Çözüldü Crucial P2 SSD yazma hızı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
Eskişehir
Arkadaşlar, bu sabah bilgisayarı açtığımda açılışta "Scanning and repairing Drive" dedi ve biraz bekletip açıldı. Daha sonra şu konudaki video yardımı ile o yazıyı kaldırdım.

Daha sonra acaba SSD'de bir sorun mu var diye test etmek istedim ve sonuç bu.

Normalde ben bu SSD'de 2300 MB okuma 1800 MB yazma alıyordum. Evet, söylenenin 2 katı yazma hızı alıyordum. Ama SSD'nin yazma hızı epey bir düştü. SSD de bu
Firmware güncel, TRIM açık, sıcaklıklar yük altında 50 boşta 30 C. SSD'nin %55'i dolu.

Teşekkür ederim çözümü bu sanırsam. Eğer diskim bozulmadıysa
Daha önce kod yazdın mı CMD'ye? Ya da bilmediğin sitelerdeki linklere tıkladın mı? Windows'un açığı var, CMD'ye fsutil dirty query c: yazar mısın bi'? Böylece anlamış oluruz neyden kaynaklandığını.

Geçmiş olsun, tek çözüm format dostum. Ya diskin donanımsal bozulmuş -ki sanmıyorum- ya da bilmediğin linklere tıklamışsın ve Windows'un açığını bulaştırmışsın.

Format ekranında bütün diskleri seç ve alttan "SİL"e tıkla. Böylece diski biçmlendirmiş olacaksın. Sonra tek disk olana kadar hepsini sil.

Diski seç ve "YENİ"ye tıkla.
Sonra "ileri" de ve Windows kurulsun.

Formattan sonra da CMD'deki görseli tekrar atmanı ricâ edeceğim.

Artı -1 Eksi
Merhaba, iyi günler. Mayıs ayında satın aldığım Seagate Firecuda 510 1TB SSD'nin okuma hızı düştü. Yazma hızında hiçbir sorun yokken, okuma hızı 3/1 oranına inmiş durduk yere. Verdiğiniz kodu yazdım, not dirty olarak gözüküyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?
Açtığım konuda detaylar mevcut;

Hocam hortlatıyorum ama şuan aynı olay benimde başıma geldi yardımcı olabilirmisiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…