Çözüldü Crypter İle Gizlenmiş Virüs Nasıl Temizlenir?

• Konuyu başlatan Alfirk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.252
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. Belki farkında olmadan Crypter ile gizlenmiş virüs-keylogger casus zararlı yazılım sistemime bulaşırsa bunu nasıl temizleriz? Sisteminde AVG ve Malwarebytes var ama bunlar sanırım Crypter virüslerini bulamıyor, nasıl bulunur temizlenir?

Çözüm
Aslında var. Onca büyük kurumsal şirketlere bulaşan ve kendisini o güvenlik sistemlerinden saklayan zararlı yazılımlar var mesela piyasada.
Önemli olan şirket çalışanlarının antivirüs veya güvenlik ürünlerini nasıl doğru kullanacağını bilmesi diye düşünüyorum. Zira dediğim gibi, sezgisel analizden bu tarz zararlı yazılımların kaçabileceğini sanmıyorum.
Microsoft'un dijital imzalı dosyaları bile gözden geçirilip bazı antivirüs ürünleri tarafından eylemleri kullanıcıya soruluyorken, böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

Eğer bu büyük kurumsal şirketlere bulaşan zararlı yazılım / yazılımlarla ilgili bir kaynak varsa zararlıyı inceleyip tekrar cevabımı yazarım.
Hayır duymadım hocam biraz açıklarsanız sevinirim.
Sezgisel analizden bahsediyorum, araştırabilirsiniz.
Yani korkulacak bir şey yok mu? AV'ler buluyor mu?
Evet, kaliteli olan antivirüs ürünleri (Comodo, Kaspersky) HIPS ve sezgisel analiz özellikleri ile rahatlıkla zararlı yazılımı tespit edebiliyor.
Anlaşıldı. Çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…