Cross Platform Mobil Uygulama İçin Hangi Dil Kullanılmalı?

BİGB@NG

Kilopat
Merhabalar. Okulum için bir bülten uygulaması geliştirmek istiyorum. Aham şaham şeyler olmayacak. Harvard mobile app - Google'da Ara

Aynı bu görsellerdeki gibi duyuru, günün yemeği, ders programı, galeri gibi sayfalar olacak. Şimdi bu uygulamayı hangi dilde programlamalıyım tam bilmiyorum. Cross platform olmasını istiyorum doğal olarak fakat bunu yapan frameworkler boyutu büyütüyormuş ya da native gibi olmuyormuş. Şimdi ben bunun tasarımını Sketch ile yapacağım. Ardından hangi yazılım dilini kullanmam gerekir. Her platform için ayrı ayrı Java ve Objective- C mi kullanacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda hangi dilleri bildiğine göre değişir. Cross platform mobil uygulama dünyasında hem native, hem de native olmayan(Web View) çözümler var. Ve genelde bunlar html, css ve js üzerine kurulu(Xamarin hariç). Hangi dilleri bildiğini belirtirsen daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Şu anda hangi dilleri bildiğine göre değişir. Cross platform mobil uygulama dünyasında hem native, hem de native olmayan(Web View) çözümler var. Ve genelde bunlar html, css ve js üzerine kurulu(Xamarin hariç). Hangi dilleri bildiğini belirtirsen daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.
Cevabın için sağol. Şu an halihazırda JS, HTML ve Python öğreniyorum. Python diğer ikisinden farklı biraz daha çok algoritmik ancak Python' da daha iyiyim. Yalnız bi sorum daha var. Diyelim ben sadece IOS tabanlı yapmaya ve XCODE' da Swift ya da Objective-C ile programlamaya karar verdim. Aklımda iki şey var. Yalnızca uygulamada kullanacağım teknikleri öğrenip kendim yazmak ya da tasarımını tamamen kendim yapıp birine yazılımını parasıyla yaptırabilir miyim? Yaptırabilirsem maliyeti ne olur. Hani hiç bir efekt vs. olmayacak. Sayfa açılıp kapanacak. Tabi arkaplanda bu kadar basit değil ama olsun. :)

Cevabın için sağol. Şu an halihazırda JS, HTML ve Python öğreniyorum. Python diğer ikisinden farklı biraz daha çok algoritmik ancak Python' da daha iyiyim. Yalnız bi sorum daha var. Diyelim ben sadece IOS tabanlı yapmaya ve XCODE' da Swift ya da Objective-C ile programlamaya karar verdim. Aklımda iki şey var. Yalnızca uygulamada kullanacağım teknikleri öğrenip kendim yazmak ya da tasarımını tamamen kendim yapıp birine yazılımını parasıyla yaptırabilir miyim? Yaptırabilirsem maliyeti ne olur. Hani hiç bir efekt vs. olmayacak. Sayfa açılıp kapanacak. Tabi arkaplanda bu kadar basit değil ama olsun. :)
Maliyet kısmıyla ilgili en ufak bir fikrim yok ne yazık ki :)
Ama html ve js biliyorsanız ionic, react native gibi çözümlere yönelebilirsiniz.

JS, HTML ve Python biliyorsan ,"Aham şaham şeyler olmayacak" diyorsan Ionic 3-Angular 4 kullan geç derim. ReactNative öğrenmekle uğraşma. Senin Ionic3 le uygulama geliştirmen uzun zaman kalmaz. ReactNative de tasarım kısmı biraz daha zor açıkcası. 1 haftada epey birşeyler çıkarırsın gibi geliyor Ionicte. Ha hiç bir şekilde native app in yerini tutmaz zaten uygulama açılışında bile bunu anlarsın fakat işini görür. Ionic,Ionic2 ve 3'le devam edip 3'ten itibaren böyle olmayacak diyerek ReactNative'ye geçiş yaptım yakın zaman içinde yer yer sıkıntısı hala yaşıyorum ancak Ionic le hakikaten bir yere kadar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı