BitDefender kullan daha geniş veri tabanı var.Forumda gezerken fudlanmış ve Crypterlanmış RAT'lara ve diğer zararlılara denk geldim bunlar formatla gider mi veya Kaspersky tespit eder mi?
Onlar çok uğraştırıyor. Arkadaşım Memz açmıştı kendi PC'sinde 10 saat EFI SHEEL uğraşmıştık.Bios'a bulaşan virüslerle karşılaşma ihtimaliniz azdır.
Forumda gezerken fudlanmış ve Crypterlanmış RAT'lara ve diğer zararlılara denk geldim bunlar formatla gider mi veya Kaspersky tespit eder mi?
Hocam memz bios'a bulaşmaz bildiğim kadarıyla. Hatta kendi bilgisayarımda açmıştım. Test virüsü diye biliyorum.BitDefender kullan daha geniş veri tabanı var.
Onlar çok uğraştırıyor. Arkadaşım Memz açmıştı kendi PC'sinde 10 saat EFI SHEEL uğraşmıştık.
Kaspersky'ın tespit edebileceği ihtimalini vermiyorum fakat formatla gideceği kesindir. BIOS'a bulaşan virüslerle karşılaşma ihtimaliniz azdır.
BIOS virüsü yemediyseniz geçer.
Not: BIOS virüsleri her yerde olmaz. Çok fazla kullanilmazlar. BIOS virüsleri temizlenebilir.
BitDefender kullan daha geniş veri tabanı var.
Yok. USB görmüyordu PC.Hocam memz bios'a bulaşmaz bildiğim kadarıyla. Hatta kendi bilgisayarımda açmıştım. Test virüsü diye biliyorum.
Tamamdır teşekkürler.
Nasıl temizlenebilir herhangi bir rehber var mıdır acaba?
Hocam ben öyle birşey yaşamamıştım hiç. Hatta merak ettim şimdi bir kere daha çalıştıracağım ana makinedeYok. USB görmüyordu PC.
Nasıl temizlenebilir herhangi bir rehber var mıdır acaba?
BIOS up / down yaparak BIOS yazılımını baştan yüklemiş ve BIOS virüsünden arınmış olursunuz. Fakat sisteminizde bu virüs hala olduğun Update sonrası sistem açılmadan format atmanız gerekir.
BIOS Update yapmak riskli bir işlemdir. Yaparken bilgisayarın kapanması / elektrik kesilmesi / yanlış yazılımın yüklenmesi sonucu anakartınız kullanılamaz hale gelebilir.
Forumda BIOS Update hakkında tonla konu mevcuttur. Bir rehber bulup uygulayabilirsiniz.
BIOS pilini çıkar-tak yapıp, BIOS Update yapmak yeterli olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.