Crucial Ballistix mi, Kingston HyperX mi?

Crucial mı, Kingston mı?

• Oy verenlerin toplamı
    33
  • Anket kapandı .
Makaleler
8
İlerideki zamanlarda bir sistem toplayıp altta yazılan 8 senelik bilgisayarı emekliye ayırmayı düşünüyorum. Tamamen AMD'li bir sistem toplayacağım ama DDR4 Dual kit bellek konusunda bu iki üretici arasında fazlasıyla ikilemde kaldım. Bir de sizin görüşlerinizi alalım.
Eski bilgisayar: Sistem: HP Pavilion dv6-7110et CPU: Intel Core i7-3610QM GPU: Nvidia GeForce GT630M Ram: SK Hynix 2x4GB 1600MHz ve SSD: Samsung 860 EVO 250GB.

Toplamak istediğim sistem alttadır (karar vermede sıkıntı yaşadığım için iki bellek te sepette ama sonuç kesinleştiğinde birisini sepetimden şutlayacağım.);

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Burada da birisi yerine önerebileceğiniz daha ucuz ve gayet güçlü bir donanım önerebilirseniz çok sevinirim. (Bütçem 9000₺ altı)

Son düzenleme:
2 RAM'da seni hiçbir şekilde üzmez zaten en uzun ömürlü PC bileşenlerindendir. Benim düşüncem işlemciden kısılıp ekran kartına yatırım yapılabılır tabii ne için kullanıcaksın ona göre de değişir.

Kullandığınız site biraz pahalıya satıyor. Benim önerim en uygun sitelerden ayrı ayrı almak. Mesela o 2 RAM yerine şu RAM'den 2 tane alırsanız hem daha ucuza kapatıyorsunuz hem de daha iyi performans alırsınız.

Ayrıca monitör kötü işlemcisi ekran kartından pahalı olduğunu gördüğüm ilk sistem SSD kullanmanız sizin için daha faydalıdır ayrıca ekran kartınızı neden AMD almak istiyorsunuz anlayamadım 9000TL bütçeyi kullanmanıza bile gerek yok çok daha iyi bilgisayarlar toplayabilirsiniz.

Eğer tek yer takıntınız yoksa 9000 TL altına şu sistem oluşturulabilir:

Kullandığınız site biraz pahalıya satıyor. Benim önerim en uygun sitelerden ayrı ayrı almak. Mesela o 2 RAM yerine şu RAM'den 2 tane alırsanız hem daha ucuza kapatıyorsunuz hem de daha iyi performans alırsınız.
Adata XPG de seçim olabilir ama şu son zamalarda Adata SSD'lerinde çıkan kronik sorunlar beni markadan soğuttu bu yüzden bu ürüne sıcak yaklaşamadım.
Bu arada şimdiye kadarki ettiğiniz yardımlar için teşekkür ederim. Halen önerilere açığım. Karar sonucumu da bu konuya paylaşacağım. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.
Ayrıca monitör kötü işlemcisi ekran kartından pahalı olduğunu gördüğüm ilk sistem SSD kullanmanız sizin için daha faydalıdır ayrıca ekran kartınızı neden AMD almak istiyorsunuz anlayamadım 9000TL bütçeyi kullanmanıza bile gerek yok çok daha iyi bilgisayarlar toplayabilirsiniz.
Ekran kartı anlamında GTX 1660 serilerine çok yakın ve daha ucuz olduğu için tercih etmiştim. Bu seçimim mantıksız mıdır sizce?

Son düzenleme:
Adata XPG'de seçim olabilir ama şu son zamalarda Adata SSD'lerinde çıkan kronik sorunlar beni markadan soğuttu bu yüzden bu ürüne sıcak yaklaşamadım.
Bu arada şimdiye kadarki ettiğiniz yardımlar için teşekkür ederim. Halen önerilere açığım. Karar sonucumu da bu konuya paylaşacağım. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

Evet Adata'nın SSD'sini ben de fazla beğenmiyorum ama RAM'i gayet iyi.
Size önerebileceğim bir hazır sistem var isterseniz oradan SSD'yi değiştirin bir de ekran kartını AMD istiyorsanız değiştirebilirsiniz. Monitör olarak da şu var. Şimdilik bunları bulabildim biraz da meşglüm kusuruma bakmayın.
Eğer tek yer takıntınız yoksa 9000 TL altına şu sistem oluşturulabilir:

Bu sistemde o tip bir SSD'den ziyade m2 Sata SSD'i daha güzel olur zaten 2TB harddisk var.
Bu da karşılaştırması: UserBenchmark: AMD RX 5600-XT vs Nvidia RTX 2070

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı