Crucial RAM Samsung çıktı

Lawa

Decapat
Daha fazla  
Amazon'dan Acer Aspire 7 için 8 GB Crucial marka RAM aldım cihazdaki Micron marka RAM ile çiplerinin uyumlu olduğunu öğrendiğim için özellikle Crucial almıştım ama RAM CPU-Z programında Samsung olarak gözüküyor ürün sahtemi orijinal mi anlamadım Samsung Micron'la uyumlu çalışır mı onu bilmiyorum ne yapmalıyım?
Ayrıca Crucial diye aldığım RAM'i boş slota taktım boş slot 2. olmuyor mu Acer'ın üstündeki RAM mi Samsung birisi rammi değiştirmiş yoksa?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-02 115409.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-02 115409.png
    114,6 KB · Görüntüleme: 75
Dünyada sayılı DRAM üreticisi vardır. Samsung'da onlardan biridir. Çoğu marka Samsung gibi DRAM üretebilen markalardan bellek yongası alıp PCB üzerine yerleştirip satıyor. Sorun yok.

Son düzenleme:
Her türlü uyumlu çalışır çünkü laptop RAM'lerinde genellikle XMP diye bir olay yok.

Hepsi JEDEC hızlarında çalışıyor.

Amazon'dan Acer Aspire 7 için 8 GB Crucial marka RAM aldım cihazdaki Micron marka RAM ile çiplerinin uyumlu olduğunu öğrendiğim için özellikle Crucial almıştım ama RAM CPU-Z programında Samsung olarak gözüküyor ürün sahtemi orijinal mi anlamadım Samsung Micron'la uyumlu çalışır mı onu bilmiyorum ne yapmalıyım?
Ayrıca Crucial diye aldığım RAM'i boş slota taktım boş slot 2. olmuyor mu Acer'ın üstündeki RAM mi Samsung birisi rammi değiştirmiş yoksa?

Samsung bellek çiplerini üretiyor ve Crucial da bu çiplerle bellek modüllerini üretiyor. Aldığınız RAM ile takılı olan RAM'lerin CL değerleri ve hızları da aynı olduğu sürece sorun yaşayacakğınızı zannetmiyorum (cihaz çalıştığı için belleği uyumlu seçtiğini düşünerek söylüyorum)

Samsung bellek çiplerini üretiyor ve Crucial da bu çiplerle bellek modüllerini üretiyor. Aldığınız RAM ile takılı olan RAM'lerin CL değerleri ve hızları da aynı olduğu sürece sorun yaşayacakğınızı zannetmiyorum (cihaz çalıştığı için belleği uyumlu seçtiğini düşünerek söylüyorum)

Timings table kısmında ufak farklar var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-02 124819.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-02 124819.png
    115,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüsü 2023-08-02 124930.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-02 124930.png
    118,1 KB · Görüntüleme: 45
Yanlışım yoksa Acer'lerdeki RAM'lerin üstünde Samsung stickeri olmasına rağmen çipler Micron'du :D uyumlu çalışıyorsa çok sorun etmeye gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı