Crucial Ballistix ile Corsair Vengeance birlikte çalışır mı?

hasan349

Decapat
Daha fazla  
Merhaba benim halihazırda 8 GB RAM'im var modeli Crucial Ballistix ve değerleri 3000 MHz CL15.
8 GB artık yetmediği için yanına bir 8 GB daha eklemek istiyorum fakat sorun yaşamaktan korkuyorum.

Almak istediğim RAM: CORSAIR CMK8GX4M1E3200C16 8GB DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE BLACK LPX SOGUTUCULU DIMM BELLEK : Corsair: Amazon.com.tr: Bilgisayar

Sorum şu:
Crucial Ballistix 3000 MHz CL15 RAM'in yanına Corsair Vengeance 3200 MHz CL16 RAM taksam sorun yaşar mıyım?
Bu ikisi birbirlerine nasıl bir uyum gösterir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz şans işi, bazen düzgün çalışıyor bazen çalışmıyor. Riske atmayıp elinizdekinden veya elinizdeki ramı satıp aldığınızdan iki tane alın.

Ballistix'lerde kendi kaliteli bellekleri var, Corsair ise bulduğu çer çöpü atıyor içine. XMP ile çakışabilirler.

İkinci elden 3000MHz CL15 ya da 3200MHz CL16 Ballistix al tam uyum sağlar.

İkinci el bakacağım mecbur. Ballistix'lerden hiçbir yerde bulamıyorum. Bulduklarımda 3000-4000 bandında 8 GB olanlarından bahsediyorum.

Şimdi diyorsunuz ki sorun çıkarır açmaz öyle mi? Ona göre Ballistix bakacağım veya herhangi bir öneriniz varsa alabilirim.

Hocam bende de Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz CL16 RAM var piyasada sıfırı olmadığı için yanına farklı marka ve aynı değerlerde bir RAM alacağım hem bu foruma hem aldığım yer Gamegaraj'a sordum değerleri aynı olduğu sürece bir sorun olmayacağını söylediler. Bende Biostar B450mH 3200 MHz ana kart var Gamegaraj'ın Biostar B450mH 3200 MHz ana kartlı sistemlere eklediği RAM'lere baktım GSkill koymuşlar genelde. Sipariş verdim 1-2 güne gelir deneyip önceki konuma da yazacağım.

İkinci el bakacağım mecbur. Ballistix'lerden hiçbir yerde bulamıyorum. Bulduklarımda 3000-4000 bandında 8 GB olanlarından bahsediyorum.

Şimdi diyorsunuz ki sorun çıkarır açmaz öyle mi? Ona göre Ballistix bakacağım veya herhangi bir öneriniz varsa alabilirim.

Belli olmaz, ben iki RAM'i de kullandım daha önce ayrı ayrı olarak. Ballistix daha kaliteli ve iyi. Senin kullandığın hangi tip bilmiyorum ama var.

Hocam bu arada söylemeyi unuttum. Crucial Ballistix ile Corsair RAM'lerin voltaj değerleri farklı biri 1.35, biri 1.2'ydi sanırım. Yukarıda attığım Gskill ile Crucial'in değerleri birebir aynı.

Çok teşekkür ederim. Sanırım bunlara bakacağım.

Hocam bu arada söylemeyi unuttum. Crucial Ballistix ile Corsair RAM'lerin voltaj değerleri farklı biri 1.35, biri 1.2'ydi sanırım. Yukarıda attığım G.Skill ile Crucial'in değerleri birebir aynı.

Siz yine de sonuçları paylaşırsanız çok sevinirim. Ben de ona göre hareket edeceğim teşekkürler.

Çok teşekkür ederim. Sanırım bunlara bakacağım.

Rica ederim. Bende 2x8 GB olarak var bunlardan 4x8 yapabilirim ilerisi için ben de ikinci el alacağım zaten. Bir sorun olmayacaktır hem fiyatı uygun hem de ciddi iyi RAM'ler bunlar.

3600Mhz CL14'e overclock yapıp 1 senedir bu şekilde kullanıyorum, işlemcimin (3300X) performansını da bayağı artırdı. Bir çift Ballistix kiti bulundurmak ilerisi için de faydalı olur. Atıyorum Ryzen 5600'e yükseltirsin 3800Mhz CL15 bile olurlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı