Cryptolocker virüsünü temizleme [ Kaspersky ]

Makaleler
31
Yer
Artvin
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Virüs Temizleme işlemi ile ilgili aşağıda vermiş olduğum link'teki rescue disk yazılımını indirerek iso dosyasını cd ye yazdırıp bilgisayarınızı cd'den boot ederek tarama ve temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kaspersky Cryptolocker Virüsünü Temizleme

Umarım yararlı bir paylaşım olur. Sonraki konuda kullanımını göstermeye çalışacağım. Teşekkürler. İyi sosyaller.

Dediğin gibi sadece virüsü kaldırıyor rescue. Şifrelenmiş hiç bir şeyi dosyayı kurtaramıyor.
Evet dediğin gibi virüsü kaldırıyor şifreli dosyaları açamıyor. Bunu da sayende ek not olarak düştük konuya.

Bunu zaten zararlı çıktığında ilk önerendim tekrar açmaya gerek yoktu. Ancak görmeyen olabilir o yüzden açık kalabilir.
Ayrıca şifrelenen dosyaları (bir çeşit varyasyonunu) eski haline getirebilen çözümü paylaşmıştım. Bu konu hakkında sorun yaşayan sosyalde araştırma yapabilirsiniz.

Bunu zaten zararlı çıktığında ilk önerendim tekrar açmaya gerek yoktu. Ancak görmeyen olabilir o yüzden açık kalabilir.
Güvenlik başlığı altındaki konuları baktım geriye dönük var ise açmayacaktım ama bulamadım yada göremedim diyelim. Taktir sizin.

Dosyaları Şifreleyip Uzantılarını Encrypted Yapan Virüs | Technopat Sosyal
Burada 2. linkteki konudan 6. mesajımı okursanız rescue öneriyorum. 1. konuda ise bir varyantının çözümü bulunuyor.
Bahsetmiş olduğunuz program çalışmadı böyle bir hata alıyorum

upload_2015-3-20_8-7-45.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı