CrystalDiskInfo'dan kullanılan HDD'nin ölüp ölmediğini anlamak

1624479282916.png

Böyle olması normal tamam? Tik olunca çalışıyor

Burada da normal geldi. Ben cidden hiç bir şey anlayamadım. Çok garip. Gerçi bu disk 10 senesinin 6 senesini uyuyarak geçirdi. Hiç çalışmadı yani 6 sene boyunca.
HDD sağlığı iyi endişelenmenize gerek yok garantiye alayım derseniz Drive'a dosyalarınızı yedekleyin.
Hepsi şuan yedekli bir problemim yok. Sadece aşırı derecede takır tukur ediyor. Bad sector testinde 8 tane çıkınca ufaktan endişelenmedim değil.

Sadece bad sector olsaydı Low level format atıp kullanmaya devam edebilirdiniz; sayısı az çünkü, kurtulacağını düşünüyorum. Ama diskten sesler geliyorsa muhtemelen iğne kafası arızası var. Bad sectorleri düzeltseniz de yeniden oluşmaya devam edecek.

Yaptırabiliyorsanız tamir ettirin ama değer mi, sizin bileceğiniz iş. Yeni disk almakta fayda var, o diskten daha hayır gelmez bence.

Ekran Alıntısı.PNG

Bir benchmark yapayım dedim her çizgi ilerlediğinde rezalet bir ses çıkıyordu. Daha fazla dayanamadım durdurdum. Eski sistemimde aktif kullanıyordum. GTA 5 de dehşet droplar girerdi zaten. 1 Sene önce bu kadar fazla değildi ne yazık ki.
Sağlık göstergeleri yanıltıcı olabiliyor. Yavaşlama varsa, bozuk sektör de varsa yavaş yavaş çöpe atma zamanı geliyor demektir.
Yavaşlama pek de olduğunu söyleyemem. Dosya depolamada bir sıkıntısı olmadı. Transfer işlerinde de bir sıkıntı görmedim.

HD Tune 8 tane bad sector buldu demişsiniz. Bu yüzden oluyor olabilir.
Diskte çok önemli verileriniz yoksa uzun biçimlendirme yapmayı deneyebilirsiniz. Verileriniz varsa HDD Regenerator'u denersiniz.
Teşekkür ederim size ve diğer hocalarıma. Anlaşıldı, artık üniversite sınavından sonra sağlam bir şeyler yapacağız bu diske.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı