Crucial RAM OC nasıl yapılır?

@deadfellow hocam her şeyi harfiyen yaptım ama kaydettikten sonra açılmadı makine. Tutmadı ayarlar sanırım. 2 RAM farklı çiplere sahip bundan sanırım. Ne dersiniz şimdi ne yapmalı?
3600Mhz'da aynı ayarları dene.

İşteyim şuan akşam eve gidince bakarım detaylı.

tCL yi 16
tRCDRD yi 20 yaparak dene 3600Mhz'da.
tRC 54 olsun.
tRFC 560.
Yine gitti hocam. Açılmıyor pc.
tCL dediğiniz şey Cas Latency sanırım. O şekilde girdim.
Vcore vs mi yapmamız gerekiyor acaba? Öyle gördüm başka yerlerde ama bilmiyorum tabi. Bir de BIOS sıfırladığım için CPU OC ayarları gidiyor yani sistem tamamen default ayarda çalışıyor onu da belirteyim belki RAM OC ile ilgisi vardır.

Yok hayir E die ise acilmasi gerekiyor 3600'da. Niye böyle oldu bilmiyorum.

Çipler farklı ondan mıdır acaba?

Hocam peki esneterek denesek örnek olarak mesela voltaj 1.55 olsa deneyerek azaltsak esneyen değerleri olmaz mı?

@BerkayZ87 hocam anakartın BIOS'unda Ram OC için farklı bir sekme daha olduğunu keşfettim ancak buradaki değerler decimal/hexadecimal karışık görünüyor. Tam anlayamadım olayını.

1) Ram oc yaparken XMP açık mı kalsın kapalı mı?
2) OC ayarlarını Tweaker yazan sekmeden mi yoksa videodaki AMD OC sekmesinden mi yapmalıyım? Yoksa her ikisine de girmeli miyim?
3) Sizden ve @deadfellow hocamdan aldığım değerleri kağıda not olarak yazdım onu da ekliyorum konuya. Bu değerler doğru mu?
4) Cad Bus Setup Timing başlığı altındaki:
AddrCmdSetup: Auto
CsOdtSetup: Auto
CkeSetup: Auto ayarları olduğu gibi kalmalı mı? 0 yapılması lazım ama en az 1 oluyor. O yapınca Auto oluyor tekrar.

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin

Not: Video çektim yüklendiğinde link ekleyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam merhaba, belki o zamanlar hatırlamadığınız bir şey gelmiştir aklınıza. Sistem hala birebir aynı. Var mı tavsiyeniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…