"CRITICAL_PROCESS_DIED" mavi ekran hatası

DntX

Hectopat
Bilgisayarım daha önce de 2-3 kez art arda resetlemişti kendini ama sonra düzeldi. Bugün birden yine aynısını yaptı fakat Windows yeniden başlatılamıyor ekranı geldi. Dosyaları sakla seçeneğini seçerek yerel olarak formatladım. Fakat yine aynı sorun devam ediyor. PSU, RAM veya başka bir parçada sıkıntı olabilir mi? Bazen bilgisayarı tekrar açtığımda ekran gelmiyor. Ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. Çünkü aynı zamanda klavye fareye da güç gitmiyor. Tekrar açıp kapadığımda bazen düzeliyor bazen 2-3 kez tekrarlamam gerekiyor. Ayrıca CRITICAL_PROCESS_DIED yazan bir mavi ekran verdi.

Edit: Galiba artık BIOS'tan çıkamıyorum, kaydet ve yeniden başlat dediğimde bilgisayar kendini 3-4 kez kapatıp açıyor ve karşıma tekrar American Megatrends yazılı ekran geliyor. Oradan da tekrar BIOS'a atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi açabilirsen dosyaları yolla. Ayrıca anlattıkların disk sorunu olabileceğine işaret.

Sistemi açabilirsen dosyaları yolla. Ayrıca anlattıkların disk sorunu olabileceğine işaret.

Temiz kurulum yaptım fakat aniden reset atma sorunu hala devam ediyor. Sorunun hangi parçadan kaynaklandığını nasıl bulabilirim? SSD, RAM veya PSU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Daha önce de GPU'da da WattMan hatası vs. sebebiyle sorun yaşamıştım. O da adaylarım arasında. Nasıl belirleyebilirim sorunun kaynağını? (depolama olarak M.2 SSD kullanıyorum)

Buradaki ayarları yap ve temizlik araçları kullanma.

Buradaki ayarları yap ve temizlik araçları kullanma.

Mavi ekran içinse bilgisayarım mavi ekran vermedi temiz kurulumdan sonra. Sadece kurulumdan önce 2-3 kez art arda verdi. Asıl sorunum bilgisayarın kendi kendini hiçbir uyarı çıkmadan yeniden başlatması.

İşlemci kaynaklı olma ihtimali var mıdır? Battlefield oynarken işlemcinin ryzenmaster'da frekans ve voltajıyla oynamıştım. O zaman da kendi kendine reset atmıştı böyle. (4.2 GHz 1.2-35v) arası oynattım. 90 dereceyi geçmişti. İşlemci kaynaklıysa düzeltmenin bir yolu var mı yoksa üstüne soğuk su mu içmeliyim?

1673726889838.png

Böyle bir hata gördüm olay görüntüleyicisinde.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı