- Makaleler
- 5
Linux Mint işletim sistemi ve Creative Z ses kartı kullanıyorum. Logitech Z906 hoparlörümde optik ile bağlama imkanı var. Optik ile bağlayınca ses problemli çalışıyor. Nasıl problemli diye sorarsanız ses çalmayınca hoparlörümün kontrol ünitesinde (aşağıdaki ekran görüntüsü) stereo yazan kısımdaki ışıklar sönüyor. Mesela YouTube'da haberleri dinlerken sunucu bir an konuşmayı bırakırsa hemen o ışıklar sönüyor. Normalde stereo yazan kısımdaki ışıkların hiç sönmemesi lazım. Ses olsa da olmasa da, bir şey dinleyip dinlemesem de sönmemesi lazım. Hoparlörü analog kablo ile ses kartına bağlayınca sorun yaşamıyorum, bu yüzden analog kablo ile kullanıyorum.
"Oradaki ışıklar sönünce ne oluyor?" diye derseniz seste gecikme, atlama meydana geliyor, diğer bir deyişle hoparlör kendini açıp kapatmış gibi oluyor.
Ses kartımın Linux'ta sürücü desteğinin olmadığını biliyorum. Ama yine de çözümü var mıdır?
"Oradaki ışıklar sönünce ne oluyor?" diye derseniz seste gecikme, atlama meydana geliyor, diğer bir deyişle hoparlör kendini açıp kapatmış gibi oluyor.
Ses kartımın Linux'ta sürücü desteğinin olmadığını biliyorum. Ama yine de çözümü var mıdır?
Son düzenleyen: Moderatör: