Crucial SSD Firmware Update nasıl yapılır?

61MY61

Femtopat
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar SSD firmware güncellemesi yaparken aşağıdaki hatayı alıyorum SSD markası Crucial yardımcı olursanız sevinirim
Firmware Update Error
Invalid Parameter
Upgrading drive mtinvme2039E4B36AD7 [Serial No. 2039E4B36AD7] to P2CR046
 
Hocam güncellemeyi Crucial Storage Executive uygulaması üzerinden mi yapıyorsunuz yoksa direk güncelleme dosyasını yükleyerek mi? Eğer uygulama üzerinden yapmadı iseniz bu Crucial resmi uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinden güncellemenizi tavsiye ederim. Ben de Crucial P5 NVMe SSd kullanıcısıyım güncellemeleri bu uygulama üzerinden yüklüyorum.
 
Hocam güncellemeyi Crucial Storage Executive uygulaması üzerinden mi yapıyorsunuz yoksa direk güncelleme dosyasını yükleyerek mi? Eğer uygulama üzerinden yapmadı iseniz bu Crucial resmi uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinden güncellemenizi tavsiye ederim. Ben de Crucial P5 NVMe SSD kullanıcısıyım güncellemeleri bu uygulama üzerinden yüklüyorum.

Evet bu program üzerinden yapıyorum ama hata veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bu program üzerinden yapıyorum ama hata veriyor.
Hocam aslında hata vermemesi gerek ama. Peki hocam program güncel mi? belki yeni güncelleme ile sorununuz düzelir dedim. Ya da eski sürüm ile denemek te işe yarayabilir. Ben şöyle bir şey ile karşılaşmıştım daha önceden eski sürümü kullanıyordum ve ssd güncel yeni sürüm yok diyordu. Daha sonra programın yeni versiyonunu yükledim ssd ye yeni güncelleme geldiği uyarısını verdi ve öyle güncelledim. Belki program sürümü ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Tabi bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa güzel olur.
 
Hocam aslında hata vermemesi gerek ama. Peki hocam program güncel mi? Belki yeni güncelleme ile sorununuz düzelir dedim. Ya da eski sürüm ile denemek te işe yarayabilir. Ben şöyle bir şey ile karşılaşmıştım daha önceden eski sürümü kullanıyordum ve SSD güncel yeni sürüm yok diyordu. Daha sonra programın yeni versiyonunu yükledim SSD'ye yeni güncelleme geldiği uyarısını verdi ve öyle güncelledim. Belki program sürümü ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Tabii bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa güzel olur.

Evet güncel program. Yeni güncellemenin geldiğini de gösteriyor ama hata veriyor. Bilgisayarı AHCI moduna getirmem gerekiyor nasıl yapıldığını biliyor musun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet güncel program. Yeni güncellemenin geldiğini de gösteriyor ama hata veriyor. Bilgisayarı AHCI moduna getirmem gerekiyor nasıl yapıldığını biliyor musun?
NVMe SSD'lerde böyle bir ayar gerekmiyor, sistem RAID modunda değilse. CSET sürümünüzü ve hatanın ekran görüntüsünü paylaşın.

Güncel sürüm burada:

Eğer bu sürümle de olmaz ise güncellemesi ISO dosyasını kullanarak elle yapabilirsiniz:

 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı