CS 2 deneyimim ve düşüncelerim

Bu saatten sonra mümkün değil iptal edilmesi, çok büyük tepki alırlar. Bahsettiğin aydınlatma odaklı sorunlar ilk başta bana da kötü gelmişti fakat bunu zamanla oturtacaklarını düşünüyorum. FPS konusunda ise oyun tam sürüm olarak herkese açıldığında toparlanma sürecine girer. Valve'ın optimizasyon konusunda sorun yaşatması pek görülmüş bir durum değil.

Öte yandan piyasadaki çoğu oyun artık daha canlı bir yapıya sahip, oyuncular da buna alıştı. CSGO'nun kasvetli yapısından kurtulmak için vibrance ayarı yapmak yerine bu daha iyi oldu bence. Ayrıca 10 yıldan fazla mazisi olan CSGO'nun yerini CS2 alınca elbette alışma süreci olacak, normal.
 
Görseller Overwatch ile Valorant kırması gibi olmuş. Güzelim Source motorunun o depresif hissiyatını söküp atmışlar.
Overwatch'lık bir grafik yok ki oyunda, sadece renk konstratı arttırılmış, ki bu Source 2 motorunun muhtemelen ilk denemelerinden olan bir oyun, eğer Valve bu oyunu arka planda uzun süredir geliştiriliyorsa (zaten oyun motoru 2015 çıkışlı hemen hemen), grafiksel olarak 2015-2017 grafiklerine benziyor (CoD MW Remastered'a benzettim), ki CS:GO'nun koyu atmosferini almış, bence gayet iyi, Valve daha ne yapsın?
 
Valve oyunlarına aşina olanlar için normal bir durum. Ben CS2 oynamadım ama görsellerden hemen hissettim, bunu Valve yapmış demezdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
10 yıla yakındır Source oyunları oynuyorum ve bu hissiyatı çok iyi biliyorum. Valve daha fazla oyuncu çekmek için çıkarmış olabilir, ürkütücü hisse alışınca bırakamıyorsun. :D

Oyunu oynayan çoğu kişi rekabetçi olarak oynamıyor, oyunun görselliği kötüydü ve yeni oyuncular için cazibeli hâle getirildi. Üstelik performans kaybı da en aza indirgendi.
Bence topluluk sunucuları dışında herkes rekabetçi amaçla oynuyordur.

Biz detayları kısıp rakiplere odaklanmaya çalışıyoruz 4:3 yapıyoruz yapımcılar detay ekledikçe ekliyor.
Hangi PvP oyunu olursa olsun, her zaman grafikleri en aşağıya çekip 4:3'de hard rekabetçi oynuyan kişiler vardır. Fakat herkes 4:3'de oynasa bence bu sizin zararınıza olurdu. :D
 
Oyunun daha canlı bir hâl alacağı herkesin tahmin ettiği bir şeydi zaten. Tabii alışılmış durumdan farklı bir aydınlık var, ben de tam alışabilmiş değilim ama hoşuma gitmedi de değil.

Sorunlar var hâlâ, benim yaşadıklarım eğilme modlarından geçiş olarak seçildiğinde değişmiyor, basılı tut şeklinde kalıyor ve öldükten sonra oyuncu adının falan yazdığı kısım cross kısmında kalıyor ve tekrar ölmeden gitmiyor.

FPS konusunda da ilk yayınlandığında çok fark yok denilmişti ama benim gözlemlediğim CS:GO’da yüksek-orta-düşük karışık ayarlarda 600 civarı ile oynarken CS2’de yüksek-orta ayarlarda 250-300 civarında oynuyorum. Büyük bir düşüş var.
 

Geri
Yukarı