Crontab ile fstrim nasıl kullanılır?

277726

Kilopat
Makaleler
4
Bu şekilde bir kod buldum:

Kod:
# Mins Hours Days Months Day of the week Command.
 15 13 * * 1 /sbin/fstrim --all

Çalıştığına dair log nasıl tutabilirim?
Saat yerine gün içerisinde bilgisayar çalıştığı zaman nasıl ayarlarım?
Araştırmama göre şu şekilde kullanılabiliyormuş ama bir türlü örnek bir crontab ayarlayamadım:

Kod:
@hourly /bin/echo "hourlywrite" >> /home/privacy/hourly.log

Araştırmalarıma göre sistem sürekli server şeklinde çalıştığı zaman yukarıdaki kodu kulanmak mantıklı ama normal bilgisayarda pek mantıklı değil çünkü sistemi işim olmadığı zaman kapatıyorum. Haliyle sistem zamanlamada sorunlar yaşayacak diye bir makale okudum. Çözüm olarak ssdcrontrım adlı bir script buldum ama onda da NVMe TRIM çalışmıyor.(Manual çalıştırabildim.) Bu arada hdparm ile baktığımda da NVMe de TRIM çıktısı yok ama SSD de 8 limitli bir çıktı geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde bir kod buldum:

Kod:
# Mins Hours Days Months Day of the week Command.
 15 13 * * 1 /sbin/fstrim --all

Çalıştığına dair log nasıl tutabilirim?
Saat yerine gün içerisinde bilgisayar çalıştığı zaman nasıl ayarlarım?
Araştırmama göre şu şekilde kullanılabiliyormuş ama bir türlü örnek bir crontab ayarlayamadım:

Kod:
@hourly /bin/echo "hourlywrite" >> /home/privacy/hourly.log

Araştırmalarıma göre sistem sürekli server şeklinde çalıştığı zaman yukarıdaki kodu kulanmak mantıklı ama normal bilgisayarda pek mantıklı değil çünkü sistemi işim olmadığı zaman kapatıyorum. Haliyle sistem zamanlamada sorunlar yaşayacak diye bir makale okudum. Çözüm olarak ssdcrontrım adlı bir script buldum ama onda da NVMe TRIM çalışmıyor.(Manual çalıştırabildim.) Bu arada hdparm ile baktığımda da NVMe de TRIM çıktısı yok ama SSD de 8 limitli bir çıktı geliyor.

Kod:
@reboot komut > çıktı

şeklinde kullanabilirsiniz. Her açılışta o komutu çalıştıracaktır.

Kod:
@reboot komut > çıktı

Şeklinde kullanabilirsiniz. Her açılışta o komutu çalıştıracaktır.

/etc/crontab da çalışmıyor. Şimdi dcron yerine cronie yükledim. Aynı komutları cron. Daily klasöründe kullanmam olur mu? Yoksa Script'e sadece komutu mu yazmalıyım? Bir örnek verebilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı