Elektronik Creative Aurvana Live SE 399₺!

Ses kartını USB mi alayım yoksa PCI Express Sahibinden'de 200-300TL'ye satılan kartlardan mı alayım.

200-300TL'lik PCI kartı USB'ye göre daha iyi ses verir mi?

Keyfine göre hangisi daha rahatına gelecekse onu al derim.

Ucuz yollu olacak olsam sadece kasada kullanacak olsam şahsen PCI-e kartı tercih ederim ama şimdi bu aletin kablosu kısa USB almak daha mantıklı olabilir.
 
Ses kartını USB mi alayım yoksa PCI Express Sahibinden'de 200-300TL'ye satılan kartlardan mı alayım.


200-300tllik pci kartı usbye göre daha iyi ses verir mi?
Harici ses kartları daha mantıklı çünkü her cihazda kullanma imkanınız var ama ses kalitesi ürüne göre değişiyor. Tamamen tercih meselesi. Kalite farkı yoksa kesinlikle harici ses kartı (USB'li) olanı tercih ederim.
 
Ürünü geçen hafta almıştım, 2 günde elime ulaştı. Fırsatı paylaşan arkadaşa teşekkürler. Kulaklığın ses kalitesi enfes, malzeme kalitesi ise baya kötü. Ses olarak 1000 TL'lik hatta daha üst kulaklıklarla yarışıyorken özellikle kablosu aşırı dandik duruyor. Yine de 400 küsür TL'ye kulaklıkların pedini aldığım bu ekonomi de bu kulaklık bedava gibi bir şey.
 
Type-C to jack dönüştürücülerde kalite farkı olur mu Apple 330Tl'ye satıyor muadil markalar 100TL'ye. Bir de Apple dönüştürücüyü Samsung ve Windows cihazda kullanabilir miyim?
 
Type-C to jack dönüştürücülerde kalite farkı olur mu Apple 330Tl'ye satıyor muadil markalar 100TL'ye. Bir de Apple dönüştürücüyü Samsung ve Windows cihazda kullanabilir miyim?
Kalite farkı illaki olur ama bu farkı hissedebilir misiniz orasını bilemem. Ugreen ya da Apple gibi bilindik bir marka değilse diğer bilinmeyen markaların adaptörlerini ucuz diye almanızı tavsiye etmem. İkinci sorunuza gelecek olursak PC'de ve Android'de sorunsuz çalışıyormuş.
 
Type-C to jack dönüştürücülerde kalite farkı olur mu Apple 330TL'ye satıyor muadil markalar 100TL'ye. Bir de Apple dönüştürücüyü Samsung ve Windows cihazda kullanabilir miyim?

Çin'den içerisinde güzel bir ses çipi bulunan Type-C dongle almadığınız sürece piyasadaki 100₺'lik muadil diye geçen ürünlere bakmayın.

Apple dongle güzel alıp kullanabilirsiniz, bilgisayar kanadında kesin bir şey demek istemiyorum ama Android'de çalışıyordu diye hatırlıyorum. Ve Apple dongle ile ses yüksekliğiniz pek de iyi olmayacaktır haberiniz olsun.

2.el sitelerinde uygun yollu fiio, xduoo vb. dongle DAC alarak da kullanabilirsiniz.
 
Ürünü bir haftadır çok aktif olmasa da kullanıyorum Telefonda. Zamanında çok üst düzey dap lar , kulaklıklar kullandım çok uzun zaman oldu sonuçta ama yine de bu kulaklık olarak ilk başta diyeceğim şey bu fiyata daha iyi kulaklık alma ihtimali "0" ..

Şimdi de küçük bir inceleme bırakayım şuraya , zamanım olmadığı için çok uzun yazamıyorum.

Ürünün bassları gayet tatminkar pop, elektronik vs her türlü dinlenir arşa çıkarmasa da iş yapar yani öyle diyeyim

Midleri ve Tizleri çok karmaşık olan Rock metal vs gibi hızlı müzik türleri için çok ideal değil yani iş yapar mı evet yapar ama özellikle kıraç, , kargo, pentegram, metcallica vs gibi hareketli bol enstrümanlı müziklerde bass ın etkisi ile biraz karışıyor ve enstrüman ayrımı biraz zorlaşıyor. Eq ile ayarlanınca az biraz düzene giriyor ama yine de yukarıda dediğim gibi Hızlı müziklerde bir kargaşa var..

Bu kulaklık açıkçası en çok Pop, elektronik , Rnb vs dinlerken zevk veriyor özellikle de rock metal türünün Akustik tarafında yani kısaca akustik stüdyo kayıtlarında inanılmaz zevk, enstrüman ayrımı ve yeterli sahne genişliği veriyor.. Akustik müzikler de sağ da solda çalan gitarın , bas gitarın veya davulun nerede olduğunu anlamak çok zor olmuyor yeterli bir ayrım sunuyor. Özellikle tizler akustik tarzda inanılmaz tatlı bir tonda.

Uzun etmeden ilk başta dediğim gibi ; kulaklık şuan 1000 tl olsa da alınabilir bir kulaklık bence ve bu fiyat bandında daha iyisi sanmıyorum.. Şu haliyle fiyat performansın Nirvanası diyebilirim kendi özelimde..

Edit olarak: Ürünü Xbox konsolumda da kullanıyorum . Oyunlarda mükemmel bir performans vermese de benim gibi sadece hikayeli oyun oynayanlar için de gayet yeterli. En basit Örnek ile herhangi bir oyunda sağda yatıp can çekişen konuşmaya çalışan birinin sesini o taraftan geldiğini net anlıyorum. veya önde görünmeyen ama bağıran birinin sesinin oradan geldiğini anlıyorum.. Tabi online oyunlar için çok yeterli olur mu orası için pek bir şey diyemiyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı