Çözüldü CRITICAL_SERVICE_FAILED ve PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr0Wido

Decapat
Katılım
14 Temmuz 2021
Mesajlar
31
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance LPX 2400MHz 16 Gb
SSD veya HDD modeli
Seagate 1TB
Ekran kartı
Geforce GT 1030
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500x
Yaklaşık 6-7 aydır bu hatayı alıyorum. Windows 10 bozuluyor, PC'yi açtığımda yükleme ekranında takılı kalıyor. Sürekli yeniden başlatıyor ve arada sırada otomatik onarıma geçiyor ama nafile orada da takılı kalıyor. En az 1 saat kapat-aç yaptıktan sonra Windows açılıyor. Windows çalışırken kendi isteğimle yeniden başlattığımda hiçbir sıkıntı olmuyor. İstersem 100 kere yendien başlatayım. Sadece PC kapanınca oluyor.
Bu hatayı almamın 4 yolu var;
1. olarak PC'nin kapanması, PC'yi kapattığımda açamıyorum.
2. olarak elektriklerin gitmesi, PC kapandığı için yine aynı hatayı alıyorum.
3. olarak bazen kendi kendine gidiyor ekran direkt olarak gücü kesilmiş gibi kapanıyor ama kasa o sırada çalışır vaziyette. Kendiliğinden yeniden başlatıyor sanki biri reset tuşuna basmış gibi.
4. olarak bazen de mavi ekran hatası olıyorum onlarda şu şekilde, CRITICAL_SERVICE_FAILED veya PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED hatası. Ardından da PC kapanıyor ve açılmıyor.
Neden böyle bir şey yaşıyorum? Çıldırmak üzereyim. Hatanın neden kaynaklandığını bilmiyorum. İlk hatayı aldığımda formatla çözlceğini sanmıştım ama nafile belki 20 kere formatladım. Başka USB olsun, başka ISO olsun, ne var ne yok denedim. Sorunun Windows'la alakası yok onu anladım. Peki sorun ne olabilir? Sorun belki diskim olabilir, dedim. Fakat onu da "HD Tune" programıyla taradığımda diskim yemyeşildi. Ayrıca belli bir süre Live Linux kullandım disk ile ilgili bir hata ile hiç karşılaşmadım. Lütfen bilen birileri varsa yardım etsin? Çok yoruldum. RAM'i yeni değiştim. Hata ile alakalı bir değişim söz konusu olmadı. Diskimi sıfırlarken yeniden yapılandırdığımda GPT yaptığımı hatırlar gibiyim. Ne işe yarar bilmiyorum ama bildiğim her şey bunlar. Yardımınız dokunursa çok sevinirim. @Recep Baltaş.
 
Çözüm
Gördüğüm kadarıyla IObit yazılımlarından birini ya da fazlasını kullanıyorsunuz. Size tavsiyem format atın ve bir daha böyle yazılımlar kullanmayın. Ayrıca RAM'lerinizi Memtest86 ile test etmenizi de öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dediğim gibi, dump dosyasına bakıp konuşuyorum ben burada ve dosyada yazılanları yorumlayıp size iletiyorum. Bu süreçte zor olan yani okuma kısmı bende, istenileni uygulama da sizde olacak. :D

Yardımınız için ayrıca teşekkür ederim. Tabii ki uygulayacağım söylediklerinizi başka çarem yok zaten. Şu sıralar pek fazla bilgisayar başına geçemiyorum, yazdıklarınızı uyguladıktan sonra tekrardan sorun çözülmesse minidump dosyasını paylaşırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı