CRITICAL_PROCESS_DIED Windows 10 Mavi Ekran Sorunu

BlackSea57

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Sistemimde 1 SSD 1 HDD var HDD'yi depo maksatlı kullanıyorum. Oyunlarımı falan koyuyorum. Sorun şu arası oyun oynarken HDD birden kendini kapatıyor. HDD'den SSD'ye dosya aktarımı yaparken de %1 veya %3 (oranlar değişebiliyor) donuyor ve bir süre sonra (tahmini 1 dakika kadar) Windows mavi ekran veriyor ve CRITICAL_PROCESS_DIED hatası veriyor. İnternette araştırdım fakat çözüm bulamadım. Bir kaç sitede minidump dosyasının paylaşılması istenilmiş. Ben şimdiden paylaşıyorum anlayan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum. Minidump.rar

Not:
Son olarak az önce HDD deki dosyayı USB 3.0 a attım 23GB boyutunda hiçbir sorun olmadı sonrasında tekrar HDD den SSD ye kopyalama yaptım %0 da dondu ve CRITICAL_PROCESS_DIED uyarısını verip bilgisayarı resetledi. Bilgisayar açıldığında BIOS'a gönderdi otomatik SSD görünmüyordu HDD görünüyordu. Bilgisayarı komple kapatıp tekrardan başlattım (reset değil) sonrasında SSD ve HDD görünür oldu.

Tweak derken ne demek istediğinizi anlamadım ama yeni format attım zaten şuan driverlar,skype,steam,origin,uplay gibi programlar yüklü onların haricinden birşey kullanmıyorum. Sorunun anakart veya PSU dan kaynaklanma olasılığı var mı acaba ?

Recep bey yardımlarınız bekliyorum :) @Recep Baltaş

Az önce tekrardan test ettim. HDD'den USB'ye 10GB kadar bir dosya yükledim. Bu dosyayı USB ile SSD'ye attım hiç bir sorun çıkmadı. SDD'ye attığım bu dosyayı tekrar HDD'ye attım yine bir sorun çıkmadı. Yani kısaca HDD'den SSD'ye dosya kopyalarken SDD kapanıyor. HDD'nin kapanması ise oyun oynarken gerçekleşiyor. (tüm oyunlarım HDD'ye yüklü) Anakarttan şüphelenmeye başladım test etmek için herhangi bir yazılım var mı ? 1 aydır uğraşıyorum çözüm bulamadım :( Sorunun kaynağını öğrenmiş olsaydım çözemesem bile garantiye yollardım.

Dosya Ekleri

• Programlar.png
    Programlar.png
    24 KB · Görüntüleme: 76
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı