Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Critical Process Died ve Memory Management mavi ekran hataları nasıl çözülür?
CS2 oynarken menüde, envanterdeki öğelerin, haritaların logolarının, Steam arayüzünün falan açılması 5 dakikayı buluyor. Sonra maça giriyorum, açılırken oyuncuların karakterlerini gösterdiği yerde karakterler kayboluyor ve genelde orada "Critical Process Died" hatasını veriyor. Ama oyun içinde hiçbir sorun olmuyor; smoke, molotof atınca falan her şey normal. Ancak maç sonu menüye dönerken oyun donuyor ve yine mavi ekran veriyor.
Mavi ekran sonrası BIOS'a atıyor ve SATA M.2 SSD'mi görmüyor. Ama bilgisayarı kapatıp güç kaynağının fişini çekip tekrar açarsam normal başlıyor. Ayrıca bazen "Memory Management" mavi ekran hatası da alıyorum.
Sorun RAM bellekten ziyade disk kısmında gibi görünmekte.
Aldığınız MEMORY_MANAGEMENT hatasının dökümünde bir ifade yer alıyor.
Kod:
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT: Memory Manager detected corruption of a pagefile page while performing an in-page operation.
The data read from storage does not match the original data written.
This indicates the data was corrupted by the storage stack, or device hardware.
Çevirisi:
Bellek Yöneticisi, page dosyasına (pagefile) ait bir "page" 'de operasyon yürütüldüğü esnada bozulma olduğunu tespit etti. Depolama aygıtından okunan veri ile yazılan orijinal veri eşleşmiyor. Bu, verinin depolama yığını veya cihaz donanımı tarafından bozulduğunu belirtir.
İşletim sistemi, ikincil depolama (HDD,SSD) aygıtlarından eşit boyutlu bloklar halinde veri geri alımı yapar. Bu işleme paging, geri alımı yapılan veri bloklarına ise page denir.
Ek olarak sizden bu diske HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulamanızı isteyeceğim.
5.75 ile istememin sebebi 6.xx sürümlerinde tüm sektörlerin taranamıyor oluşu.
Sorun RAM bellekten ziyade disk kısmında gibi görünmekte.
Aldığınız MEMORY_MANAGEMENT hatasının dökümünde bir ifade yer alıyor.
Kod:
ADDITIONAL_DEBUG_TEXT: Memory Manager detected corruption of a pagefile page while performing an in-page operation.
The data read from storage does not match the original data written.
This indicates the data was corrupted by the storage stack, or device hardware.
Çevirisi:
Bellek Yöneticisi, page dosyasına (pagefile) ait bir "page" 'de operasyon yürütüldüğü esnada bozulma olduğunu tespit etti. Depolama aygıtından okunan veri ile yazılan orijinal veri eşleşmiyor. Bu, verinin depolama yığını veya cihaz donanımı tarafından bozulduğunu belirtir.
İşletim sistemi, ikincil depolama (HDD,SSD) aygıtlarından eşit boyutlu bloklar halinde veri geri alımı yapar. Bu işleme paging, geri alımı yapılan veri bloklarına ise page denir.
Ek olarak sizden bu diske HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulamanızı isteyeceğim.
5.75 ile istememin sebebi 6.xx sürümlerinde tüm sektörlerin taranamıyor oluşu.