CRITICAL_PROCESS_DIED ve KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

xaisel

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3000 MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
WD GREEN 240 GB SSD
Ekran kartı
VEGA 8
Anakart
A520M S2H
İşlemci
R3 2200G
Az önce attığım yazı dün sistem loglarında geçmiş. Sormamın sebebi buydu.
SSD de şüpheli şu an.
Ona da bir test yapar mısınız? Sağlıklı dediniz doğrudur ama yine de görmek istiyorum.

Logda başka bir şey görmedim ayrıca.

Hocam birkaç gün önce SSD sağlığı %98'di şimdi %97 gözüküyor HD Tune bitince atacağım ama HDD kafa atıyordu ve maalesef fiziksel darbe aldığı için bozulmuştu o yüzden çıkardım kasadan hala hafif bir tık tık sesi geliyor arada SSD'den gelme ihtimali var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    78,7 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran q.PNG
    Ekran q.PNG
    34 KB · Görüntüleme: 39
Dediğim gibi diskiniz sapasağlam.
Bozuk olan disk sistemden sökülmüşken disk hatası almak da bir enteresan ben bile ilk kez şahit oluyorum.
O kadar süredir mavi ekran çözüyorum hakikaten benim için de bir ilk oldu.

Dediğim gibi diskiniz sapasağlam.
Bozuk olan disk sistemden sökülmüşken disk hatası almak da bir enteresan ben bile ilk kez şahit oluyorum.
O kadar süredir mavi ekran çözüyorum hakikaten benim için de bir ilk oldu.

Hocam benım BIOS güncellemek isterken farklı bir üreticinin BIOS'unu yüklemiştim yanlışlıkla kendi anakartımın BIOS'una dönemiyordum o üreticinin BIOS'u kendi bilgisayarları içinmiş Q flash Plus diye bir özellik varmış anakartta onun sayesinde geri anakartımın BIOS'una dönebildim bunu dün gece yaptım BIOS'u güncelledikten sonra mavi ekran yok şu ana kadar. O üreticinin BIOS'unda Farklı bir sistemde yüklenirse BIOS yanlış çalışabilir yazıyordu onunla alakalı olabilir mi çünkü başka olasılık gelmiyor aklıma diskte sıkıntı yok ama disk hatası alıyorum çok saçma.

Hocam benım BIOS güncellemek isterken farklı bir üreticinin BIOS'unu yüklemiştim yanlışlıkla kendi anakartımın BIOS'una dönemiyordum o üreticinin BIOS'u kendi bilgisayarları içinmiş Q flash Plus diye bir özellik varmış anakartta onun sayesinde geri anakartımın BIOS'una dönebildim bunu dün gece yaptım BIOS'u güncelledikten sonra mavi ekran yok şu ana kadar. O üreticinin BIOS'unda farklı bir sistemde yüklenirse BIOS yanlış çalışabilir yazıyordu onunla alakalı olabilir mi çünkü başka olasılık gelmiyor aklıma diskte sıkıntı yok ama disk hatası alıyorum çok saçma.

Bununla alakası yokmuş hocam tam şu anda tekrar mavi ekran aldım minidump:

Son düzenleme:
Disk kaynaklı hata alınmış.
Hata SSD kaynaklı ama ı/o error status yani giriş çıkış durumuyla alakalı bir sıkıntı oluşmuş.
Kablo veyahut port kaynaklı olabilir.

Hocam SSD'yi birden çok SATA girişinde denedim sad bağlantısı hiç kopmuyor.

Disk kaynaklı hata alınmış.
Hata SSD kaynaklı ama ı/o error status yani giriş çıkış durumuyla alakalı bir sıkıntı oluşmuş.
Kablo veyahut port kaynaklı olabilir.

022823-10984-01.dmp hocam 8 gün sonra şöyle bir mavi ekran daha aldım buna da bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı