Elektronik Creative Aurvana Live SE 399₺!

Hocam benim elime bugün ulaştı. Direkt ana karta taktığımda hiç fena değil. Ama Type-c DAC dönüştürücüyle bağladığımda hem telefonda hem de bilgisayarda hatta macbook'ta dahi çok güzel bence. Yani bu fiyata bunun kadar tatmin edebilecek başka bir kulaklık bulmak gerçekten zor.
Hocam mac'in kendi jakından daha mı iyi ses verdi?

Hocam Highfuture markasının bana göre f/p olarak güzel bir Anc'li kulaklığını kullanıyorum kulaküstü. Onun için almıştım. Beni tatmin etti. Biliyorsunuz type-c çeviriciyle kulaklık takılıyor bazı telefonlara. Sonrasında neden olmasın dedim yani çünkü Creative kulaklığı güzel bir amfiye bağlamadan çok da iyi sonuç alınamıyormuş ve bu işlerden hiç anlamıyorum. O nedenle size yazarım buradan aldığım sonucu.

Benim kulaklığım dişi girişli. O nedenle ucunu erkek aldım özellikle. Kablo olarak da kullanıyorum yani sadece dönüştürücü değil.
Kablouyu Windows'ta denediyseniz ses ayarları kısmında hangi isimle göründüğünü ve kaç bir kaç hertz'de çalıştığını söyler misiniz?

Hocam mac'in kendi jakından daha mı iyi ses verdi?
Genel olarak bu dönüştürücüler sanırım USB'den de güç aldıkları için kulaklığa sesi daha güçlü veriyor gördüğüm kadarıyla.

Kablouyu Windows'ta denediyseniz ses ayarları kısmında hangi isimle göründüğünü ve kaç bir kaç hertz'de çalıştığını söyler misiniz?

Dönüştürücüyü taktığımda Type-c Audio olarak görünüyor ama kaç Hz ses sağladığını nasıl kontrol ederim bilmiyorum. Nasıl olduğunu anlatırsan tabii ki bakarım senin için.

Bu arada dişiden dişiye aux uzatma aparatı minik bir şey ama çok güzel sorunsuz çalışmakta. Ucu erkek olan Dac dönüştürücüye ayrıca Ugreen'in kaliteli dişiden erkeğe aux kablosunu da bağlayıp denedim. O da güzel sonuç verdi. Sanırım ara ekipmanlar kaliteli olduğu sürece kayıp da çok az oluyor bağlantı noktalarında.

Dönüştürücüyü taktığımda Type-C Audio olarak görünüyor ama kaç Hz ses sağladığını nasıl kontrol ederim bilmiyorum. Nasıl olduğunu anlatırsan tabii ki bakarım senin için.

Ses düzeyi karıştırıcısına girip kulaklık veya hoparlörün üstüne tıklayın, gelişmiş menüsüne girin.

Veya Realtek Audio Console üzerinden yürütme aygıtına tıkla varsayılan biçim olarak karşına çıkar.

Çok da bir önemi yok aslında ses kalitesinde de öyle bir fark ettirmeyecektir hurafe açıkçası. Elinde düzel bir DAC olmadan, sağlam bit ve KHz değerine sahip FLAC kayıpsız ses dosyalı olmadan hiçbir ekstrası yok.

Hocam benim elime bugün ulaştı. Direkt anakarta taktığımda hiç fena değil. Ama Type-C DAC dönüştürücüyle bağladığımda hem telefonda hem de bilgisayarda hatta MacBook'ta dahi çok güzel bence. Yani bu fiyata bunun kadar tatmin edebilecek başka bir kulaklık bulmak gerçekten zor.

Type-C DAC'ınızın modeli nedir?

Kulaklık bugün elime ulaştı, denedim ve hiç sevmedim.
Sahnesi dar, çözünürlüğü iyi değil, basslı ama eğlenceli değil.

Eğer hiç kulaklığınız yoksa bu paraya gayet alınabilir. Ama içok iyi bir kulaklık da beklemeyin.

Yorumum oldukça subjektiftir, belki siz kulaklığı çok daha fazla sevebilirsiniz. Ben iki senedir Superlux HD681'i severek kullanan birisi olarak bu kulaklığı sevmedim.

Kulaklık bugün elime ulaştı, denedim ve hiç sevmedim.
Sahnesi dar, çözünürlüğü iyi değil, basslı ama eğlenceli değil.

Eğer hiç kulaklığınız yoksa bu paraya gayet alınabilir. Ama içok iyi bir kulaklık da beklemeyin.

Yorumum oldukça subjektiftir, belki siz kulaklığı çok daha fazla sevebilirsiniz. Ben iki senedir Superlux HD681'i severek kullanan birisi olarak bu kulaklığı sevmedim.
Biri arkası açık biri kapalı kulaklık hocam. Herhaldeki sahne genişliği farkı olacak. Buna göre karşılaştırmak pek doğru olmaz. Ona bakarsanız 900 TL'lik HD681 arkası açık olmasından ötürü 3K'lık Hyper-X Orbit S'ten sahne genişliği olarak daha iyi olduğu için daha güzel (ton olarak) ses veriyor. Flat haliyle bana göre en güzel (ton anlamında) sesi veren kulaklık olan Orbit S'le sesini kıyasladığımda CAL! SE'nin flat halindeki sesi ile birbirlerine çok benziyorlar. Bundan ötürü ben CAL! SE'yi bayağı başarılı buldum. Tabiki HD 681'i Oratory1990 EQ ile kullanınca ses olumlu anlamda çok daha iyi bir konuma yükseldiği için CAL'den çok başarılı buluyorum ama aradaki fiyat farkı dolayısıyla CAL! SE fiyatıyla beklenmeyecek derecede iyi iş çıkarıyor. Zaten HD 681'i çok iyi yapan şey arkası açık kulaklık olmasına rağmen sahip olduğu o efsane düşük frekans (bas) başarısı. Keşke 8Khz'deki o pikler olmasaydı. Ses olarak kusursuza yakın bir kulaklık olabilirdi.

Biri arkası açık biri kapalı kulaklık hocam. Herhaldeki sahne genişliği farkı olacak. Buna göre karşılaştırmak pek doğru olmaz. Ona bakarsanız 900 TL'lik HD681 arkası açık olmasından ötürü 3K'lık Hyper-X Orbit S'ten sahne genişliği olarak daha iyi olduğu için daha güzel (ton olarak) ses veriyor. Flat haliyle bana göre en güzel (ton anlamında) sesi veren kulaklık olan Orbit S'le sesini kıyasladığımda CAL! SE'nin flat halindeki sesi ile birbirlerine çok benziyorlar. Bundan ötürü ben CAL! SE'yi bayağı başarılı buldum. Tabiki HD 681'i Oratory1990 EQ ile kullanınca ses olumlu anlamda çok daha iyi bir konuma yükseldiği için CAL'den çok başarılı buluyorum ama aradaki fiyat farkı dolayısıyla CAL! SE fiyatıyla beklenmeyecek derecede iyi iş çıkarıyor. Zaten HD 681'i çok iyi yapan şey arkası açık kulaklık olmasına rağmen sahip olduğu o efsane düşük frekans (bas) başarısı. Keşke 8Khz'deki o pikler olmasaydı. Ses olarak kusursuza yakın bir kulaklık olabilirdi.
Renkleri ve zevkleri tartışmaya başladığımız noktaya geldiğimi hissediyorum ve söylediklerinize kısmen katılıyorum.

Ben tiz sesleri duymayı daha çok seviyorum. Sesin ferah, şırıl şırıl, çiril çiril gelmesi daha çok hoşuma gidiyor. HD 681'in de fazla olan tizleri hoşuma gidiyor. 1990 EQ ile denediğimde sevmemiştim mesela.

CAL Se'ye kötü demiyorum, sadece bana uygun değil. Bu kulaklıkta aradığım canlılığı bulamadım. Tekrar belirtmek istiyorum, fiyatına göre çok iyi bir kulaklık.

Şu anda kulağımda CAL Se var, az enstrümanlı şarkılarda gayet keyifli ama iş metal dinlemeye gelince fena çuvallıyor; tüm sesler birbirine giriyor. Vokal var, bateri var ama gerisi çorba.

Ekleme: Kulaklığın parladığı yeri buldum: Syntwave. Burası müthiş, diğer türlerde diğer seslerin altında kalan bass (ki normalde tam tersi olur) burada kendini belirgin şekilde hissettiriyor. Keyif almaya başladım.

Son düzenleme:
Ürün yeni geldi elime. Kesinlikle fiyatının üstünde bir ürün. Ucuz kulak üstü kulaklıkların sesinden sonra bu IEM gibi hissettirdi. Sadece Mac ve Sound Blasyer kartlı Monster laptopta bana tizleri aşırı sibilant (parlak, sivri) geldi. Laptopta EQ eğrisinde 8K ve 16K'yı biraz düşürerek istediğim kıvama getirdim. Basları Galaxy Buds 2'ye kıyasla biraz daha doygun geldi, midlerde Galaxy Buds 2 daha iyi gibi tizlerdeyse Aurvana benim zevkime göre midir yoksa Buds 2'ye alıştığımdan mıdır bilmiyorum ama EQ'suz çok keskin geldi özellikle vokallerde ıslık gibi seselere dönüyor. EQ ayarı yapınca tam istediğim gibi oldu. Bu paraya daha iyisini bulmak zor. Kulak pedleri küçük ve belli bir süre sonra rahatsız ediyor ama kulaklık hafif bunda sorun yok. Eğer iyi kulaklığınız varsa denemek ve farklılık olsun diye alınır ancak beklentiye girmeye de pek gerek yok ne de olsa fiyatı belli. Eğer ilk kulaklığınızsa ve bütçeniz bu aralıktaysa bu fiyat aralığında alacağınız kulaklıklardan bir tek bu ve belli başlı Çinli IEM modelleri sizi üzmeyecektir. $50 üstünde farklı alternatifleri olur ancak bu fiyatta yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı