Çözüldü CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
RAM
8x2 16 GB Kingston Valure RAM 2666 MHz 15 CL 1.25V
Ekran kartı
GTX 1650 + UHD 630
İşlemci
i5-9300H
Arkadaşımla Discord üzerinden görüntülü konuşurken durduk yere başlıktaki hatayı yedim. Neden olur bu? Yardımcı olur musunuz?

Hiç bilen yok mu cidden koca sosyalde? Çoğunun konusuna cevap geliyor bir de. 🥲

Son düzenleme:
Çözüm
Tamamdır o halde. Sıklaşırsa bu sorun yeni dosyaları gönderirsin inceleriz. Hata'da dediğim gibi disk kaynaklı fakat 1 kez almışsın.

1692991037639.png

1692991052301.png

Sonuçlar bunlar. SSD 3 yıllık. Bilgisayarı aldığımda vardı. M.2 SSD mevcut.

SSD için FW upadate varsa yapar mısın ?
Kingston'un bir programı vardı ancak SSD diskim sanırım o program ile çalışmıyor. Daha doğrusu program bu SSD için mevcut değil. Aylar önce kendim indirip güncellemek istemiştim ancak program SSD'mi görmemişti ne yaptıysam.

Hocam peki anlayabildiniz mi sorun neden oldu sizce? Bilgisayara halbuki aşırı derecede yüklenmemiştim bile. Sadece kamera açıp arkadaşımla ekran paylaşırken sohbet ediyorduk. Bilgisayarı aşırı yoran bir eylem değildir herhalde değil mi?

Hayır disk kaynaklı hata almışsın ama diskte'de anormal bir şey yok zaten.
Varsa FW update iyi olur sadece.
Yani işte FW update işini ben aslında aylar önce düşünmüştüm ancak dediğim gibi Kingston'ın programı benim diskim için çalışmıyor. Diskimi görmüyordu. Yani görüyordu ama hiçbir opsiyon yapmama izin vermiyordu.

HDtune ile tarama yapsam mı diye düşündüm ama o program HDD için. Tarama yapmam bir şey göstermeyebilir. Zaten disk sağlığım yerinde.

HD tune gerek yok. SSD'De iyi gibi. Kendi aracıyla yaparken görmesi gerekiyordu. BIOS'ta SSD için SATA AHCI olduğuna emin olup tekrar kontrol et.
Zaten açık hocam. Bu diske çok da yazılım desteği koymamışlar. Sadece bilgilerini gösteriyor ki bunu her SSD programı yapabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı