Çözüldü Creative Z ses kartının Linux sürücü desteği yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Creative Z ses kartım var. Ses kartımın ne yazık ki Linux için sürücü desteği yok. Bu yüzden Linux'ta sorunlu çalışıyor. Hele ki PC kasamın ön kısmındaki jack çıkışlarını hiç algılamıyor. Oysaki Windows'ta PC kasası ön portlarına bağladığım hoparlör veya kulaklık çalışıyor. Creative, bu ses kartı için Linux'a özel sürücü yapmamış ne yazık ki.

İngilizce bileniniz varsa Creative'e bu durumu yazarsa sevinirim.

Çözüm

Alsamixer kullanmayı denediniz mi?
Linux Mint üzerinde varsa alsa-firmware paketini yükleyip sistemi yeniden başlatın.

Linux Mint üzerinde varsa alsa-firmware paketini yükleyip sistemi yeniden başlatın.

Çözüm
Alsamixer hiç kullanmamıştım. Terminale alsamixer yazdım ve oradan ses kartımı seçtim. Ayarları yaptım ve sesteki sorunlar düzeldi! Çok işime yaradı teşekkür ederim. Paylaştığınız linklerdeki şu site yardımcı oldu bu konuda: Advanced Linux Sound Architecture - ArchWiki

Alsamixer zaten yüklü olarak geliyormuş. Müzik dinlerken bass'lar devreye geçtiği zaman seste kısılma ve dalgalanma oluyordu, alsamixer ile yaptığım desibel ayarları sayesinde bu da düzeldi. Alsamixer sayesinde ister kasa ön kısmındaki kulaklık jack'ına taktığım küçük hoparlör, ister direkt ses kartına taktığım Logitech Z906'yı çalıştırabiliyorum. Ses desibel oranlarında ayar yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…