@deadfellow hocam her şeyi harfiyen yaptım ama kaydettikten sonra açılmadı makine. Tutmadı ayarlar sanırım. 2 RAM farklı çiplere sahip bundan sanırım. Ne dersiniz şimdi ne yapmalı?
3600Mhz'da aynı ayarları dene.@deadfellow hocam her şeyi harfiyen yaptım ama kaydettikten sonra açılmadı makine. Tutmadı ayarlar sanırım. 2 RAM farklı çiplere sahip bundan sanırım. Ne dersiniz şimdi ne yapmalı?
1800 MHz seçerek 3600 yapmış oldum sanırım. Ve yine açılmadı. CL 16 mı yapmalıyım yoksa sorun başka yerde mi hocam?3600Mhz'da aynı ayarları dene.
Ben geldim hocam sizin mesai de bitmiştir umarım.İşteyim şuan akşam eve gidince bakarım detaylı.
tCL yi 16
Yine gitti hocam. Açılmıyor pc.tCL yi 16
tRCDRD yi 20 yaparak dene 3600Mhz'da.
tRC 54 olsun.
tRFC 560.
Yok hayir E die ise acilmasi gerekiyor 3600'da. Niye böyle oldu bilmiyorum.Yine gitti hocam. Açılmıyor pc.
tCL dediğiniz şey Cas Latency sanırım. O şekilde girdim.
Vcore vs mi yapmamız gerekiyor acaba? Öyle gördüm başka yerlerde ama bilmiyorum tabi. Bir de BIOS sıfırladığım için CPU OC ayarları gidiyor yani sistem tamamen default ayarda çalışıyor onu da belirteyim belki RAM OC ile ilgisi vardır.
Çipler farklı ondan mıdır acaba?Yok hayir E die ise acilmasi gerekiyor 3600'da. Niye böyle oldu bilmiyorum.
Hocam merhaba, belki o zamanlar hatırlamadığınız bir şey gelmiştir aklınıza. Sistem hala birebir aynı. Var mı tavsiyeniz?Yok hayir E die ise acilmasi gerekiyor 3600'da. Niye böyle oldu bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.