Creators update sonrası dosya aktarımında yavaşlama

EnesAYDIN

Kilopat
Daha fazla  
Bugün resimdeki sorunla karşılaştım. 3TB HDD ile normalde 200 mb/s'ye yakın kopyalama hızı görüyorum.(Dosyadan dosyaya değişir fakat normal şartlarda 200mb/s) Fakat kaç farklı dosya denesem de max hız 100mb/s idi. Onun dışında 20-40mb/s civarıydı. Aynı zamanda harici HDD'yi bağladıktan sonra bazı dosya isimleri görünüyordu, bazılarının ismi görünmüyor, bazılarının yarım görünüyordu. Fareyle ikonların üstüne gelindiğinde dosya yolu görülür normalde. HDD bağlı iken dosya yolunun yarısı görünüyordu. HDD'yi çıkardım düzeldi. 1607 sürümünde hiç bu sorunlar olmadı. 1703'e, Creators a geçinde olmaya başladı. Laptop'u kapatıp açtım isim sıkıntısı gitti. Fakat hız değişmedi. Düşüncesi olan var mı?

Adsız.png

Aktarım yaptığınız klasördeki verilerin çeşitliliği çoksa daha yavaş aktarım olacaktır. Mesela 50 GB tek bir rar dosyasını bir diskten bir diske attığınız zaman maximum hızda atar. Ama o dosyayı rardan çıkarıp klasör olarak atarsanız daha yavaş atar çünkü dosya türü ve çeşitliliğine göre aktarım hızı düşüp yükselecektir. Bunu göz önünde bulundurarak hızınızı kontrol edin. Ayrıca yükseltme yoluyla 1703 sürümünü yüklediyseniz temiz kurulum yapmak zorundasınız çünkü aynı problemleri bende yaşadım. Hatta böyle olacağını bile bile yükledim ve arından temiz kurulum yaptım hiç sıkıntı kalmadı.

Aktarım yaptığınız klasördeki verilerin çeşitliliği çoksa daha yavaş aktarım olacaktır. Mesela 50 GB tek bir rar dosyasını bir diskten bir diske attığınız zaman maximum hızda atar. Ama o dosyayı rardan çıkarıp klasör olarak atarsanız daha yavaş atar çünkü dosya türü ve çeşitliliğine göre aktarım hızı düşüp yükselecektir. Bunu göz önünde bulundurarak hızınızı kontrol edin. Ayrıca yükseltme yoluyla 1703 sürümünü yüklediyseniz temiz kurulum yapmak zorundasınız çünkü aynı problemleri bende yaşadım. Hatta böyle olacağını bile bile yükledim ve arından temiz kurulum yaptım hiç sıkıntı kalmadı.
Test için BF1'in kurulmuş halini ve Forza Horizon 3'ün iso tek kalıp halini ayrı ayrı kopyaladım. Forza 100mb/s ile, BF1 de 30-40mb/s ile kopyaladı.
Temiz kurulum diye bahsettiğin mevzuyu bilmiyorum fakat sana şöyle açıklama yapayım: Geçen gün Microsoft'un sitesinden 1703 sürümlü iso kalıbını indirdim ve C'yi silip yeniden boyutlandırarak formatladım. Yükseltme ya da biçimlendirme yapmadım. Ona rağmen sorun var.

Test için BF1'in kurulmuş halini ve Forza Horizon 3'ün iso tek kalıp halini ayrı ayrı kopyaladım. Forza 100mb/s ile, BF1 de 30-40mb/s ile kopyaladı.
Temiz kurulum diye bahsettiğin mevzuyu bilmiyorum fakat sana şöyle açıklama yapayım: Geçen gün Microsoft'un sitesinden 1703 sürümlü iso kalıbını indirdim ve C'yi silip yeniden boyutlandırarak formatladım. Yükseltme ya da biçimlendirme yapmadım. Ona rağmen sorun var.
Temiz kurulum yapmışsın evet. TeraCopy yazılımı ile kopyalamayı dener misin ? 1703 ile sorun yaşayan bir grup var ama bunun içerisinde ne ben nede çevrem muzdarip değiliz. Aksine 1703 sürüm daha stabil ve performanslı geldi. Dosya aktarım hızında hiç sıkıntı yaşamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı