinin artmasının sebebini kreatine bağlamışsın, doktordan iyi bildiğini sanmıyorum demişsin ama maalesef öyle dostum. Kalkıp şu değerlerin kreatinden kaynaklanabileceğini söylediyse gitsin diplomasını yırtsın. Kendim bir doktorun protein tozuna steroid dediğine şahit oldum. Skolyozum için gittiğim ortopedinin ağırlık kaldırma dediğine şahit oldum. Türkiye'de rezalet bir eğitim sistemi var ve bu doktorlara da yansıyor.Hocam dediğim gibi trigliseritle alakasi yok ztn kreatinin, zaten trigliserit yuksek cikinca spora basladim kreatine basladim, sonraki kan verisimde dediğim 2 deger yüksek cikinca doktor kreatinden olabilir dedi, ben zaten farkindaysanız boyle boyle demedim doktorun bana dediğini belirttim, kimseninde 6 sene tıp okuyup üstüne 5 6 yılda özel alanından eğitim alan işi sağlık olan insanlardan daha iyi bilebileciğini sanmıyorum , ve kimseyede kullanmayın demiyorum, demek istediğim bir hastalığı vardır bir organında sorunu vardır ama haberi yoktur üstünede kreatin alınca fazla yük binebilir, bu yüzden bence doktora danışmak gerekir. Zaten sağlıklı birisi ise bir sıkıntı olmaz.
Mesela örnek vereyim arkadaşın böbreğinde belki bir sorun var ve haberi yok üstüne kreatin kullandımı ek yük biner boşu boşuna, fark ettiyseniz ben kullanma gibi bir ibare hiçbir cümlemde kullanmadım , sadece doktora danışmak gerektiğini söyledim.
Hocam ben sadece onerimi sundum bende direk başladım bilmediğim sorunlar varmış bırakmak zorunda kaldım, arkadaşa kendi durumumu bahsettim, ayrıca ben bende böbrek sorunu var demedim onu örnek verdim arkadaşta olsa haberi olmasa diye örnek verdim, ayrıca niye bu kadar karşısınız anlamadım 1 kan vermek çok zor birşey değil yani ister verir ister vermez.Arkadaşın farketmediği bir kalp rahatsızlığı da olabilir, o zaman okulunda top peşinde de koşturmasın kardiyolog görmeden. Yahu böyle bir mantık mı var ? Böbrekleri ile ilgili ciddi bir rahatsızlığı olsaydı bunun etkilerini çoktan yaşardı. Bir süre yeterli sıvı tüketme, gider böbrek taşı düşürürsün bir gece ansızın gelen karın ağrısıyla. Senin yazdığın mesajda spesifik olarak böbreklerin sağlığına dair bir şey de yok. 2 tane kreatin ile tamamen alakasız değerinin artmasının sebebini kreatine bağlamışsın, doktordan iyi bildiğini sanmıyorum demişsin ama maalesef öyle dostum. Kalkıp şu değerlerin kreatinden kaynaklanabileceğini söylediyse gitsin diplomasını yırtsın. Kendim bir doktorun protein tozuna steroid dediğine şahit oldum. Skolyozum için gittiğim ortopedinin ağırlık kaldırma dediğine şahit oldum. Türkiye'de rezalet bir eğitim sistemi var ve bu doktorlara da yansıyor.
Kan vermesine karşı değilim. Karşı olduğum şey ilk mesajında kreatini öcüleştirmen ve bunu da doktorun cahilliğiyle beraber desteklemen. İlk mesajına verdiğim cevaba böbreklerinde belki sıkıntı vardır yazdığın için böbreklerden bahsettim, sende böbrek sorunları var demedim. En başta doktora gidip değerlerini kontrol ettir, kreatine öyle başla deseydin yanıt vermezdim, senin orada yazdığın mesajdan sanki sağlıklı bir birey iken kreatin gelip senin değerlerini alt üst etmiş gibi bir anlam çıkıyor. Anlamayan, konuya uzak insanı da bu tür şeyler korkutuyor.Hocam ben sadece onerimi sundum bende direk başladım bilmediğim sorunlar varmış bırakmak zorunda kaldım, arkadaşa kendi durumumu bahsettim, ayrıca ben bende böbrek sorunu var demedim onu örnek verdim arkadaşta olsa haberi olmasa diye örnek verdim, ayrıca niye bu kadar karşısınız anlamadım 1 kan vermek çok zor birşey değil yani ister verir ister vermez.
Hocam hayır amacım öcüleştirmek değildi zaten kreatine karşıda değilim , sağlık sorunları düzeldiği zamanda geri başlayacağım zaten, tek demek istediğim başıma boyle birsey geldi o yüzden kan verip değerlere bakıp ona göre başlamak daha iyi olur demek istemiştim.Kan vermesine karşı değilim. Karşı olduğum şey ilk mesajında kreatini öcüleştirmen ve bunu da doktorun cahilliğiyle beraber desteklemen. İlk mesajına verdiğim cevaba böbreklerinde belki sıkıntı vardır yazdığın için böbreklerden bahsettim, sende böbrek sorunları var demedim. En başta doktora gidip değerlerini kontrol ettir, kreatine öyle başla deseydin yanıt vermezdim, senin orada yazdığın mesajdan sanki sağlıklı bir birey iken kreatin gelip senin değerlerini alt üst etmiş gibi bir anlam çıkıyor. Anlamayan, konuya uzak insanı da bu tür şeyler korkutuyor.
Anladım, belki de ben yanlış anlamışımdır. Gene de benim gibi anlayan insanlar olduysa mesajların yardımı dokunabilir.Hocam hayır amacım öcüleştirmek değildi zaten kreatine karşıda değilim , sağlık sorunları düzeldiği zamanda geri başlayacağım zaten, tek demek istediğim başıma boyle birsey geldi o yüzden kan verip değerlere bakıp ona göre başlamak daha iyi olur demek istemiştim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.