240 Hz bir monitörü 360 Hz yapabilir miyiz?

Bilgisayarı kapatıp, tekrar açtığınızda ne oluyor?

Bilemiyorum, bu kadar aşırtma yapılabilirse bile zararlı olabilir.
Hocam 60'dı. 75'e çektim, görüntü baya bulanık oldu. 85 ve 90'a çektim out of range hatası verdi. Ne yapmam lazım?

Hocam 60'dı. 75'e çektim, görüntü baya bulanık oldu. 85 ve 90'a çektim out of range hatası verdi. Ne yapmam lazım?

Out of range hatasının nasıl düzeltileceğini konuda yazdım, en aşağıda mevcut.

Bilgisayarı kapatıp, tekrar açtığınızda ne oluyor?

Bilemiyorum, bu kadar aşırtma yapılabilirse bile zararlı olabilir.

Hocam 1 saat önce yaşadım bu olayı direkt PC'yi kapadım şimdi dışardayım eve gelince size geri dönüş yapacağım.

Dediğiniz gibi yaptım fakat yenileme seçenekleri görünmüyor bile, 61 falan denedim o bile görünmüyor. Desteklememesinden ötürü mü böyle? Cihaz laptop bu ara ama panel o kadar da kötü değil yani desteklemeyeceğini sanmıyorum aslında.

Evet, desteklemediğinden ötürü böyle. Yoksa görünürdü.

Rehber biraz eksik olmuş. Ben bir ekleme yapayım.

Monitörün Hz'ini yükseltiyorsunuz ancak bu kare atlamasına (Frame skipping) neden olursa görüntüde takılma hissiyatına neden olabilir. Bu da daha kötü görüntüye neden olur.

O.C yapanlar sitedeki talimatlara göre kare atlama testi yapıp kontrol edebilirler:

Bende şöyle bir range limits var sanırım 65 Hz'nin üstünde değerler girince sorun yaratıyor, ekran titreyip yeşil pembe renk oluyor. Bunun bir çözümü var mı yoksa direkt monitörün gücü mü yetersiz.

Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU00VNTX Ryzen 7 5700U

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…