Çözüldü Crucial BX500 performans dalgalanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ramazanyilmaz

Decapat
Katılım
22 Nisan 2019
Mesajlar
11
Yaklaşık 2 ay önce Vatan'dan bir bilgisayar topladım. İçerisinde Crucial 240 GB SSD ve 1 TB 7200RPM WD Blue HDD var. İlk aldığımda kasma vb. sorun yaşamıyordum fakat son 1-2 hafta içerisinde bilgisayarımda ara ara kasma ve donma yaşanmaya başladı. Toplamda 4 defa format atmama rağmen bilgisayarımda bir değişiklik olmadı. Ben de HD Tune'den test ettim. Benchmark testinde HDD´ye nazaran SSD´de dalgalanma var ve health sekmesinde ise bir hata var çözemedim. SSD'de sıkıntı mı var acaba? Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ediyor, iyi Sosyal'ler diliyorum.
NOT: BIOS ve Windows güncel.
NOT: Belki sıcaklık fazladır diye 2 tane fan ekledim
Sonuçlar - Değerler;
Benchmark TEST:

389609


HEALTH:

389610


ERROR SCAN:

389611
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD'nizde hiçbir sorun yok. Rezerve edilmiş blokların hepsi duruyor. Tek bir bozuk bile bile oluşmamış. Sıcaklık da 64 derece üstüne çıkmamış.
Recep bey verdiğiniz programı kurup kontrol ettiğimde mevcut sürümün güncel olduğunu fark ettim. Başka ne yapmam gerekir ?

389636
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ayni SSD'yi kulkaniyom C2 temparature hatasi HD Tune'de bende de gozukuyor lakin dalgalanma sorununu bilmiyorum. Benim SSD'de degerler IP gibi duz kardesim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Foto atar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonda foto varsa atayim dur.

Degerler bunlar SATA2 anakart:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal Windows içerisinden 4 defa format attım düzelmedi. Son olarak BIOS´tan SSD´yi komple silip fotmat attım. İlk 1-2 gün düzelmişti ama sonra yine "C2 temperature" hatası vermeye başladı ve son haftada dalgalanma arada olmaya başladı. Vatan Bilgisayar´a sordum -bir sorun olduğunu düşünüyorsan getir dedi. Şimdi götürmüş olsam bilgisayarıma 2 defa format atmak zorunda kalacağım çünkü SSD'nin gelmesi 2 hafta sürüyormuş. Dosyalarını zaten siliceklerdir. Bir de bunda bir şey yok deyip tekrar geri gönderirlerse ben bayağı mağdur olucam. Takipteyiez bakalım.

SSD devamlı 36 derece. Bence burada optiminizasyon sıkıntısı var gerçekten bu bilgisayarı alırken Apple MacBook ile kararsız kalıp diye ucuzluğundan Windows seçmiştim. Şu an madurum keşke MacBook alsaydım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı