Çözüldü Creative A300 nasıl tamir edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Barisdkmn

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400f
Rx 6600
Meslek
Öğrenci
Elimde Creative A300 var. Hoparlör kablosunun dip kısmında bir temassızlık vardı, artık hiç çalışmıyor. Bunun kablolamasını nasıl yapabilirim? Teknik destek jak girişlerini değiştirip denemiş fakat sonuç alamamıştı. Ben bu hoparlörun kablolamasını nasıl yapabilirim? Hangi kabloyu kullanmalıyım? Bir de bass olan büyük kısmı başka bir hoparlör ile kullanabilir miyim?

Kablonun sıkıntılı olduğu kısım ve güç giriş çıkış kısmı da görseldeki gibi, bunları komple değiştirmek mümkün mü?

Dosya Ekleri

• IMG_20230307_222553.jpg
    264,5 KB · Görüntüleme: 144
  • IMG_20230307_222533.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 123
Çözüm

Hocam jack girişinde değil de kabloda sıkıntı olabilir. Kablo tamamen kırılmamışsa kırık bölüm kesilerek tekrardan lehim yapılabilir ama ses cihazlarına lehim yapmak biraz usta işi bir durum. Ses kartına (amfi) zarar verebilirsiniz. Peki ne yapmalı derseniz kendinize güveniyorsanız kendiniz lehimleyin yoksa arabalar için ses tesisatı yapan ustalar genelde bu kulaklık, hoparlör tarzı şeyleri tamir edebiliyorlar hemen. Bir kere kulaklık lehimletmiştim.

Hocam jack girişinde değil de kabloda sıkıntı olabilir. Kablo tamamen kırılmamışsa kırık bölüm kesilerek tekrardan lehim yapılabilir ama ses cihazlarına lehim yapmak biraz usta işi bir durum. Ses kartına (amfi) zarar verebilirsiniz. Peki ne yapmalı derseniz kendinize güveniyorsanız kendiniz lehimleyin yoksa arabalar için ses tesisatı yapan ustalar genelde bu kulaklık, hoparlör tarzı şeyleri tamir edebiliyorlar hemen. Bir kere kulaklık lehimletmiştim.

Çözüm

Dediğiniz gibi yapmaya başladım, zaten düzeltemezsem çöpe atacağı. M için direkt tüm kabloları söktüm, şimdi hepsini tek tek elektrik bandı ile bantlayacağım. Umarım düzelir. Elimde lehim makinesi yok, zaten öyle çok meşakatli olur. Tekrardan teşekkürler cevabınız için.

Dosya Ekleri

• IMG_20230307_230149.jpg
    118,6 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20230307_230214.jpg
    120,3 KB · Görüntüleme: 87

Lehimsiz çok zor hocam, hatta imkansız. Ses cihazlarında bağlantı çok kusursuz olmalı aksi halde parazit, dip ses, boğuk ses vs. kaçınılmaz.

Lehimsiz çok zor hocam, hatta imkansız. Ses cihazlarında bağlantı çok kusursuz olmalı aksi halde parazit, dip ses, boğuk ses vs. kaçınılmaz.

JBL T500 kulaklıkta jak kablosunu elektrik bandı ile bantlamıştım, ses kalitesinde hiçbir değişiklik olmamıştı. Umarım bunda sorun da olmaz

Elektrikçide lehim yaptırıp düzgün bir adaptör aldım, evde de jak kablolarını hallettim. Şu an sorunsuz kullanıyorum hocam. Tek sorun ses seviyisini 80'lerin üstüne çıkarınca baslarda sessizlik oluyor. Zaten ses 40-50'lerdeyken bile ses yeteri kadar yüksek. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…