Çözüldü Crypter İle Gizlenmiş Virüs Nasıl Temizlenir?

• Konuyu başlatan Alfirk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.254
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. Belki farkında olmadan Crypter ile gizlenmiş virüs-keylogger casus zararlı yazılım sistemime bulaşırsa bunu nasıl temizleriz? Sisteminde AVG ve Malwarebytes var ama bunlar sanırım Crypter virüslerini bulamıyor, nasıl bulunur temizlenir?

Çözüm
Aslında var. Onca büyük kurumsal şirketlere bulaşan ve kendisini o güvenlik sistemlerinden saklayan zararlı yazılımlar var mesela piyasada.
Önemli olan şirket çalışanlarının antivirüs veya güvenlik ürünlerini nasıl doğru kullanacağını bilmesi diye düşünüyorum. Zira dediğim gibi, sezgisel analizden bu tarz zararlı yazılımların kaçabileceğini sanmıyorum.
Microsoft'un dijital imzalı dosyaları bile gözden geçirilip bazı antivirüs ürünleri tarafından eylemleri kullanıcıya soruluyorken, böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

Eğer bu büyük kurumsal şirketlere bulaşan zararlı yazılım / yazılımlarla ilgili bir kaynak varsa zararlıyı inceleyip tekrar cevabımı yazarım.
Hayır duymadım hocam biraz açıklarsanız sevinirim.
Sezgisel analizden bahsediyorum, araştırabilirsiniz.
Yani korkulacak bir şey yok mu? AV'ler buluyor mu?
Evet, kaliteli olan antivirüs ürünleri (Comodo, Kaspersky) HIPS ve sezgisel analiz özellikleri ile rahatlıkla zararlı yazılımı tespit edebiliyor.
İncelersin Gelişmiş AV yazılımlarının sezgisel tespitleri var onlar algılamazsa en kötü process ve ağı izlersin. Tabi tecrübe ve dikkat önemli her şeye rağmen. Bazı raporlar da istiyoruz bu tarz durumlarda onlara bakıyoruz.

Bu arada AVG tavsiye etmiyorum.

Son düzenleme:
Sezgisel analiz ve ağ duvarı denilen bir şey var, duymuş muydunuz? Öyle bir şeyin günümüz şartlarında imkanı yok.

Fark edersin ram kullanımı, başlangıç ögeleri vs.
Teşekkürler Peki Anti Virüs'ler bulamıyorsa nasıl temizlenir?

Sezgisel analiz ve ağ duvarı denilen bir şey var, duymuş muydunuz? Öyle bir şeyin günümüz şartlarında imkanı yok.
Aslında var. Onca büyük kurumsal şirketlere bulaşan ve kendisini o güvenlik sistemlerinden saklayan zararlı yazılımlar var mesela piyasada.

Ama bu tarz zararlılar ve saldırılar son kullanıcıya yönelik değil zaten.

Önemli olan şirket çalışanlarının antivirüs veya güvenlik ürünlerini nasıl doğru kullanacağını bilmesi diye düşünüyorum. Zira dediğim gibi, sezgisel analizden bu tarz zararlı yazılımların kaçabileceğini sanmıyorum.
Microsoft'un dijital imzalı dosyaları bile gözden geçirilip bazı antivirüs ürünleri tarafından eylemleri kullanıcıya soruluyorken, böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

Eğer bu büyük kurumsal şirketlere bulaşan zararlı yazılım / yazılımlarla ilgili bir kaynak varsa zararlıyı inceleyip tekrar cevabımı yazarım.
Hayır duymadım hocam biraz açıklarsanız sevinirim.
Sezgisel analizden bahsediyorum, araştırabilirsiniz.
Yani korkulacak bir şey yok mu? AV'ler buluyor mu?
Evet, kaliteli olan antivirüs ürünleri (Comodo, Kaspersky) HIPS ve sezgisel analiz özellikleri ile rahatlıkla zararlı yazılımı tespit edebiliyor.

Çözüm
Sağlam bir AV yüklüyse sıkıntı olmaz bulur. Yeni yazılan veya değiştirilen bir dosya değilse bulur. Yeni ise de tarama yaptığınızda şüpheli olarak uyaracaktır. Bu da yeni zararlıyı şirkete bildirecek ve güvensiz ise veritabanına kesin kimliğiyle güncellenecektir. Güncellemeleri de yaparsanız kapatmayıp gelecek güncellemeyle otomatik zararlı olarak tanıyıp kaldıracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…