4X3S D3NIED
Kilopat
- Makaleler
- 3
Hocam mac'in kendi jakından daha mı iyi ses verdi?Hocam benim elime bugün ulaştı. Direkt ana karta taktığımda hiç fena değil. Ama Type-c DAC dönüştürücüyle bağladığımda hem telefonda hem de bilgisayarda hatta macbook'ta dahi çok güzel bence. Yani bu fiyata bunun kadar tatmin edebilecek başka bir kulaklık bulmak gerçekten zor.
Kablouyu Windows'ta denediyseniz ses ayarları kısmında hangi isimle göründüğünü ve kaç bir kaç hertz'de çalıştığını söyler misiniz?Hocam Highfuture markasının bana göre f/p olarak güzel bir Anc'li kulaklığını kullanıyorum kulaküstü. Onun için almıştım. Beni tatmin etti. Biliyorsunuz type-c çeviriciyle kulaklık takılıyor bazı telefonlara. Sonrasında neden olmasın dedim yani çünkü Creative kulaklığı güzel bir amfiye bağlamadan çok da iyi sonuç alınamıyormuş ve bu işlerden hiç anlamıyorum. O nedenle size yazarım buradan aldığım sonucu.
Benim kulaklığım dişi girişli. O nedenle ucunu erkek aldım özellikle. Kablo olarak da kullanıyorum yani sadece dönüştürücü değil.
Genel olarak bu dönüştürücüler sanırım USB'den de güç aldıkları için kulaklığa sesi daha güçlü veriyor gördüğüm kadarıyla.Hocam mac'in kendi jakından daha mı iyi ses verdi?
Kablouyu Windows'ta denediyseniz ses ayarları kısmında hangi isimle göründüğünü ve kaç bir kaç hertz'de çalıştığını söyler misiniz?
Dönüştürücüyü taktığımda Type-C Audio olarak görünüyor ama kaç Hz ses sağladığını nasıl kontrol ederim bilmiyorum. Nasıl olduğunu anlatırsan tabii ki bakarım senin için.
Hocam benim elime bugün ulaştı. Direkt anakarta taktığımda hiç fena değil. Ama Type-C DAC dönüştürücüyle bağladığımda hem telefonda hem de bilgisayarda hatta MacBook'ta dahi çok güzel bence. Yani bu fiyata bunun kadar tatmin edebilecek başka bir kulaklık bulmak gerçekten zor.
Type-C DAC'ınızın modeli nedir?
Biri arkası açık biri kapalı kulaklık hocam. Herhaldeki sahne genişliği farkı olacak. Buna göre karşılaştırmak pek doğru olmaz. Ona bakarsanız 900 TL'lik HD681 arkası açık olmasından ötürü 3K'lık Hyper-X Orbit S'ten sahne genişliği olarak daha iyi olduğu için daha güzel (ton olarak) ses veriyor. Flat haliyle bana göre en güzel (ton anlamında) sesi veren kulaklık olan Orbit S'le sesini kıyasladığımda CAL! SE'nin flat halindeki sesi ile birbirlerine çok benziyorlar. Bundan ötürü ben CAL! SE'yi bayağı başarılı buldum. Tabiki HD 681'i Oratory1990 EQ ile kullanınca ses olumlu anlamda çok daha iyi bir konuma yükseldiği için CAL'den çok başarılı buluyorum ama aradaki fiyat farkı dolayısıyla CAL! SE fiyatıyla beklenmeyecek derecede iyi iş çıkarıyor. Zaten HD 681'i çok iyi yapan şey arkası açık kulaklık olmasına rağmen sahip olduğu o efsane düşük frekans (bas) başarısı. Keşke 8Khz'deki o pikler olmasaydı. Ses olarak kusursuza yakın bir kulaklık olabilirdi.Kulaklık bugün elime ulaştı, denedim ve hiç sevmedim.
Sahnesi dar, çözünürlüğü iyi değil, basslı ama eğlenceli değil.
Eğer hiç kulaklığınız yoksa bu paraya gayet alınabilir. Ama içok iyi bir kulaklık da beklemeyin.
Yorumum oldukça subjektiftir, belki siz kulaklığı çok daha fazla sevebilirsiniz. Ben iki senedir Superlux HD681'i severek kullanan birisi olarak bu kulaklığı sevmedim.
Renkleri ve zevkleri tartışmaya başladığımız noktaya geldiğimi hissediyorum ve söylediklerinize kısmen katılıyorum.Biri arkası açık biri kapalı kulaklık hocam. Herhaldeki sahne genişliği farkı olacak. Buna göre karşılaştırmak pek doğru olmaz. Ona bakarsanız 900 TL'lik HD681 arkası açık olmasından ötürü 3K'lık Hyper-X Orbit S'ten sahne genişliği olarak daha iyi olduğu için daha güzel (ton olarak) ses veriyor. Flat haliyle bana göre en güzel (ton anlamında) sesi veren kulaklık olan Orbit S'le sesini kıyasladığımda CAL! SE'nin flat halindeki sesi ile birbirlerine çok benziyorlar. Bundan ötürü ben CAL! SE'yi bayağı başarılı buldum. Tabiki HD 681'i Oratory1990 EQ ile kullanınca ses olumlu anlamda çok daha iyi bir konuma yükseldiği için CAL'den çok başarılı buluyorum ama aradaki fiyat farkı dolayısıyla CAL! SE fiyatıyla beklenmeyecek derecede iyi iş çıkarıyor. Zaten HD 681'i çok iyi yapan şey arkası açık kulaklık olmasına rağmen sahip olduğu o efsane düşük frekans (bas) başarısı. Keşke 8Khz'deki o pikler olmasaydı. Ses olarak kusursuza yakın bir kulaklık olabilirdi.