Çözüldü Critical structure corruption mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AresSeries

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, oyun oynarken mavi ekran hatası verdi ve hata kodu. CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION buydu.
093020-47640-01.rar minidump dosyası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'de veya anakartta arıza vardır. Önceki mesajımda anakartı atlamışım, üzgünüm. Anakartı servise gönderin, farklı slotlara bellekler takıp denesinler. Anakartta sorun çıkmazsa bellek ölmüştür.
Arka arkaya yazdığınız için bildirim gelmemiş. Belleklerinizde hata var. Her modüle ayrı ayrı test yapıp hangisinin hatalı olduğunu bulmaya çalışın. Hatalı olanları da değiştirin, böylece sorununuz çözülecektir.

Gerçi tek modül varmış sizde. Bellek hatalı, değiştirin.

Bu RAM şu an direkt olarak çöp mü oldu?

Evet, öyle görünüyor. Marka/modeli neydi ki? Saçma sapan bir şeyse değişim yapmayın, yeni bellek alın.

Yeni bellek almanız gerekiyor. Mevcut bellekleriniz hatalı malesef. Tavsiye olarak Ryzen sistemde tek kit kullanmayın. Dual kit kullanmanız ve yüksek frekanslı düşük gecikmeli bellek kullanmanız performansı gözle görülür derecede artırıyor.

Anladım. Dediğim gibi, sorunun çözülmesi için belleği değiştirmelisiniz.

Hatalı üretim olabilir, OC yaptıysanız bu sebep olmuş olabilir. Yeni RAM alınca yapmanız gereken tek şey takmak, RAM değişiminden sonra mavi ekran almazsanız sorununuz çözülmüştür zaten. Sorununuz çözülürse geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Hatalı üretim olabilir, OC yaptıysanız bu sebep olmuş olabilir. Yeni RAM alınca yapmanız gereken tek şey takmak, RAM değişiminden sonra mavi ekran almazsanız sorununuz çözülmüştür zaten. Sorununuz çözülürse geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Yeni işlemci ve anakart taktım RAM'i de yeni anakarta taktım eski sistemimde sorun yoktu RAM'de. Kendi kendine OC yapmış olabilir mi?
CPB açıkmış sanırım başta onu kapattırdılar işlemci OC hızında çalışıyordu.

CPB ile OC aynı şey değil. İşlemciyi çıkarıp bakabilir misiniz, pinlerde bir yamulma var mı diye? Ayrıca sorun belki anakartta da olabilir. Belleğin slota düzgünce oturduğundan emin olun. Zaten düzgün oturmuşsa slotu değiştirip bir de öyle test yapın.

CPB ile OC aynı şey değil. İşlemciyi çıkarıp bakabilir misiniz, pinlerde bir yamulma var mı diye? Ayrıca sorun belki anakartta da olabilir. Belleğin slota düzgünce oturduğundan emin olun. Zaten düzgün oturmuşsa slotu değiştirip bir de öyle test yapın.

Ben bunları kendim yaparak risk almak istemiyorum nasıl bir bilgisayarcıya götürmeliyim?

Bir de işlemcide sorun yok sanırım neden işlemcinin pinlerine bakıyorum? Anlamadığım için soruyorum.

RAM'i diğer slota taktım ama o zaman direkt görüntü gelmedi PC'ye.
Acil yardım lazım. Lütfen. Kötü bir şey olmasından korkuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı